No to je zajímavé řešení! Jsem ani netušil že něco takého existuje... OT: ten rukáv na odkrytou část jsi někde koupil nebo vyrobil?
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Mám v plánu si ho taky pořidit, založil jsem i vlákno ale nemám skušenost a hlavně založen učet pro zahraniční platby tak že kdyby měl někdo v plánu si ho pořidit jdu do toho taky.
Zboží z TS se dá objednat přes některé tuzemské prodejce astrotechniky
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Mám asi dva roky NWT 200/1000 Black Diamond s obyčejným výtahem crayford. Na montáži EQ5 při vizuálním pozorování planet a Měsíce je to tak na hraně nosnosti montáže, nebo spíš pozorovacího komfortu. Při zaostřování se to při zv. 200x už docela chvěje. Dlouho jsem rozmýšlel a nakonec jsem podlehl a objednal si na teleskop-service.de to vylepšení za 69 EUR (včetně poštovného), přepočteno Paypalem za 1712 Kč. Je to na můj vkus příliš drahé, ale jinde jsem to levněji nesehnal. Přišlo mi to za dva dny!!! Funguje bezvadně, precizní zpracování, přiložen byl i polopatický nafocený postup montáže, takže i bez znalosti němčiny snadno a rychle pochopí každý. Není co dodat.
TH
Dalekohled + bino Baader = obraz viděný oběma očima současně, je fakt lepší ...