Vixen VMC 110 L+Baader MaxBright
Vazeni Pani.
Rad by som vedel Vas nazor na tuto kombinaciu. Ci je to z hladiska zlucenia tychto komponentov mozne pouzit na pozorovanie a ake su v tomto pripade klady a zapory. Dakujem Vam za informacie.
Rad by som vedel Vas nazor na tuto kombinaciu. Ci je to z hladiska zlucenia tychto komponentov mozne pouzit na pozorovanie a ake su v tomto pripade klady a zapory. Dakujem Vam za informacie.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Co to je Baader MaxBright? Já myslel, že je to jen označení pro lepší odraznost, nebo propustnost optických členů...
Takže bys rád věděl který z této skupiny je vhodný pro VMC? Já myslím, že pomalu každý který k tomu půjde namontovat. Ikdyž některý bude méně vhodný a některý více. Třeba bino bych k tomu nezařadil. To je opravdu na dlouhou diskuzi.
Takže bys rád věděl který z této skupiny je vhodný pro VMC? Já myslím, že pomalu každý který k tomu půjde namontovat. Ikdyž některý bude méně vhodný a některý více. Třeba bino bych k tomu nezařadil. To je opravdu na dlouhou diskuzi.
Lectorem iustus...
Sorry za preklep. Myslel som binonastavec Baader MaxBright.
Dik za info.
Dik za info.
Měl jsem ho pár týdnů, vypadá moc hezky, jenže k poměrně malému průměru se přidá docela velké centrální stínění od sekundáru a silné držáky sekundáru. Celkově mě dost zklamal, takže šel z domu. Píšu jen obecně, měřil jsem rozměry, ale už si je nepamatuji.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Otázka je, zdali není lepší si dokoupit ještě jeden Vixen VMC 110 L a udělat z něj bino.
Bresser 10x50, Dobson 97/1000, GSO 200E, VMC110L
Máš představu,jak by se takové bino konstruovalo?
Bino: 10x50, N152/762
Můj příspěvek zde je jak tak koukám možná až moc ultimativní, tak raději ještě doplním, že znám i majitele tohoto dalekohlídku, kterým plně vyhovuje.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Průměr VMC-110 je 125 mm, vzdálenost očí je ovšem jen asi 70 mm, proto je třeba přidat periskop. Jedno zrcátko už ve VMC je, takže je třeba už jen další pár zrcátek. Výhodou VMC je, že k ostření se nepoužívá okulárový výtah, takže poloha okulárů se s ostřením nemění.
Bresser 10x50, Dobson 97/1000, GSO 200E, VMC110L
Ono to nebude zas tak triviální. Budeš muset zabezpečit vzájemé sosení obou dalekohledů na montáži a zebezpečit stavitelný rozestup pro oči, prvováděný na obou dalekohledech současně (nejlépe tedy 2 ks ostřících tubusků )+ koupit dvojici zenitových zrcátek. Což mi přijde celé dost krkolomné, těžké a cenově dost drahé oproti bino nástavci. použitelnost bude u obou řešení zhruba stejná : Slunce, Měsíc, Venuše, Jupiter, Saturn. Při tom je rozlišovací schopnost sestavy zhruba stejná a pro planety v podstatě malá
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Kromě toho,co napsal MilAN ohledně zajištění rozestupu mezioční vzdálenosti,Ti nepomůžou 90° zenitová zrcátka,ani dva páry.Každý obraz bude orientován jinak!
Bino: 10x50, N152/762
Jasně, uvažoval jsem pouze s tou nejjednodušší variantou, snadno realizovatelnou z komerčních součástek, kdy se bude dívat ve směru tubusů. jinak je potřeba doplnit 2. pár zrcátek Ptom vznikne taková to varianata :
Pokud by se měly součástky vyrábět, bude elegantnější vyrobit periskop, podle takého to schématu
Pokud by se měly součástky vyrábět, bude elegantnější vyrobit periskop, podle takého to schématu
lepší rada žádná než špatná