Objektiv k EOS 400D
Objektiv k EOS 400D
Pánové poradťe kde dělám chybu.Koupil jsem Sonnar 135/3,5 a v SUPŘE T2, vyměnil v T2 kroužek s M42x0,75 za M42x1, dám to na Canon 350D a na nekonečno to mám ostré tak ve 3 metrech. Co s tím?
Objektiv k EOS 400D
robert napsal: Pánové poradťe kde dělám chybu.Koupil jsem Sonnar 135/3,5 a v SUPŘE T2, vyměnil v T2 kroužek s M42x0,75 za M42x1, dám to na Canon 350D a na nekonečno to mám ostré tak ve 3 metrech. Co s tím?Moc tvému popisu nerozumím, ale pokud je to Sonar se závitem M42x1, tak potřebuješ redukci M42x1/Canon EF bajonet. pak to v případě, že je objektiv v pořádku musí fungovat.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Objektiv k EOS 400D
Já tomu také nerozumím.Redukce T2 je originál jen se závitem M42x1 - výška je stejná.Ostření normálně chodí a prostě to na matnici nezaostřím.Když jen přiložím objektiv k tělu,tak to vypadá,že bych tu redukci potřeboval snížit,tak o 5 až 6 mm.Když rozeberu objektiv a vyšroubuju doraz ostření , šlo by zajet blíž k tělu foťáku a stačilo by to.Když je ale objektiv sešroubovaný vadí tomuto pohybu ovládání clony a jiná hejblátka.Nikdo na netu s tím nemá problémy jen já!
Objektiv k EOS 400D
Proste ta redukcia je hruba. Musis mat redukciu priamo z M42 na EOS. Redukcia T2(M42x1)=>EOS je hruba pre normalne objektivy. A predpokladam, ze je to iba modifikacia T2(M42x0,75)=>EOS. Pri astro dalekohladoch to nevadi, lebo to doladis okul. vytahom, ale pre klasicke M42 objektivy to musi byt vyrobene tensie. Preto to nezaostris. Vsetci maju normalne redukcie, preto vsetkym ide. Takze zozen tu pravu redukciu a pojde to 
N 170/1150;N 360/1500; N400/1980; N200/800; Canon 70-200 F4; Canon 300 f4; Canon 350D + "drobotiny"
Objektiv k EOS 400D
No jo ,to jsem si také říkal, budu muset prerobiť tu T2.Pracně jsem si tam na rybinu vyrobil M42x1 a zaměnil za původní kroužek M42x0,75 s rybinou.Teď tu rybinu na T2 budu muset kus utočit a kroužek s M42x1 co nejhlouběji k bajonetu- je tam nějaký jemný závit,ten budu muset vytvořit vně kroužku M42x1.
Jen mi bylo divné, že s tím nikdo nemá problémy a máš asi pravdu, že to nikdo nepoužívá přímo na foťák.
Jen mi bylo divné, že s tím nikdo nemá problémy a máš asi pravdu, že to nikdo nepoužívá přímo na foťák.
Objektiv k EOS 400D
Ešte to doplním. Tu su obrazky oboch redukcií.
http://www.hvezdarnicka.sk/?menu=200&lang=1
http://www.hvezdarnicka.sk/?menu=201&lang=1
Maš tu prvú, však?
http://www.hvezdarnicka.sk/?menu=200&lang=1
http://www.hvezdarnicka.sk/?menu=201&lang=1
Maš tu prvú, však?
N 170/1150;N 360/1500; N400/1980; N200/800; Canon 70-200 F4; Canon 300 f4; Canon 350D + "drobotiny"
Objektiv k EOS 400D
Ano ta moje T2 je vysoká jak ukazuje ten první obrázek.Teď už jsem to snížil, ale protože tam nebylo dost materiálu nedostal jsem se na výšku té z druhého obrázku.Vyndal jsem tedy z objektivu šroubek- zarážku na nekonečno.Teď to jde zasunout ještě cca o 2 mm hlouběji a asi to bude v pohodě.Až odejdou mraky zkusím zaostřit a fotit. Dík
Objektiv k EOS 400D
Asi mám podobný problém jako zakladatel fóra. Pomaličku si oťukávám Canon EOS 400D. Zatím jsem dospěl pouze k tomu, že přes dodávaný objektiv 18-54 mm není vůbec možné zaostřit na nekonečno. Nebo snad ano?
Mohl byste mi někdo poradit nějaký levný objektiv pro začátek, kde budu mít onu pověstnou stupnici, na které bude i nekonečno? Tohle je jedna z věcí, která mi na tom objektivu od Canonu chybí.
Pak bych měl ještě druhý dotaz a to sice, na co si mám dávat pozor, když si od někoho půjčím objektiv, resp. které na tento typ foťáku jdou a které ne. Zjistil jsem, že ne každý s bajonetem tam zapadne.
Mohl byste mi někdo poradit nějaký levný objektiv pro začátek, kde budu mít onu pověstnou stupnici, na které bude i nekonečno? Tohle je jedna z věcí, která mi na tom objektivu od Canonu chybí.
Pak bych měl ještě druhý dotaz a to sice, na co si mám dávat pozor, když si od někoho půjčím objektiv, resp. které na tento typ foťáku jdou a které ne. Zjistil jsem, že ne každý s bajonetem tam zapadne.
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Objektiv k EOS 400D
Proč by nešlo zaostřit na nekonečno ? To by potom byl ten objektiv na nic. Že nemá stupnici ostření ničemu nevadí. Zaostři manuálně, metodou pokus-omyl, nebo pokud máš na obloze něco jasnějšího (Jupiter, Saturn, Měsíc, nebo vzdálené pozemské zdroje světla), zaostři na autofokus, funguje to docela dobře. Až jednou zaostříš, můžeš si na otočnou přední část nalepit samolepku s ryskou, abys příště nemusel laborovat 
Na foťák pasují všechny EF a EF-S objektivy od Canonu, a všechny objektivy dalších výrobců (Sigma, Tokina, Tamron pokud jsou ve verzi pro Canon)
Na foťák pasují všechny EF a EF-S objektivy od Canonu, a všechny objektivy dalších výrobců (Sigma, Tokina, Tamron pokud jsou ve verzi pro Canon)
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Objektiv k EOS 400D
MMys napsal: Proč by nešlo zaostřit na nekonečno ? To by potom byl ten objektiv na nic. Že nemá stupnici ostření ničemu nevadí. Zaostři manuálně, metodou pokus-omyl, nebo pokud máš na obloze něco jasnějšího (Jupiter, Saturn, Měsíc, nebo vzdálené pozemské zdroje světla), zaostři na autofokus, funguje to docela dobře. Až jednou zaostříš, můžeš si na otočnou přední část nalepit samolepku s ryskou, abys příště nemusel laborovat 
Zkoušel si s tímto objektivem ostřit? Ať dělám, co dělám, nezaostřím. Myslel jsem si, že je to problém v rukách, ale když jsem včera v noci zaostřil velice pěkně a na první pokus s BRESSER refraktorem, tak to bylo povedené. Ať to dám na jeden konec objektivu, kde je obaz nejlepší (tudíž by tam mělo být ono pověstné nekonečno), tak to stále není doostřený.
Zkoušel si s tímto objektivem ostřit? Ať dělám, co dělám, nezaostřím. Myslel jsem si, že je to problém v rukách, ale když jsem včera v noci zaostřil velice pěkně a na první pokus s BRESSER refraktorem, tak to bylo povedené. Ať to dám na jeden konec objektivu, kde je obaz nejlepší (tudíž by tam mělo být ono pověstné nekonečno), tak to stále není doostřený.
Objektiv k EOS 400D
Ahoj,
Tenhle problém jsem řešil taky. Když jsem začínal a koupil si 400D, myslel jsem si, že je nekonečno na jedné straně. To ale u seťáku neplatí. Musíš zaostřit na nějaké jasnější hvězdě, je to otázka pár minut. Vyfotíš snímek, zazoomuješ na hvězdu a porovnáš její ostrost. To samé několikrát za sebou s jemnou úpravou zaostření (pokud otáčíš kolečkem na změnu expoziční doby, skáče to mezi snímky i v zoomu - usnadní to ostření). Potom je třeba dávat bacha aby sis do toho nějak nedrcnul, není to zrovna moc pevné.
Tenhle problém jsem řešil taky. Když jsem začínal a koupil si 400D, myslel jsem si, že je nekonečno na jedné straně. To ale u seťáku neplatí. Musíš zaostřit na nějaké jasnější hvězdě, je to otázka pár minut. Vyfotíš snímek, zazoomuješ na hvězdu a porovnáš její ostrost. To samé několikrát za sebou s jemnou úpravou zaostření (pokud otáčíš kolečkem na změnu expoziční doby, skáče to mezi snímky i v zoomu - usnadní to ostření). Potom je třeba dávat bacha aby sis do toho nějak nedrcnul, není to zrovna moc pevné.
Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Objektiv k EOS 400D
honza.ho napsal: Ahoj,
Seťák? Co to je za objektivy?
Seťák? Co to je za objektivy?
Objektiv k EOS 400D
mmachon napsal: Seťák? Co to je za objektivy?
Objektivy, dodavane v setech spolecne s telem pristroje. Zpravidla levne jednoduche modely, ktere poslouzi k ziskani prvnich zkusenosti s pristrojem, nez clovek dospeje do stadia, kdy jsou jiz jeho vysledky limitovany kvalitou optiky a jde si koupit neco lepsiho
K tomu ostreni : nejen u "setaku", ale prakticky u vsech AF objektivu ( a i leckterych jinych ) neni nekonecno na "dorazu", ale kousek pred nim. U AF objektivu navic byva manualni ostreni dost obtizne - prilis citlive, casto s drobnymi vulemi apod. Zaostrit to jde, ale pokud to ma byt presne pri plne otevrene clone, da to nekdy praci.
Objektivy, dodavane v setech spolecne s telem pristroje. Zpravidla levne jednoduche modely, ktere poslouzi k ziskani prvnich zkusenosti s pristrojem, nez clovek dospeje do stadia, kdy jsou jiz jeho vysledky limitovany kvalitou optiky a jde si koupit neco lepsiho
K tomu ostreni : nejen u "setaku", ale prakticky u vsech AF objektivu ( a i leckterych jinych ) neni nekonecno na "dorazu", ale kousek pred nim. U AF objektivu navic byva manualni ostreni dost obtizne - prilis citlive, casto s drobnymi vulemi apod. Zaostrit to jde, ale pokud to ma byt presne pri plne otevrene clone, da to nekdy praci.
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&