Ahoj Martin, vdaka za navod, to s tym rozdielnym osvetlenim som si neuvedomil.MMys píše: ↑06. 04. 2025, 22:28 Pro vyloučení chyby v procesu zkus zkalibrovat jeden nebo víc náhodně vybraných FF pomocí masterFF z té sady vzniklých. Musí vyjít homogenní plocha.
Odečítání FF je nesmysl, pokud jsou různě proexponované (a to jsou vždy), je ta chyba multiplikativní a vyjde zase cosi podobné tomu FF. To bys je musel nejprve očistit o darkflat a zbytek normalizovat do stejného rozsahu. Kalibrace jednotlivých FF pomací masterFF z nich ukáže daleko lépe, co se mění. Korektní schéma pro ten test bude:
(SingleFF - Master darkFlat)/MasterFF
kde masterFF je vyrobený ze všech singleFF po odečten9 Master DarkFlatu.
Nemam Master darkFlat, len MasterFF, tj urobil som to (SingleFF-MasterFF)/MasterFF je to v poriadku aj tak?
Kazdopadne som to skusil na 5. nahodnych single flatoch a zostala mi nasledne len uniformne zasumena plocha, zmeral som to 2Dplot scriptom a to co zostalo bolo uplne uniformne len cisty sum. Je to tak teda ok aj bez darkflatu?
Kazdopadne na snimkoch mi ten vzor stale ostava s tymto sky masterflatom viz priloha. Nie je to tak silne ako pri pouziti Flatboxu, kde je ten vzor vidiet silnejsie, ale po DBE sa ten vzor zvyrazni. Pre spracovanie snimkov pouzivam WBPP script s vypnutou local normalization aj subframe weighting. Co mozem skusit zmenit aby som zistil co v procese mi to presne sposobuje?