Canon A510

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Buba
Příspěvky: 10
Registrován: 20. 12. 2004, 02:04

Canon A510

#1

Příspěvek od Buba »

Dnaska jsem si koupil digital Canon A510. Než jsem si ho vybral tak jsem se zeptal,že bych potřeboval něco s čím bych mohl dělat astro foto. Cenu jsem udával do 6 000kč. A právě tento fotoaparát mi byl doporučen.Zatím se na focení noční oblohy nechystám. Snažím se totiž pozbírat co nejvíce informací o focení noční oblohy. Dneska jsem brouzdal na foru a snažil jsem se zjistit jak se takový digital přidělává k okuláru,ale nic jsem nenašel. Hodně by mi pomohlo nějaké foto kde by bylo vidět jak je to přidělané.Mám Newtona GS 280 114/910 a vím že je dobry tak na focení měsíce a slunce, ale myslím že na začátek to bude stačit. Všechny vás moc zdravím a děkuji za odpovědi.
KoMar
Příspěvky: 605
Registrován: 16. 11. 2006, 19:41

Canon A510

#2

Příspěvek od KoMar »

Jedna z možností je koupit takovýto univerzální držák (např. na www.celestron.cz):




Já ho používám s HP M307 a nedávno jsem zkoušel Olympus C-5060WZ (ten je už opravdu na hranici možností tohoto držáku).

Pak existují i různé adaptéry pro nasazení na okulár a objektiv, např.: http://web.quick.cz/atc-astro/Foto-CCD/index.html
Uživatelský avatar
MP
Příspěvky: 2920
Registrován: 20. 05. 2003, 00:06

Canon A510

#3

Příspěvek od MP »

O adapterech na digitalni kompakty jsme mimo jine psali v tomto tematu.

Pokud ma ten fotak nejaky zavit na objektivu nebo kolem objektivu, tak lepsi, nez ty univerzalni drzaky, je redukce z toho zavitu na T2 a pak se da vsechno pred objektivem ( vcetne upevneni okularu a pripevneni k dalekohledu ) poskladat z "T2 stavebnice" od Baadera. Neni to sice nejlevnejsi, ale je to velice univerzalni a hodi se to i na spoustu jinych veci. Pouzivam to uz par let se zrcadlovkami, kompakty, DV kamerou, webkamerou i CCTV kamerami a z nekolika zakladnich dilu jsem zatim poskladal vsechno, co jsem potreboval.

Pokud ten fotak vpredu zadny zavit nema, nezbyva, nez pouzit nektery z univerzalnich adapteru, ke kterym se fotak pripevni pres stativovy zavit.
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
Odpovědět