Montáž Celestron AVX GoTo

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Odpovědět
Jirka M.
Věk: 80

Montáž Celestron AVX GoTo

Příspěvek od Jirka M. »

Chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s touto montáží, případně srovnání s montážemi EQ 5 od SW.
Děkuji, Jirka.
Ref TAL D100/1000, Newt SW 200/1000, HEQ5 SynScan Pro, MGEN2, mont. GS
Stratus
Věk: 72

Re: Montáž Celestron AVX GoTo

Příspěvek od Stratus »

Jirka M.
Věk: 80

Příspěvek od Jirka M. »

Díky, podívám se. Jirka.
Ref TAL D100/1000, Newt SW 200/1000, HEQ5 SynScan Pro, MGEN2, mont. GS
francek

Příspěvek od francek »

Vlastním túto montáž niekoľko rokov a som s ňou spokojný. Porovnať s SW 5 neviem, vlastnil som predtým CG4 (používam ju na vizuál). CG AVX má pevné oceľové 2" nohy, malú spotrebu 0,2-0,5 A(pri pointácii). Nosnosť u mňa pri plnej zbroji - RC152-1370 + hľadáčik pointačný + lacerta ,druhý hľadáčik , Canon 6D - závažie vysunuté skoro na doraz. Čiže je vhodná do priemeru 15 cm- Newton, Katadioptre (10 kg).
http://astrofotky.cz/show.php?album=DVk ... zSFRVQDFkW
Celestron AVX, CG-4, MEADE ED 80/480, LACERTA MGEN II GUIDER,Canon EOS 600D mod.Canon EOS 6D mod.,Samyang 135/2, Samyang 35/1.4.
francek

Re: ZWO ASIAIR

Příspěvek od francek »

Montáž Celestron AVX s odpáleným firmware (po upgrade ručky Nexstar+ s RJ konektorom) po viacnásobnom vypnutí a zapnutí nabehla do kalibračného módu. Všetko vyzeralo v pohode, až keď som chcel nastaviť kompozíciu (bez asiair) nefungovali tlačidlá posunu montáže (v jemnom móde) to samé i cez asiair. Takže ma čaká asi kúpa novej ručky. Má s tým niekto podobné skúsenosti? Existuje nejaký spôsob návratu do starého firmware?
Obnovenie do továrenského nastavenia, vráti iba pozmenené hodnoty, nie firmware.
Celestron AVX, CG-4, MEADE ED 80/480, LACERTA MGEN II GUIDER,Canon EOS 600D mod.Canon EOS 6D mod.,Samyang 135/2, Samyang 35/1.4.
PsychX
Věk: 37
Kontaktovat uživatele:

Re: ZWO ASIAIR

Příspěvek od PsychX »

francek píše: 28. 07. 2024, 19:48 Montáž Celestron AVX s odpáleným firmware (po upgrade ručky Nexstar+ s RJ konektorom) po viacnásobnom vypnutí a zapnutí nabehla do kalibračného módu. Všetko vyzeralo v pohode, až keď som chcel nastaviť kompozíciu (bez asiair) nefungovali tlačidlá posunu montáže (v jemnom móde) to samé i cez asiair. Takže ma čaká asi kúpa novej ručky. Má s tým niekto podobné skúsenosti? Existuje nejaký spôsob návratu do starého firmware?
Obnovenie do továrenského nastavenia, vráti iba pozmenené hodnoty, nie firmware.
Ja som riesil podobne ze som do rucky nahral fw z inej zostavy, stacilo rucku dat do rezimu nacitania FW, a nahrat spravny. a potom skusit nahrat fw do avx. prave z nespravnym fw mi nesla upgradnut tak montaz. cize mam celestron a riesil som to pred cca tyzdnom takze cerstvo.
Dobson SW 305/1500, Bresser 152L+Exos2, C8+CG5, SW AZGTI + kopa okularov
francek

Příspěvek od francek »

Nahral som fw znovu pre Celestron AVX,(v móde upgrade - naraz stlačiť nenu(-7-) + tlčidlo s logom Celeestron). Po reštarte výsledok ten istý, hlási chybu 17, po stlačením back vyhodí chybu 16. Po vypnutí a zapnutí 2x rýchlo za sebou nabehne normálne režim zadania času polohy atď..., funguje už normálne, no nespolupracuje s asiair, čo sa týka plate solve (nefunguje dolaďovanie polohy objektov) ukáže síce súradnice na doladenie, ale montáž sa nehne. PA, live view, vyhľadávanie objektov funguje "nahrubo". Mám rúčku s JR konektorom a preto ju musím mať pripojenú k montáži pri upgrade.Myslím si, že príčina je v nesprávnom fw motorov v montáži. FW som neupgradoval mnoho rokov (práve preto, aby som to nedobabral). Preštudoval som mnoho fór, no nikde účinná rada.
francek

Příspěvek od francek »

Podarilo sa mi dostať späť staré firmvare (2.0.5200) do mojej starej Celestron AVX z roku 2015(vlastne do rúčky Nexstar+ (5) s RJ konektorom na spodu).
Funguje to ako predtým, ale nevie sa spojiť s Asiair+(s najnovším firmware). Nechcem to novým upgrade zase pokašľať, ako predtým.
Moja otázka znie, či je nová rúčka pre Celestron AVX s USB mini na spodu rúčky kompatibilná so starou montážou?
francek

Příspěvek od francek »

V podstate "upgrade" pre mňa bolo dostať tam starý, ale funkčný firmware. Inštaloval som ho v Offline móde s vypnutým internetom. Musí byť to už rozbalený a už inštalovaný súbor CFM_x.y.abcd , ktorý obsahuje súbor Packages, kompatibilný s daným zariadením (ktorý ste si po inštalácii zálohovali, alebo iným spôsobom získali). Firmware Nextar+ Celestron AVX s rúčkou s konektorom RJ a USB mini, nie sú kompatibilné! Vyskúšal som to s novým upgrade pre EQCelestron AVX. Ja som kupoval montáž v roku 2014, upgradoval niekedy v roku 2015 (verzia CFM_2.0.5200). Odvtedy som neupgradoval, nemal som potrebu. Asiair+ nevedela s montážou komunikovať, ale po upgrade mi pri spustení montáže vyhadzovalo no responze 16/17, no po rýchlom vypnutí a zapnutí nabehla montáž normálne a fungovala, spojila sa Asiair+, ale fungovalo to nekorektne. Takže som to vrátil do pôvodného stavu hore uvedeným spôsobom.
Má niekto funkčný súbor s firmware a súborom Packages (nezipovaný), pre Nextar+ Celestron AVX s rúčkou s konektorom RJ na spodu s ktorým funguje Asiair+ ? Alebo link na taký súbor?
Skúšal som všelijaké návody s Plus.22.3280 a podobné návody s prekopírovaním Packages, nefungovalo to.
Asi to dopadne ako vždy, pomôž si človeče, aj tak ti nikto nepomôže.
Odpovědět