Pratele,
omlouvam se, mel jsem ted svizne obdobi. Objednavku bych zadal k vyrobe pristi tyden. Az bude hotovo, dam infromaci, jak to udelame s distribuci
Aktualni seznam je:
Rad bych jeste doplnil jednu informaci, ktera je sice v odpovedi cislo 70 a 82, ale nemusi byt uplne jasne, jak to je. Deska je defaultne BEZ modulu Arduino. To, co jsem dal v obrazku, je hotova deska, kterou jsem doma hned osadil a otestoval. A v nadseni odfotil
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek
montaz: EQ6R
hele je tam někde nastvení, kolik kroků má motor na jednu otáčku? Našel jsem tento tento 400-otáčkový a to by mi snad mohlo s absencí jmeného ostření na cryfordu trochu pomoct. Ještě teda jsem našel motorky s převodovkou 1:5 a více, ale jen v zahraničí a dávat 28$ za motorek v ceně 34$ mi připadne už moc velká zvrhlost
Kupovat drahy motorek s prevodovkou je zbytecne. Staci obycejny krokac. Dokonce mam pocit, ze ten 200 krokovy bude levnejsi. Samozrejme se da menit nastaveni. V Setupu je tusim na druhe zalozce policko, kde definujes, kolik kroku udela motor na jednu otacku. Da se to pak menit i v sketch. Tam mas nekde definici jedne otacky. Mrknu na to a dam vedet, kde to je. Pak to staci prepsat a je to. Jeste je mozne pouzivat mikrokroky. To je ale na delsi diskusi a chce to maly zasah do programu. To ale dokaze skutecne kazdy. Ma to vsak riziko, ze se ztraci tocivy moment.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek
montaz: EQ6R
Jenže krokáč ti fokusér bez převodovky tak aspoň 1:5 obvykle neutočí. Tak pozor na tohle.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Jenom upřesním ďáblíkovu odpověď, počet kroků motoru na jednu otáčku je dán konstrukcí motoru - napevno. Měnit se může řízení motoru, které může být celokrokové ( počet pulsů = počet kroků), 1/2 krokový režim( na 1 plný krok je zapotřebí 2 pulsů - motor dělá půlkroky), atd...