Karkoschka
Karkoschka
Ahoj
Prosimvas, nevite nekdo, zda se na netu nevyskytuje atlas Karskoska v elektronicke podobe ke stazeni? Pripadne bych byl vdecny za adresu.
Predem diky, Luky :hi:
Prosimvas, nevite nekdo, zda se na netu nevyskytuje atlas Karskoska v elektronicke podobe ke stazeni? Pripadne bych byl vdecny za adresu.
Predem diky, Luky :hi:
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Karkoschka
To jako myslíš že to někdo naskenoval? On to není zas tak blbý nápad, ale skenovat to a tisknout by mě nebavilo...
Jo a píše se Erich Karkoschka (německy)
Jo a píše se Erich Karkoschka (německy)

Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 SynScan, Celestron ED80/600+Vixen 0,67x, Orion Optics Newton CT8 200/900 s Paracorrem, Canon 6D, 30Dmod
EQ6 SynScan, Celestron ED80/600+Vixen 0,67x, Orion Optics Newton CT8 200/900 s Paracorrem, Canon 6D, 30Dmod
Karkoschka
No tak me napadlo, jestli to nekde neni volne ke stazeni.. dik za upozorneni na to jmeno, opravim to ;)
Karkoschka
mate to nekdo v elektronicke podobe?
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40
Karkoschka
SKLP napsal: mate to nekdo v elektronicke podobe?mozete mi niekto prosim vysvetlit, co je to za atlas ten Karchoska, ze ho "vsetci" chcu mat ? (pytam sa, lebo vobec netusim o co ide)
Karkoschka
Tenký ápětkový atlas oblohy, pro každou oblast jsou stručně popsané zajímavé DSO i s vyhledávacími mapkami. Mám okopírované, zdroj: Pardubická knihovna.
Triedry 12x40 a 10x50, SW ED80, Drbohlav mount 50mm, GS mount, SPC8, Webka Philips 840K
Karkoschka
Pavuk_ napsal:
mozete mi niekto prosim vysvetlit, co je to za atlas ten Karchoska, ze ho "vsetci" chcu mat ? (pytam sa, lebo vobec netusim o co ide)Taka knizocka pre deti. Uranometriu to teda netrhne.
mozete mi niekto prosim vysvetlit, co je to za atlas ten Karchoska, ze ho "vsetci" chcu mat ? (pytam sa, lebo vobec netusim o co ide)Taka knizocka pre deti. Uranometriu to teda netrhne.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Karkoschka
Mne sa páčili informácie o DSO, ako napr. je jasnosť plochy. Klikať na objekty v elektronických mapách sa mi moc nechcelo (CdC...) :-/
Ako rýchly príručný atlas sa mi párkrát hodil, napr. keď ma už tých jasných 15-20 M-objektov prestalo baviť a začal som vyhľadávať ďalšie - práve podľa jasnosti plochy som presne vedel čo môžem čakať v ďalekohľade
Ako rýchly príručný atlas sa mi párkrát hodil, napr. keď ma už tých jasných 15-20 M-objektov prestalo baviť a začal som vyhľadávať ďalšie - práve podľa jasnosti plochy som presne vedel čo môžem čakať v ďalekohľade

Celestron NW 254/1200 na EQ-6 PRO, Canon EOS 400Dm, http://www.gymnz.sk/ameleg
Karkoschka
SKLP napsal: mate to nekdo v elektronicke podobe?Kdysi jsem ho naskenoval, ale chybí tam úvodní stránky a mapy jižní oblohy.
Jinak je kompletní a ke stažení : tady a zbytek zde.
Nevíte někdo kdy byl vlastně vydán?(jestli je takové šíření nelegální nebo ne...)
Nevíte někdo kdy byl vlastně vydán?(jestli je takové šíření nelegální nebo ne...)
Karkoschka
vasek napsal:
Kdysi jsem ho naskenoval, ale chybí tam úvodní stránky a mapy jižní oblohy.
Nevíte někdo kdy byl vlastně vydán?(jestli je takové šíření nelegální nebo ne...)Obávám se , že nebudeš daleko od skutečnosti.
Pokud jsou v českém vydání z roku 1995 všechny údaje, německý originál je z r. 1988
Kdysi jsem ho naskenoval, ale chybí tam úvodní stránky a mapy jižní oblohy.
Nevíte někdo kdy byl vlastně vydán?(jestli je takové šíření nelegální nebo ne...)Obávám se , že nebudeš daleko od skutečnosti.
Pokud jsou v českém vydání z roku 1995 všechny údaje, německý originál je z r. 1988
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Karkoschka
Díky, tak to jsem myslel že je starší. Na vypršení autorských práv je třeba aby uplynulo podesát let od vydání.
Takže je to nelegální...
Takže je to nelegální...
Karkoschka
Na vypršení autorských práv je třeba aby uplynulo podesát let od vydání.
Takže je to nelegální...
No, ono je to trochu jinak- je to sedmdesát let od smrti autora, a kdoví, jestli ten pan Karkoschka eště žije... ale nelegální je to každopádně ::)
Tom.
Takže je to nelegální...
No, ono je to trochu jinak- je to sedmdesát let od smrti autora, a kdoví, jestli ten pan Karkoschka eště žije... ale nelegální je to každopádně ::)
Tom.

Tomáš&&http://www.astronom.wz.cz
Karkoschka
T.o.m napsal:
a kdoví, jestli ten pan Karkoschka eště žije...stačí se podívat na práce v :
Lunar and Planetary Laboratory, University of Arizona Tucson,
nebo na německou ročenku : Kosmos Himmelsjahr 2005
a kdoví, jestli ten pan Karkoschka eště žije...stačí se podívat na práce v :
Lunar and Planetary Laboratory, University of Arizona Tucson,
nebo na německou ročenku : Kosmos Himmelsjahr 2005
lepší rada žádná než špatná
Karkoschka
Ahoj,
Atlas jsem našel na int. knihkupectví http://www.knihy.cz/. Takže pokud ještě někdo máte o tuto knihu zájem, mají ji tam za příjemných 209,-...
Mějte se.
Radous
Atlas jsem našel na int. knihkupectví http://www.knihy.cz/. Takže pokud ještě někdo máte o tuto knihu zájem, mají ji tam za příjemných 209,-...
Mějte se.
Radous
"Sněhové vločky jsou v pekle vzácné" S. Weinberg