polar setting
polar setting
CHcem poprosiť o radu alebo jednoduchy postup pri polarnom ustaveni vidlicovej montáže LX200 12" s rovnikovym klinom. Neviem kde robim chybu , stale sa mi to nedari... :'(
Meade LX200GPS 14", Canon EOS 7D modif.
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
polar setting
Tak popis jak to delas a jiste Ti nekdo poradi a upresni co delas spatne.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
polar setting
Ja mam tiez docela problem s polar seting, na klasickej eqkvatorialnej CG5. Hladacik je v penovych vlozkach, to tak je aj u eq6 a heq5 ze neni zafixovany nejako inak? Naviac ked ho nasvecujem z roznych stran aby som videl kruzok pre polarku tak z kazdej strany ju mam potom na inej strane toho kruzku ... 
polar setting
Postup : ustavenie dalekohladu do polarnej home pozicie , potom na montazi nastavim presne na polarku - na rovnikovom kline a dalej zvolim moznost align to two stars, montaz sa navedie na vybrane hviezdy a vycentrujem hviezdu do zorneho pla do stredu okulara , postupujem tak isto aj pri druhej hviezde. Avsak ak dam naviest na objekt dalekohlad po ustaveni, stale sa navedie na objekt nespravne. avsak chyba vznika nie v osi vychod zapad ale sever juh v hladaciku 5x50 musim znizit elevacny uhol cca 0 2/3 od stredu hladacika. Skuste dat radu kde vznika chyba. dakujem
Meade LX200GPS 14", Canon EOS 7D modif.
polar setting
Je potřeba poměrně přesně nastavit montáž(polární osu) na severní pól podle polárního hledáčku.Dodržet správný hodinový úhel Polárky.
Po přesném ustavení na 2 nebo 3 hvězdy montáž by měla najíždět pomocí GOTO na objekty s přesností cca 5-10'.Aspoň takovou přesnost dosahuji s montáží HEQ5.
Po přesném ustavení na 2 nebo 3 hvězdy montáž by měla najíždět pomocí GOTO na objekty s přesností cca 5-10'.Aspoň takovou přesnost dosahuji s montáží HEQ5.
Newton 114/1000 pointační, Newton 150/750, ccd kamera ATIK-16, montáž EQ6 Pro SkyScan v blízké budoucnosti.