Je neaky problem s nacitanim RAWu .CR2 do deepsky stacker-u???kedze mi zobrazuje asi len prvu 1/4 z celej fotky,dokonca ani rozlisenie sa nezhoduje,ako keby to nepodporovalo
Druhym problemom je vysledna fotka-uz poskladana z JPEGov,,,,,ze je bez farieb,ciernobiela,je to normalne?? snazil som sa prejist nastaveniami,ale nic take som tam nenasiel.
Som uplnym zaciatocnikom,takze kazda dobra rada sa zide
NEQ6 Pro, Newton SW 150/750, Canon 550D mod., Astronomik CLS CCD, Travelscope 70mm, QHY5L-II
Předně, co je to "poskládaná z jpegů"? Nikdy nic neskládej z jpegů, ať už tim myslíš cokoliv!
S načítáním do DSS jsem nikdy problém neviděl, ale stejně to takhle nepoužívám, protože to neni otpimální. Podle mě lze lepších výsledků dosáhnout, pokud ty rawy skonvertuješ pomocí MRAWu (viz příslušné vlákno) do 16bit TIFFů a ty potom složíš v DSS. Nikdy se mi jenom s DSS nepodařilo mít tak pěkný výsledek, ale já sem nešika
Další věc je, že to, co ti nakonci ukáže DSS, je hnus, ale je to jedno. On taky udělá soubor Autosave.tiff, ze kterýho potom má cenu ve fotošopu nebo podobnym programu dolovat finální fotku.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Máš dost nový foťák, tak to samozřejmě zatím chce novou verzi byť zatím v bětě. A pokud jde o výstup, on přímo v tom programu se opravdu jeví bezbarvý, toho si nevšímej a otevři ho v nějakém editoru. Tzn. buď ho ulož do 16bit a to otevře leccos, nebo ten 32bit Autosave třeba rovnou v Adobe Photoshopu.
Jinak si dole v sekci Astrofotografie nastuduj ten mraw a zkus ho (nebo mi napiš mail, přepošlu návod). A počítej s tím, že to hned nebudou kouzelné barevné obrázky, chce to se hodně učit. I já se pořád učím
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
To Tommi:
Až to nahraješ třeba do photoshopu nebo jiného programu, tak z něj barvy dostaneš neboj. Je to dany formátem. Víc by ti řekl například MMys. Každopádně doporučuju shlédnout videa zde:
Pred uložením je vhodné nastaviť v DSS aj sýtosť na 15-18 percent, inak tej farby na tom snímku nie je. A zarovnať krivky rgb.
Myslíš křivky zarovnat přesně na sebe? Posunout doprostřed?
Newton 203/1000, HEQ5 SynTrek, SW 102/500, triedr 10x50,20x60, 55OD
Zarovnať na seba, poprípade posunúť do ľava, aby bol snímok prijateľne tmavý. Zbytok vo Fotošope. Mne sa to osvečilo, ale sú tu na rady väčší borci. Ale skúsiť to môžeš.
Jsou lidé, kterým ze stejných dat lezly černobílejší výstupy (posílali jsme si to mezi sebou a co mně lezlo barevné lezlo jinému téměř černobílé). Je to možná nějaká záhada, byla kolem toho diskuze i s programátorem, ale nedočetl jsem se, zda má řešení.
Jinak já s tím nic nedělám a po složení to pak upravuju až mimo DSS.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Taky to zpracovávám cestou MRAW-DSS-Photoshop. Teď jsem ale díky workshopu v Hodkovicích a Honzovi Hovadovi objevil program REGIM a podle prvních pokusů to nevypadá úplně špatně.