hamr: gratulace, v ramci moznosti je to opravdu skvely vysledek. Ja mam ted cerstvou zkusenost (prvni test) s DSLR Canon 1000D a na ISO1600 se opravdu da fotit (ve srovnani s Panasonicem). Nemel jsem casovac a musel jsem delat 30 vterinove expozice, tak jsem jich udelal 90 (rucne odpalenych) a z vysledeku mam zatim radost kdepak, 1000D je dost dobra hracka za tu cenu vyborny stroj...
budu se tesit na nejakou vetsi slozeninu (vice expozic)
Nooo,už jsem tady někde,Luďku psal,že až si do foťáku natáhneš ten prográmek,tak že se budem ještě divit.To je super s tou MD!Já to ze svého A560 tak krásně nevytáhnu.
Jen tak dál.
Tom
No, konečne niečo iné, ako len ten Jupiter ;D. Tu je zloženina 72 fotografií na ISO400 s expozičkou 1 minúta (samozrejme cez panáka). Viem, že je to len slabý odvar tých dso, čo tu je, ale je to proste len kompakt :
Nejdřív jsem to sem ani nechtěl dávat, protože jsem si myslel, že to dopadne trochu líp, ale pak jsem si řek nakonec proč ne, vždyť to jsou "hrátky" s kompaktem a ne "vědecké" fotografie. Co to je, je snad poznat . Zkusil jsem nedočkavě za svitu pouličního osvětlení nízko položenou nejznámější galaxii. Zkusil jsem 20x64s expozic s různými ISO - 400,800 a 1600 a výsledek nějak složil v DSS. Foceno bez dalekohledu jen s max zoomem 6x z EQ-1.Nemám s ním (DSS) zkušenost, tak nevím jestli tam něco nejde líp nastavit.
Tady je ten výtvor(ještě by to chtělo "namrskat" víc expozic):
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Teda to okolí Altairu a i ostatní složeninky jsou moc cool!
Prostě žasnu.
Já se spíš držím ISO 200.Na víc nejdu,ale začínáte mě pomalu přesvědčovat,abych i tohle vyzkoušel.Ricku,používáš i darkframe,nebo je to bez něj?
DF robí foťák automaticky, ale ako vidieť na NGC7000, niekedy to vypadá, ako by tam ani nebol. Nový DF sa mi už nechcelo robiť (aj tak ju chcem znova nafotiť aspoň po 1-2 noci v kuse). Ja tiež vysoké ISO veľmi nemusím, ale noci boli dosť premenlivé a nepodarilo sa mi snímať po celú noc, tak som hodil vyššie ISO a nasnímal viac objektov. Inak sa spravidla držím na ISO400.
Můj kompakt Panasonic DMC-LZ 7 má 60s expozice a méně,ale nejde nastavit citlivost při delších expozicích a ta je asi ISO 100.
Tak by mě taky zajímalo co je to za kompakt že je tam citlivost 800.
Ja mel kdysi FZ30 (coz uz je spis FLV nez kompakt) a ta ruzne ISO umela. Ale jen u Panasonicu vim o tom, ze dela minutove expozice, jinak byvaji 30s a kratsi. No a tohle je dokonce vic nez ta minuta...
Vejr a ostatní: ja mám tiež EVF a pri plne manuálnom režime je možné nastaviť tých max. 60sec expo a citlivosť si tiež môžem nastaviť. Hamr má digikompakt Canon s CHDK, ktorý mu umožňuje tieto dlhé expozície (má to aj v popise )
Roman odpověděl za mě, Canon 720is s CHDK, přesně jak je v popise. Je to jen foťákem bez dalekohledu s 6xzoom (opravdu výřez), ze špičkové astrofotomontáže EQ-1 , pořízena bazarově od Kamiho:
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná