Kométu som sa pokúšal vyhľadať za posledné dva týždne pri krátkodobom vyjasnení maksutkou pr. 90mm f/5.6 pri zväčšení 33x. Žiaľ pokus bol v oboch prípadoch neúspešný.
Dnešnú noc sa neplánovane vyjasnilo, tak som vytiahol na vizuál 120mm f/8 refrák s pripojenou foto zostavou. Kométu som si najskôr nafotil. Neskôr, keď už bola na oblohe vyššie, som sa pokúsil aj o jej vizuálne pozorovanie. V 120mm refráku sa mi ju podarilo nájsť pri zväčšení 40x len ako dosť nevýrazné zjasnenie oblohy. Oproti pozorovaniu spred mesiaca som mal dojem, že koma je vzhľadovo menšia a nevýraznejšia. Ak by som nepoznal jej presnú polohu v zornom poli podľa jasnejších hviezd už z fotografovania, v ďalekohľade týchto parametrov by som ju veľmi ľahko prehliadol. Zatiaľ je to objekt skôr na väčšie, prípadne aj svetelnejšie ďalekohľady.
Na porovnanie vzhľadu a veľkosti kométy pridávam foto vytvorené rovnakou technikou, ako som robil zhruba pred mesiacom. Rozmer pripojeného obrázka je opäť približne 0,9° x 1.1°, S je hore.
Na astro.cz je uložená aj
animácia jej pohybu (nezmenšený výrez o veľkosti približne 0,4° x 0.4°)