Zdravím všechny,
Prosím o radu ohledně montáže LXD 75. Mám problém s parkovací polohou dalekohledu,nemůžu docílit přesného navedení na oběkt.. Mnohdy mi to najede úplně na druhou stranu oblohy.. Co dělám špatně? Dále mi z ovladače zmizela funkce ustavení na 3 hvězdy,je možné ji omylem smazat,nebo jde jen o něco špatně zadaného? Zkoušel jsem i RESET a následně inicializovat.. Ale bohužel bez výsledku.. Napadlo mě přeinstalovat,ale ještě chci zkusit jiné případné varianty.. Všem moc děkuji za případné rady a názory.
Zdraví Vašek.
Parkovací pozice LXD 75
Parkovací pozice LXD 75
EQ6 SynScan,Astrograf 200/800 Carbon,Canon EOS 400D, Canon EOS 1000D modifikovaný + CLS CCD
Parkovací pozice LXD 75
Ahoj Vašku,
nejprve zjisti jestli máš nejnovější verzi Firmware---měl by být 43 Eg. Pokud ji máš nainstalovanou tak se i mně někdy stalo, že montáž najela úplně na druhou stranu, než měla---stejně jako tobě. Mně pomohlo montáž zaporkovat, pak ji znovu rozjet na nějaký objekt---pokud montáž najela jinam, celý to vypni hlavním vypínačem a znovu zapni, ustav na hvězdy a znovu zaparkuj----pak už by to mělo fungovat. Někdy jsem to takhle musel parkovat i 3x než to začalo fungovat.
Pokud jde o ustavení na 3 hvězdy---to mi nikdy nezmizelo, zkusil bych aktualizaci autostaru.
Ať se daří.
nejprve zjisti jestli máš nejnovější verzi Firmware---měl by být 43 Eg. Pokud ji máš nainstalovanou tak se i mně někdy stalo, že montáž najela úplně na druhou stranu, než měla---stejně jako tobě. Mně pomohlo montáž zaporkovat, pak ji znovu rozjet na nějaký objekt---pokud montáž najela jinam, celý to vypni hlavním vypínačem a znovu zapni, ustav na hvězdy a znovu zaparkuj----pak už by to mělo fungovat. Někdy jsem to takhle musel parkovat i 3x než to začalo fungovat.
Pokud jde o ustavení na 3 hvězdy---to mi nikdy nezmizelo, zkusil bych aktualizaci autostaru.
Ať se daří.