Dobrý den!
Poprosil bych Vás o pomoc při odpovědi na otázku, zda je možné někde najít mapu, nebo model blízkého okolí Sluneční soustavy v řádu několika desítek světelných let.
Tedy mám na mysli: tahle hvězda (jméno, třída, jiné parametry - např. vícenásobná soustava) je od nás takhle daleko, tímhle směrem...
Děkuji
Blízký vesmír
Blízký vesmír
Dobrý den!
Poprosil bych Vás o pomoc při odpovědi na otázku, zda je možné někde najít mapu, nebo model blízkého okolí Sluneční soustavy v řádu několika desítek světelných let.
Tedy mám na mysli: tahle hvězda (jméno, třída, jiné parametry - např. vícenásobná soustava) je od nás takhle daleko, tímhle směrem...
Děkuji
google > solar interstellar neighbourhood ::)
Děkuji
google > solar interstellar neighbourhood ::)
Vixen VC200L, EQ-6 Pro SynScan, Scopos ED 66/400, Celestron 102/500, Konus MC 90/1200, Sonnar 2,8/180, CCD astropix 1.4, Nikon D300, DMK 21AU04.AS, Creative NX Ultra, Watec 902H, ceres(slimak)astrofoto(bodka)sk
Blízký vesmír
No dobře dobře, je to odpověď na úrovni mé otázky. ::)
Je toho spousta, očekával jsem spíš doporučení.
Je toho spousta, očekával jsem spíš doporučení.
Blízký vesmír
Dávám odkaz na
http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_nejbližších_hvězd
polohu hvězd můžeš najít dle RA a Dec a magnitudy v hvězdném atlase po opravě vlastních pohybů hvězd a vícenásobných hvězd - některé hvězdy nejsou ze Země pozorovatelné např. Sirius B, EZ Aquarii B,C , Prokyon B ...
Habl
http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_nejbližších_hvězd
polohu hvězd můžeš najít dle RA a Dec a magnitudy v hvězdném atlase po opravě vlastních pohybů hvězd a vícenásobných hvězd - některé hvězdy nejsou ze Země pozorovatelné např. Sirius B, EZ Aquarii B,C , Prokyon B ...
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC