Nedávno jsem objevil pěkné místo na pozorování - viz odkaz :
http://files.uloziste.com/d05d232840b09abe/
V noci tam "není vidět na krok" a světelné znečištění je minimální. Navíc je vidět téměř celý obzor - zakrytí je maximálně do 5 stupňů.
Vřele doporučuji !!!
Filip Verner
pozorovací stanoviště v okolí Jilemnice
- Filip Verner
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Heh, myslím, že až si to přečte Karell a MartinB z Jilemnice, tak se pobaví, neb Karel tam dokonce plánuje sloupek na montáž .. 
Ty ses tam s nimi koukám nepotkal.. Najdi si na fóru uživatele karell
Doufám, že tě někdy vytáhnem i do Jizerek na Rozdrože, vítej mezi námi.

Ty ses tam s nimi koukám nepotkal.. Najdi si na fóru uživatele karell
Doufám, že tě někdy vytáhnem i do Jizerek na Rozdrože, vítej mezi námi.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Filipe, vítej na AF, už ti MaG píše, že to místo důvěrně známe, na skyquality můžeš najít i hodnoty měření MSA. Tak se budeme těšit na nějakou společnou akci.
Ahoj, hele koukal jsem na mapy.cz a je tam nouzove letiste ;D
cituji : nouzová plocha Mříčná u Jilemnice - ULMRIC
Letiště účelové
Popis
Nouzová plocha (tráva)
Tak to jsem zvedavej zda to tam Karle opravdu das aby se tam potom nejake letadlo nezaseklo ikdyz je to nouzva plocha
Jinak byl jsem tam s Karlem a je to super! takovy rozhled vsemi smery jsem v zivote nikde nevidel velice pekne misto
cituji : nouzová plocha Mříčná u Jilemnice - ULMRIC
Letiště účelové
Popis
Nouzová plocha (tráva)
Tak to jsem zvedavej zda to tam Karle opravdu das aby se tam potom nejake letadlo nezaseklo ikdyz je to nouzva plocha

Jinak byl jsem tam s Karlem a je to super! takovy rozhled vsemi smery jsem v zivote nikde nevidel velice pekne misto

- Karell
- Kontaktovat uživatele:
Snad bude rozhodující, co na to majitel, protože v KN tato plocha, na rozdíl od celé řady jiných, žádný zvláštní či výjimečný statut nemá. Zemědělská půda či louka, teď už si to nepamatuji přesně.
- Filip Verner
Karle,
myšlenka vybudovat v tomto místě stabilní sloup pro upevnění montáže je výborná. Pokud do toho půjdeš, tak jdu také.
Filip Verner
myšlenka vybudovat v tomto místě stabilní sloup pro upevnění montáže je výborná. Pokud do toho půjdeš, tak jdu také.
Filip Verner