Saturn
Saturn 2009/2010
Cztwerec, snímek se povedl, gratuluji! Moc hezky jsi se rozjel... ;)
Už je načase, aby vám Slovákům někdo z "Čecháčků" natrhl zadek...
Smiley TongueTo je pravda, nesmíme zůstat pozadu. Naši slovenští kolegové zde hrají sólovou hru, tomu je nejvyšší čas zabránit ;D ;)
Už je načase, aby vám Slovákům někdo z "Čecháčků" natrhl zadek...
Smiley TongueTo je pravda, nesmíme zůstat pozadu. Naši slovenští kolegové zde hrají sólovou hru, tomu je nejvyšší čas zabránit ;D ;)
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2009/2010
Tie Vaše výroky mi znejú, akoby sa tu jednalo skôr o nejakú súťaž, než o fotenie zo záľuby ::).
Koniec OT.
Koniec OT.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2009/2010
Děkuji za reakce.
V neposlední řadě právě Rickovi (tomu obvzvlášť, protože mě včera nažhavil, abych vyšel s přístroji ven na planety) a mitovkovi vděčím za výsledky, oni jsou skutečně mistři svého oboru. Ano fotím proto, aby se to líbilo všem, ne proto abych si něco dokazoval. Nejsem soutěživý typ. Byli to právě jejich snímky, nad kterými jsem vždycky žasnul. Byla to pro mě hezká noc, na kterou se nezapomíná, teď zase hurá do civilního zaměstnání a zpátky na zem.
Doufám, že jsem všechny našince navnadil na to, aby se nebáli vytáhnout dalekohled a fotit, nechci na to být sám a rozhodně je stále co zlepšovat.
Přeji všem radost z focení
V neposlední řadě právě Rickovi (tomu obvzvlášť, protože mě včera nažhavil, abych vyšel s přístroji ven na planety) a mitovkovi vděčím za výsledky, oni jsou skutečně mistři svého oboru. Ano fotím proto, aby se to líbilo všem, ne proto abych si něco dokazoval. Nejsem soutěživý typ. Byli to právě jejich snímky, nad kterými jsem vždycky žasnul. Byla to pro mě hezká noc, na kterou se nezapomíná, teď zase hurá do civilního zaměstnání a zpátky na zem.
Doufám, že jsem všechny našince navnadil na to, aby se nebáli vytáhnout dalekohled a fotit, nechci na to být sám a rozhodně je stále co zlepšovat.
Přeji všem radost z focení
Lectorem iustus...
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2009/2010
Pomali sa prepracovávam nasnímanými 120GB dát z 291209. Tu je výsledný Saturn s trochu "ujetými" farbami. Nesnímal som cez modrý filter, ale farbu som dopočítal a u toho Saturnu to hádže tatúto bláznivú farbu. Nabudúce už budem snímať aj modrý kanál cez filter
. Na klik astrofotky:
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2009/2010
Jeden snímok, len tak, zo špásu v primárnom ohnisku:
Mesiačiky od najbližšieho, po najvzdialenejší: Tethys, Enceladus, Dione, Rhea a Titan.
Mesiačiky od najbližšieho, po najvzdialenejší: Tethys, Enceladus, Dione, Rhea a Titan.
Saturn 2009/2010
Tiež pridám jeden pokus z dnes rána:
Mal som tak málo svetla, že som vyhodil aj UV/IR blok a aj tak to bolo dosť o hubu. Zaujímavé že minulý rok si takéto problémy nepamatám.
mitovka
Mal som tak málo svetla, že som vyhodil aj UV/IR blok a aj tak to bolo dosť o hubu. Zaujímavé že minulý rok si takéto problémy nepamatám.
mitovka
mitovka
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2009/2010
Asi tá tmavosť bude spôsobená aj malou priezračnosťou oblohy. Naposledy som ten Saturn fotil expozíciami podobnými, ako Jupiter cez CaK filter
. Proste ten Saturn je dosť tmavý a toto hmlisté/dymné počasie jeho jasu veľmi neprispieva
.
Saturn 2009/2010
Spracoval som ešte jedno video z rána 15JAN, teraz vidno trochu aj Cassiniho delenie:
mitovka
mitovka
mitovka
Saturn 2009/2010
Dnes v noci seeing nestál za nič, nad ránom sa to trošičku zlepšilo, trochu som skúšal Saturn:
a s pár mesiačikmi, poskladané z 2 roznych snímkov:
farby sú asi trochu mimo, som to robil sám.
mitovka
a s pár mesiačikmi, poskladané z 2 roznych snímkov:
farby sú asi trochu mimo, som to robil sám.
mitovka
mitovka
Saturn 2009/2010
mitovka: máš to moc hezký, když později doupravíš ty barvy bude to super hlavně ten s měsíčky je moc hezký.
Já jsem včera zkoušel dobastlit redukci na webku a nedaří se mi to >:( musím koupit další trubku a zkusit to znovu.
Já jsem včera zkoušel dobastlit redukci na webku a nedaří se mi to >:( musím koupit další trubku a zkusit to znovu.
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Saturn 2009/2010
mitovka: snímky jsou hezké, ale všiml jsem si jednoho detailu, tím je ten kontrastní přepal na disku v okolí prstence. Mě se to stává také, čím to je, nebo spíše jak to odstranit, aby podání zůstalo stejné?
Lectorem iustus...
Saturn 2009/2010
No, to neviem. Ale keď budú dobrá dáta a málo doostrovania, určite to tam nebude.
Zo včera rána idem spraviť animáciu pohybu saturnových mesiacov. Už mám spracované mesiace zvlášť a do toho idem vkladať neprepálenú planétu. Takto asi bude vyzerať prvý frame:
mesiace zľava Dione, Tethys, Encelade a Rhea. Sú trošku prepálené, aby bolo vidieť aj Encelade (12mag)
Zo včera rána idem spraviť animáciu pohybu saturnových mesiacov. Už mám spracované mesiace zvlášť a do toho idem vkladať neprepálenú planétu. Takto asi bude vyzerať prvý frame:
mesiace zľava Dione, Tethys, Encelade a Rhea. Sú trošku prepálené, aby bolo vidieť aj Encelade (12mag)
mitovka
Saturn 2009/2010
A tu je animácia:
5 framov tam a spat po 7 minutach, chcelo by to 5x tolko....
mitovka
5 framov tam a spat po 7 minutach, chcelo by to 5x tolko....
mitovka
mitovka
Saturn 2009/2010
Fakt moc hezký. Taková malá vesmírná diskotéka.
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, турист-4 10x30, ASI220MM Mini, ASI462MM, ASI662MC, C1-3000, Atik460EXm