Refraktor BRESSER MESSIER R-102 + EQ-MON2 (HEQ5)
Čočkový dalekohled Bresser Messier R-102 je vynikající pro začátečníky i pokročilé pozorovatele s většími nároky na celkovou kvalitu přístroje.
Messier R-102 má 102 mm achromatický objektiv s potlačenou barevnou vadou. Velmi kvalitní a pečlivé mechanické zpracování všech detailů. Optika se světelností f/10 pěkně zobrazí planety Sluneční soustavy, Měsíc, jasné mlhoviny, galaxie, hvězdokupy, dvojhvězdy. Celý hřebenový systém ostření včetně okulárového výtahu je kovový a bez vůlí s možností aretace. Hledáček 8x50 s osvětleným křížem, okulár super 25mm, montážní kruhy bez upevňovací lišty. Dalekohled je v téměř 100% stavu.
Cena 4500,-
K dalekohledu přidám montáž EQ-MON2 (HEQ5) který je kompaktní, stabilní a pevný, jak pro vizuální pozorování, tak pro fotografování. Montáž je bez stativu a je na něm vidět že byl hodně používán. Po předchozím majiteli oděrky, zkrácená tyč na závaží a odstranění uchycení motůrku pro případný elektro pohon v deklinaci, motor v rektascenzi lze přidělat. Nicméně je montáž pořád plně funkční a samozřejmě dodám i závaží. Montáž jsem koupil nedávno a vzápětí poté jsem si koupil jinou montáž, takže jsem tuto použil tak cca 5x. Kupován tady v inzerci.
Cena 2000,-
Messier R-102 má 102 mm achromatický objektiv s potlačenou barevnou vadou. Velmi kvalitní a pečlivé mechanické zpracování všech detailů. Optika se světelností f/10 pěkně zobrazí planety Sluneční soustavy, Měsíc, jasné mlhoviny, galaxie, hvězdokupy, dvojhvězdy. Celý hřebenový systém ostření včetně okulárového výtahu je kovový a bez vůlí s možností aretace. Hledáček 8x50 s osvětleným křížem, okulár super 25mm, montážní kruhy bez upevňovací lišty. Dalekohled je v téměř 100% stavu.
Cena 4500,-
K dalekohledu přidám montáž EQ-MON2 (HEQ5) který je kompaktní, stabilní a pevný, jak pro vizuální pozorování, tak pro fotografování. Montáž je bez stativu a je na něm vidět že byl hodně používán. Po předchozím majiteli oděrky, zkrácená tyč na závaží a odstranění uchycení motůrku pro případný elektro pohon v deklinaci, motor v rektascenzi lze přidělat. Nicméně je montáž pořád plně funkční a samozřejmě dodám i závaží. Montáž jsem koupil nedávno a vzápětí poté jsem si koupil jinou montáž, takže jsem tuto použil tak cca 5x. Kupován tady v inzerci.
Cena 2000,-
posílám SZ na montáž
SW 70/900 AZ3
binokulár zeiss 10x50
binokulár zeiss 10x50
Snižuji cenu za refraktor na 4200,- nebo cenu nabídněte.
Tak se zájemce o montáž již neozval a je teda k mání za 1800,-
Omlouvám se ale nějak mi vypadla informace ohledně ohniskové vzdálenosti Takže doplňuji informace.
průměr objektivu: 102 mm
ohnisková vzdálenost: 1000 mm
světelnost: f/10
zvětšení: 25 – 200x
okulárový výtah: 2" s redukcí 1,25"
hledáček: 8x50 s osvitem
průměr objektivu: 102 mm
ohnisková vzdálenost: 1000 mm
světelnost: f/10
zvětšení: 25 – 200x
okulárový výtah: 2" s redukcí 1,25"
hledáček: 8x50 s osvitem
Messier R-102 má 102 mm achromatický objektiv optika se světelností f/10.
Jestli se nepletu tak z těchto dvou údajů plyne
ohnisková vzdálenost: 1000 mm.
Omluva se nepřímá 8-)
K nákupu:
Hranol není psán takže není součástí prodeje?
Olda
Jestli se nepletu tak z těchto dvou údajů plyne
ohnisková vzdálenost: 1000 mm.
Omluva se nepřímá 8-)
K nákupu:
Hranol není psán takže není součástí prodeje?
Olda
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Odstranil jsem karneadův příspěvek porušující pravidla.
Ale podstata zůstává, EQ-MON2 by měla být EQ/NEQ5 nikoliv HEQ5 což je velký rozdíl a mohl by nové a věci neznalé zmást. Chtělo by to uvést na pravou míru.
Nevím co psal karnead ale pokud mám chybu v přesném označení montáže, děkuji všem co tu chybu zaregistrovali a poslali mi upozornění.
Nevyznám se přesně v označení neb jsem taky jeden z těch nových a nezkušených a na netu je u značení EQ-MON2 taky často psáno EQ5 nebo NEQ5 ale odkud jsem vzal HEQ5 to fakt nevím.
V každém případě posílám omluvu.
Nevyznám se přesně v označení neb jsem taky jeden z těch nových a nezkušených a na netu je u značení EQ-MON2 taky často psáno EQ5 nebo NEQ5 ale odkud jsem vzal HEQ5 to fakt nevím.
V každém případě posílám omluvu.