To je sranda, jak se tu zrovna objevují fotky těch šíleností, co se snažim v posled době pozorovat. Výborně pánové, už to nebudu muset hledat po netu, abych si z toho nakrelslil mapky, za chvíli bude na AF úplně všechno
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
teda Pavle, ty ses rozjel. Jsi jako pes pusteny ze retezu Je hezke, jak si fotis pro radost stylem "no stress"
To jsi trefil úplně přesně.
Jak jsi si všiml já už se nikde neúčastním žádných soutěží, protože mi to již nic nepřináší, zkrátka moje snímky na to nemají. A tak si fotím jen pro radost a přitom věřím že nejen pro svoji.
pavel.
http://gaugg.astronomy.cz
Montáže: EQ6 SS, EQ5. Foto: EOS 300D ATC-CL1.
Objektivy: 50mm f/1,8 a 200mm f/2,8. Dalekohledy: N 200/1000mm, R 80/600mm.
no to urcite. Minimalne Honza Ebr z toho ma taky radost
No a ja Ti ten "no stress" system "zavidim" taky k nemu doufam uz brzy dospeju a nebudu hledat jaky dalekohled a jakou kameru, az to budu mit, budu jen fotit a nic me nezajima zadny dalsi upgrady...
Velmi povedený snímek a pěkně zpracovaný. Mimochodem, ten hustý shluk pod oranžovou hvězdou v levé části snímku je otevřená hvězdokupa Berkeley 94 a samotná oranžová hvězda je proměnná RW Cep - jedna z největších známých hvězd (poloměr je víc než 1600x větší než poloměr Slunce).
Ahoj Dušane,
Máš to pěkné !!!
Když vemu jaké jsou Sháčka vesměs duchařiny tak tobě se je s 350kou daří poměrně dobře pochytat
Jen tak dále kamaráde.
Ps:DSLR všech zemí spojte se
Bíba.
Díky moc za hodnocení.
To Sasa3: spec. díky za doplnění informací. Myslím, že by se to hodilo ke každému snímku. Kolikrát překvapí, co tam je "nachytané"
Vyzkoušel jsem vyfotit jednu slabou mlhovinu, která se nachází vedle IC 1396. Zatím jsem nenašel žádné označení, tak ji prezentuji jen jako mlhovina v Kefeu. Mlhovina se nachází na souřadnicích
22h18m57.88s, +56°08'06.0'' a proto prosím místní borce o její identifikaci. Já ji v první chvíly pojmenoval jako mlhovina ''pes'' protože mě tak ze začátku přišla.
Tahle mlhovina není až zas tak velká duchařina, jako většina mlhovin z katalogu Sh2. Ta jasnější část ( t.j. vlastní mlhovina s tímto označením) se dá i z města naexponovat slušně za cca 2 hodiny.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
zdravím Vás,
nafotil som tento podľa mňa super objekt. Dal som to v HST ,celkom 32 hodinové snímanie (Ha 10,5h+OIII 11h+SII10,5h.)Expozície na 90% -1800 sekundove akurat v Ha som pár snímkov dal 900s. .
No a tu je výsledok: