M1 Krabí mlhovina
M1 Krabí mlhovina
MilAN: moc pekny snimek, ja zjistil, ze ohniskem 330 ani 510 nema moc cenu zkouset M1cku, takze jsem posledni 2 noci fotil jine objekty (tak snad se taky brzy - do par dnu, tydnu, pochlubim, ted nemam cas to zpracovat)...
Ten Orion UK 200/900 je Europa nebo SPX verze? Fakt to ma "jen" 7kg, ta OTA? Do dalekeho budoucna (opravdu dalekeho, ted mam jine priority - CCD) o tomto stroji uvazuji...
Ten Orion UK 200/900 je Europa nebo SPX verze? Fakt to ma "jen" 7kg, ta OTA? Do dalekeho budoucna (opravdu dalekeho, ted mam jine priority - CCD) o tomto stroji uvazuji...
M1 Krabí mlhovina
Konihlav napsal: Ten Orion UK 200/900 je Europa nebo SPX verze? Fakt to ma "jen" 7kg, ta OTA? .Je to SPX verze, ale hodně modifkovaná, karbonový tubus.... Zřejmě prototyp, vyžadující ještě trochu dotáhnout, označení CT
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
M1 Krabí mlhovina
Ahoj.
Je zataženo,tak dobrý něco zpracovat na komplu.Snímky 10x8min,iso1600,8"lx200,f10,modif. can350.
Je zataženo,tak dobrý něco zpracovat na komplu.Snímky 10x8min,iso1600,8"lx200,f10,modif. can350.
M1 Krabí mlhovina
Ahojte, posilam svuj prvni pointovany snimek M1 ze zacatku ledna.
N200/800 na EQ6 pointovane
Exp:Canon 30D nemod. 9xcca160s celkem 24min.ISO800,filtrUHC
tepl. -15°C, tehdy byvalo este jasno aplikovany DF, FF, bias - zpracovano v DSS a PS. Foceno pod mestskou oblohou. Urcite to pro priste chce vic delsich expozic a prodlouzit ohnisko. Ale stale bojuju s vyvazenim barev pri pouziti filtru a dlouhe expozici. Dik, ze me za prvni fotku na AF neukamenujete
N200/800 na EQ6 pointovane
Exp:Canon 30D nemod. 9xcca160s celkem 24min.ISO800,filtrUHC
tepl. -15°C, tehdy byvalo este jasno aplikovany DF, FF, bias - zpracovano v DSS a PS. Foceno pod mestskou oblohou. Urcite to pro priste chce vic delsich expozic a prodlouzit ohnisko. Ale stale bojuju s vyvazenim barev pri pouziti filtru a dlouhe expozici. Dik, ze me za prvni fotku na AF neukamenujete
N200/800; EQ-6SS; ED80/600; Philips ToUcam 840K; EOS 30D; Atik 314L+; QHY-5mono; filtry
M1 Krabí mlhovina
Myslím, že tvůj dalekohled a vybavení má potenciál udělat ostřéjší snímek. Musely by však být skvělé podmínky. Řekl bych, že ten snímek je celkově dobrý. Kdyby se takle povedl mě, tak bych byl spokojený.
No, a jak sem psal tak se stalo. Můj snímek M1čky je sice nepřesně upintovaný a dosti zašumělý, ale jinak je opravdu srovnatelný s thynkovým snímkem. Podporuje to můj názor o degradaci optického potenciálu seeingem, když sem dosáhl dost podobného výsledku s 8" SCTčkem oproti 12" SCT.
podrobnosti a snímek v rozlišení 1:1 na klik
No, a jak sem psal tak se stalo. Můj snímek M1čky je sice nepřesně upintovaný a dosti zašumělý, ale jinak je opravdu srovnatelný s thynkovým snímkem. Podporuje to můj názor o degradaci optického potenciálu seeingem, když sem dosáhl dost podobného výsledku s 8" SCTčkem oproti 12" SCT.
podrobnosti a snímek v rozlišení 1:1 na klik
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
M1 Krabí mlhovina
Jenže ještě lepší výsledek dostaneš polovičním ohniskem
lepší rada žádná než špatná
M1 Krabí mlhovina
Koupím si reduktor a zkusím to.
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
M1 Krabí mlhovina
Včara bylo hezky....(aladin zase mlžil)
Chci se zeptat astromaniaků co se mi to tam mihlo nad mlhovinkou....
Dík Jura
info:
26 x 8 min, 800ISO
10" NWT SW, TV Par, CLS, EQ6 SS, TVguider, Canon 30Da.
SubRaw,DSS, Photoshop
2°C, rosa, opar
Havířov
Chci se zeptat astromaniaků co se mi to tam mihlo nad mlhovinkou....
Dík Jura
info:
26 x 8 min, 800ISO
10" NWT SW, TV Par, CLS, EQ6 SS, TVguider, Canon 30Da.
SubRaw,DSS, Photoshop
2°C, rosa, opar
Havířov
M1 Krabí mlhovina
...Chci se zeptat astromniaků co se mi to tam mihlo nad mlhovinkou....
Mas tam planetku (19) Fortuna (+10,6 mag) :D
P.S.: naozaj pekna fotka!
Mas tam planetku (19) Fortuna (+10,6 mag) :D
P.S.: naozaj pekna fotka!
Vixen VC200L, EQ-6 Pro SynScan, Scopos ED 66/400, Celestron 102/500, Konus MC 90/1200, Sonnar 2,8/180, CCD astropix 1.4, Nikon D300, DMK 21AU04.AS, Creative NX Ultra, Watec 902H, ceres(slimak)astrofoto(bodka)sk
M1 Krabí mlhovina
Ty vlákna v M1 jsou fantastická. Nehejbe se ti něco v sestavě? Nebo neujela ti pointace? Hvězdičky nejsou přesně kulaté ale v celém poli jsou ve tvaru kapky.
Kdy jsi to fotil? Tady už to pomalu začíná být s počasím jako minulý rok.
Jediné co mi ještě vadí, ale to stejně nevím jestli nějak ovlivníš ... VYPADNI UŽ KONEČNĚ VEN DO TERÉNU KDE NEMUSÍŠ POUŽÍVAT TY ZATRACENÉ FILTRY.
MartinV
Kdy jsi to fotil? Tady už to pomalu začíná být s počasím jako minulý rok.
Jediné co mi ještě vadí, ale to stejně nevím jestli nějak ovlivníš ... VYPADNI UŽ KONEČNĚ VEN DO TERÉNU KDE NEMUSÍŠ POUŽÍVAT TY ZATRACENÉ FILTRY.
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
M1 Krabí mlhovina
Zdar, chtěl jsem vyrazit, ale předpověď byla příznivá pouze do poloviny noci a navíc nemám tuchy jak to teď vypadá v kopcích.
Jinak nevím kde by mohla být chyba měl jsem brutus technické problémy s OAGem, tak jsem kolem půlnoci de a montoval starý výtah....
Jura
Jinak nevím kde by mohla být chyba měl jsem brutus technické problémy s OAGem, tak jsem kolem půlnoci de a montoval starý výtah....
Jura
- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
M1 Krabí mlhovina
ccerdo: pěkné foto, tvar hvězd je zvláště u světelnějších Newtonů většinou všemožný, jenom ne kulatý, tak bych to neřešil...
M1 Krabí mlhovina
Jirko a ja si porad rikam, jak to jenom delas, s tim 10" Newtonem na EQ-6, tak dlouhy expozice a konecne mi to doslo (jsi se prozradil): OAG az bude nekdy sance testovat, rad bych to pres OAG tez nekdy konecne vyzkousel (uz snad vse potrebne mam, krome pocasi).
Jinak pekny snimek a jak rika MartinV, urcite by tomu pomohlo vyjet z mesta a vyndat LPS filtr
Jinak pekny snimek a jak rika MartinV, urcite by tomu pomohlo vyjet z mesta a vyndat LPS filtr
M1 Krabí mlhovina
Pro Ccerdo a Ceres,
chtěl jsem taky hned ráno napsat, že to je Fortuna. Koukal jsem se do HNSKY a jestli tam jsou ty reálné fotky v měřítku, připadá mi, že ta Fortuna je od M1 dál? Vychází to podle toho HNSKY přes 1stupeň daleko? Pokud bylo foceno včera a ono se to za den asi moc neliší.
chtěl jsem taky hned ráno napsat, že to je Fortuna. Koukal jsem se do HNSKY a jestli tam jsou ty reálné fotky v měřítku, připadá mi, že ta Fortuna je od M1 dál? Vychází to podle toho HNSKY přes 1stupeň daleko? Pokud bylo foceno včera a ono se to za den asi moc neliší.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
- Honza Ebr (honza42)
M1 Krabí mlhovina
hamr: zřejmě si obětí stejného problému, jako já - viz http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 399681/5#5, a odpověď KpS (je to prakticky nezávislé na tom, co používáš za SW). Stáhnul jsem si aktuální elementy a sedí to moc pěkně.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S