Pavuk_ napsal:
Napr. dnes rano som bol uzasnuty ako sa po prechode frontu vyjasnilo, pri ceste do roboty som premyslal, kam napisem svoj zazitok o tmavomodrej oblohe o 9h00 v centre BA a oblohe cistej az po obzor, o tom ze bolo v noci okolo 0st. a tedy mi doslo, ze taketo informacie (sa tu nenosia), pokial nepisel o tom ako som si prerobil montaz atd. stale sa tu cosi konstruuje (ved aj to treba) ale akoby nikto nepozoroval, neprezival veci PRITOMNE, ktore su aktualne teraz a nie vseobecne platne, rozumiete co mam na mysli ?
Za svoju dobu, co sa venujem amaterskej astronomii (cca 17rokov) mozem na prstoch ruk spocitat, pocet ludi, ktorych som stretol a aj naozaj ZANIETENE pozorovali.
Niekdy si pripadam ako EXOT, ked napisem, ako krasne ziarila mliecna draha a ako mi nejaka hmlovina "vypalovala" oci a reakcia minimalna. CO iba ja mam take zazitky ? CO robite ostatni ? Iba sedite za PC tukate do fora (tych ktori sa to netyka sa urcite neurazia) ?
Neboj, v pripade ak bude na letnej pozorovacej expedicii notebook mozes potom pisat aktualne on-line ako pozorujes s 350 mm Dobsonom medzi niekolkymi 2 500 metrovymi stitmi, nevidis pred sebou ani okularovy vytah a Mliecna cesta ti rusi adaptaciu oci na tmu. To budu vsetci zavidiet.