uprava redukce m54
uprava redukce m54
Nazdar pratele,
koupil jsem redukci M54/T2 k nikonu 8800 a zjistil jsem, ze standardni zavit m54 nesedi na zavit na objektivu (je to sice kompakt, ale neco jako mezistupen k zrcadlovce). Dopatral jsem se, ze to je celkem zahadnej rozmer 53,5mm. Predstava je takova, ze to chci nasroubovat na hyperiona, kde uz redukci na T2 taky mam. Nasel by se zde nekdo, kdo by umel "srazit" tech 0,5 mm z redukce? Na webu jsem vhodnou redukci nenasel a je mi lito to vratit. Na tyhle jemne veci nejsem vybavenej ani znalostmi a ani vercajkem Dik vsem za napady.
koupil jsem redukci M54/T2 k nikonu 8800 a zjistil jsem, ze standardni zavit m54 nesedi na zavit na objektivu (je to sice kompakt, ale neco jako mezistupen k zrcadlovce). Dopatral jsem se, ze to je celkem zahadnej rozmer 53,5mm. Predstava je takova, ze to chci nasroubovat na hyperiona, kde uz redukci na T2 taky mam. Nasel by se zde nekdo, kdo by umel "srazit" tech 0,5 mm z redukce? Na webu jsem vhodnou redukci nenasel a je mi lito to vratit. Na tyhle jemne veci nejsem vybavenej ani znalostmi a ani vercajkem Dik vsem za napady.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek
montaz: EQ6R

uprava redukce m54
A jsi přesvědčený, že po spojení to vůbec bude pro afokální focení fungovat ? Zkoušel jsi alespoň z ruky se při nějakém zoomu podívat, jestli to zobrazí celé zorné pole?
Pokud by to šlo , tak ni nepřipadá zrovna šťastné jít 2x přes T závit, když na okuláru je jak M43 tak M 54 závit přímo a na Nikonu je jejich ( 53,5 ??) závit a jěště bude potřeba ty redukce zřejmě délkově propojit. To by přeci bylo jednodušší už vyrobit za jedny peníze přímo.
Pokud by to šlo , tak ni nepřipadá zrovna šťastné jít 2x přes T závit, když na okuláru je jak M43 tak M 54 závit přímo a na Nikonu je jejich ( 53,5 ??) závit a jěště bude potřeba ty redukce zřejmě délkově propojit. To by přeci bylo jednodušší už vyrobit za jedny peníze přímo.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
uprava redukce m54
Z ruky jsem to zkusil a mam problem to udrzet v ose. Ten fotak celkem vazi. Ale funguje to a bude to stacit muzu si s tim pak vic hrat. Vsechno jsem konzultoval v Supre, jenom jsem nejak netrefil ten prumer Ze to ma zrovna tak divny rozmer jsem zjistil az na netu, kde se stezovalo vic lidi, ze na to nemohou dat zadny filtr. Proto jsem si rekl, ze bude lepsi stahnout 0,5 mm. Mimochodem redukce sedi i na TS Expanse
Prikladam foto, jak to je na hyperionu:
a jeste detail:
Prikladam foto, jak to je na hyperionu:
a jeste detail:
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek

uprava redukce m54
panove, rika vam neco jmeno: Jaroslav Kolin z Mratina? Udajne umi vyrobit jakoukoliv redukci. Nemate nekdo osobni zkusenost?

uprava redukce m54
Redukce na závit by neměl být problém pro žádného soustružníka
Zkus ještě jednou zvážit, co jsem psal v mém příspěvku: místo tvých celkem 3 redukcí použít a nechat vyrobit přímo jen jednu.
Zkus ještě jednou zvážit, co jsem psal v mém příspěvku: místo tvých celkem 3 redukcí použít a nechat vyrobit přímo jen jednu.
lepší rada žádná než špatná
uprava redukce m54
Dik Milane. Zrovna o to ho chci pozadat. Pred chvili jsem nasel kontakt a tak to zkusim.

uprava redukce m54
Ahoj kluci, zna nekto resp. má kontakt na pána Jaroslav Kolin z Mratina? a je to z Mratina alebo MARTINA. Mám podobný problém s krúžkami.
uprava redukce m54
Cau, je to Mratin a je to kousek od Kostelce nad Labem. Pan Kolin ma pevnou linku a zitra se s nim uvidim. Trochu jsem musel presvedcovat, protoze tvrdil, ze uz to nedela. Pak podam info, jak to dopadlo 

uprava redukce m54
Pokud už se mu nechce je možné se obrátit např. na Foto-Škoda, Pazdera atd. Nebo poptej zde v bazaru, většinou se vždy našel někdo kdo pomohl.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
uprava redukce m54
Ahoj, vcera jsem mluvil s p. Kolinem. Uz celkem zvazuje co udela a co ne, protoze ma 82 let a zivnost ukoncil. Takze pokud neco budete chtit, prosim zvazte vsechny moznosti. Jinak telefon na nej je 326 981 981.

uprava redukce m54
Jinak redukce udělá i pan Holubec z ATC - jsou profi, eloxované. Dodací doba cca 14 dní. Výhoda je, že ma připravené kalibry na běžné závity, takže není problém s kompatibilitou. Kdo s ním ale nejednal, doporučuji prostudovat vlákno "Zkušenosti s ATC", případně http://www.atc-astro.eu/Pravidla/
Kontakt je atc-astro@quick.cz
Je třeba se podepsat plným jménem i s adresou, jinak se jedná o anonym, který je zahozen!
Bill
Kontakt je atc-astro@quick.cz
Je třeba se podepsat plným jménem i s adresou, jinak se jedná o anonym, který je zahozen!
Bill
M:736 750 113