logo, galerie....a co dál?
Jinak napadla mě ještě jedna věc... Dost možná se najdou uživatelé, kterým se ty náhodné snímky opravdu líbí a krátí si pak čas klikáním F5. Co si budem nalhávat, píšu o tom z vlastní zkušenosti
... A tak mě napadlo, že by nebyl problém nahoru umístit nějaký malý odkaz (s textem např. "nahrát jiné snímky"), který by způsobil okamžitý reload těch snímků bez refreshe celé stránky. Nebylo by to technicky vůbec nic složitého a mohl bych to ještě eventuelně dopsat.

Tharos: já myslím, že to je výborný nápad! pokud by ti nedělalo problémy to dopsat, tak bych to jednoznačně uvítal (a věřím, že nejen já
). na druhou stranu to samozřejmě není žádná priorita. i v současné podobě to tvou zásluho šlape parádně.

Tak jo, máš to všechno na mailu
.

- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Dost možná se najdou uživatelé, kterým se ty náhodné snímky opravdu líbí a krátí si pak čas klikáním F5
Uhodil jsi hřebík na hlavičku ;D Dělám to taky. Občas...
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Ještě než jsem začal číst AF tak jsem si jen tak 4x za sebou zmáčknul F5, abych se podíval na snímky z galerie. Myslel jsem si, že v tom lítám sám, ale nejspíš je nás víc, takto postiženejch

http://www.astronom.cz/deavi/
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
EQ-8, Newton AG 300/1140mm, f:3,8, ASA OK3 focuser+ ASA 3'' Wynne 0.95x, ZWO OAG68 + ZWO ASI 174 mini, ZWO ASI 6200MC PRO. Powerbox Pegasus Advance
Tak už je ten malý odkaz pro refresh na světě. Jelikož je opravdu malý a snadno přehlédnutelný, píši o něm pro jistotu i sem - hledejte ho vpravo nahoře
.

priznavam, ze jsem taky F5kar a ten snadno-prehlednutelny odkaz jsem samozrejme prehlidnul ale uz jej testuji 
mam v planu na astrofotkach pridat moznost prochazeni nahodne vybranych fotografii, ale jaksi tento vikend mam jine povinnosti.

mam v planu na astrofotkach pridat moznost prochazeni nahodne vybranych fotografii, ale jaksi tento vikend mam jine povinnosti.
Já pro další snímky klikám nahoře na "Hlavní stránka". Proti F5 je to v mém případě mnohem rychlejší načtení.
Dost možná se najdou uživatelé, kterým se ty náhodné snímky opravdu líbí a krátí si pak čas klikáním F5. Co si budem nalhávat, píšu o tom z vlastní zkušenosti Smiley... A tak mě napadlo, že by nebyl problém nahoru umístit nějaký malý odkaz (s textem např. "nahrát jiné snímky"), který by způsobil okamžitý reload těch snímků bez refreshe celé stránky.Z detailu se sklada dokonalost. Skvely napad! [smiley=thumbup.gif]
“Jakákoliv dostatečně pokročilá technika je k nerozeznání od magie.” A.C.Clarke
Z detailu se sklada dokonalost. Skvely napad!SmileyNavíc perfektně funguje,řekl bych ,že tento vzhled AF je asi nejhezčí široko,daleko.
Newton 114/900
Ad fotogalerie: skvely napad, nadherne fotky!!!
Nicmene, jedna pripominka: nebylo by mozne delat popisky namisto (napr.) M1 od Milan Antos, spis stylem M1 od Milana Antose, popr. M1, autor: Milan Antos? Zkratka, ze by to bylo dokonale i z hlediska cestiny...
C.
Newton 200/800 a TENTO triedr 10x50
Skloňovat v programu je téměř nerealizovatelné...
Ale stačilo by na první řádek dávat název fotky a pod to na druhý (a třeba i mírně jinou barvou) jméno autora...
Ale stačilo by na první řádek dávat název fotky a pod to na druhý (a třeba i mírně jinou barvou) jméno autora...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

To by bylo z estetického hlediska "vychytané" a správnému používání mateřského jazyka by bylo také učiněno zadost.
Konihlav už musí mít těch našich "prkotin" hlavu jako kůň.
To by bylo z estetického hlediska "vychytané" a správnému používání mateřského jazyka by bylo také učiněno zadost.
Konihlav už musí mít těch našich "prkotin" hlavu jako kůň.
Ale Konihlav se tím rád zabírá, jinak by nevymyslel takhle skvělou galerii 
Možná by stačilo nějak graficky ( nebo znakem) oddělit název forografie od jména autora. Nebo slovo od nahradit autor :

Možná by stačilo nějak graficky ( nebo znakem) oddělit název forografie od jména autora. Nebo slovo od nahradit autor :
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Já jsem minulý týden v "Připomínky k nové verzi astrofóra" navrhoval něco podobného: místo slova od dát (c), resp. písmeno c v kroužku.