Objevil jsem Karkoschku

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Odpovědět
dvader
Věk: 59

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od dvader »

Ani ne tak zalaminovanej, jako v kroužcích...
Mozná si jej sám předělám.
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
Ondra.P

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od Ondra.P »

Zalaminovanej v krouzcich a na A4 je Reiseatlas

akorat stoji 640,- ale je to parada 8)
Dobson 400/2000, Borg 101ED F4, Walimex 90/500, EQ6, MII G2-8300, Watec 120n+, TV Guider
http://astrofotky.cz/~Ondra.P/
michal.b

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od michal.b »

Ondatra napsal: vcera jsem koupil Karkoschku v Academii za 345,-
za ty prachy to mohlo bejt aspon na A4 >:(
ale vyhozeny prachy to urcite nejsou i pres to, ze ho mam vytistenyho v anglictine na A4, aspon mam do ceho cmarat :)
Naopak format A5 je podle me jeho nejvetsi vyhoda. Pokud mas u dalekohledu stul, kam si muzes odlozit veci, tak je to asi jedno, ale kdyz jses jenom tak "nalehko" tak je maly format neocenitelny (napr. se mi vejde do kapsy u bundy).
Ondra.P

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od Ondra.P »

michal.b napsal:

Naopak format A5 je podle me jeho nejvetsi vyhoda. Pokud mas u dalekohledu stul, kam si muzes odlozit veci, tak je to asi jedno, ale kdyz jses jenom tak "nalehko" tak je maly format neocenitelny (napr. se mi vejde do kapsy u bundy).
tak kazdemu vyhovuje neco jineho ;)
ja ho nosim v batohu, do bundy se mi nevejde,
ale ted uz mam oboji(Karkoschku i Reiseatlas) tak to neresim ;D
Dobson 400/2000, Borg 101ED F4, Walimex 90/500, EQ6, MII G2-8300, Watec 120n+, TV Guider
Duponte

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od Duponte »

nasiel som to v artcentre na kozej 20 v bratislave za 518, prelistoval som si to a je tam vobec nejaky rozdiel oproti tomu staremu vydaniu karkoschky? okrem farebnych obrazkov objekotov a stupnice tpeloty pri hviezdach mi to pride uplne to iste.
SW ED80, N130/1070
Medved

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od Medved »

No, kromě výše uvedeného je rozdíl v tom, že přehled kladu listů atlasu, co je úplně vzadu, má ohraničení polí barvou která se při červeném světle nevytratí (už nevím jakou). U původního vydání je červené a při červeném světle bylo neviditelné.
Toš tak na světě...
MilAN
Věk: 77

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od MilAN »

Za 6x větší cenu to je opravdu astronomický  přínos ;D
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
3J

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od 3J »

Bohužel inflace se projevuje všude.
Je to smutné, ale v knižní produkci
všeobecně docela výrazně.
Až bude rohlík za 6,- Kč, jak vyhrožují,
tak určitě nebude 3× propečenější.

Jediná šance by byla , kdyby knihy
začali tisknout v číně. ;D

Budiž chvála alespoň za to, že má k této
publikaci přístup další generace nadšenců
kteří v době 1. vydání možná ani nevěděli,
že astronomie existuje.
vla

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od vla »

Mám staré i nové provedení, považuji to za naprosto super knihu do začátků, jak pro pozorování triedrem tak středními dalekohledy. V tištěné podobě a čekém jazyce myslím stále nemá konkurenci.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Duponte

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od Duponte »

Jediná šance by byla , kdyby knihy
začali tisknout v číně. ;D

a myslis ze by dokazali take daco vytlacit bez toho aby to bolo jedovate alebo sa to rozpadlo po 2 mesiacoch?:))

ale urcite je to naj pre zaciatok co som ja mohol mat. si pamatam ako som to kupil za 80 korun este pred no moze to byt 10 rokov a to som netusil co to v ruke este mam, potom vsetci divoko ospevovali dakeho karkoschu a ja ze aj ja to chcem a ked som sa pozrel na prednu stranu na meno autora srdce mi zablyslo vtedy;) a teraz by sa to zislo mat aj v pdf, aby som si tu knizku nezozuzlal viac nez uz je...
SW ED80, N130/1070
MilAN

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od MilAN »

Bohužel inflace se projevuje všude.
Je to smutné, ale v knižní produkci
všeobecně docela výrazně.
Nemluvil bych o inflaci. Knihy podobných rozměrů i s podobnou kvalitou tisku nevyjdou více jak na 200 Kč.
MilAN

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od MilAN »

Duponte napsal:

a myslis ze by dokazali take daco vytlacit bez toho aby to bolo jedovate alebo sa to rozpadlo po 2 mesiacoch?:))

...Ale nebýt jich, tak tu na AF bude pár pisatelů, kteří mají vlastní sbastlené dalekohledy a to bude vše. Na nich je postavena celá naše současná amatérská astronomie - a ještě se nikdo neotrávil ani se mu nerozpadlo sklo ;D
Duponte

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od Duponte »

MilAN napsal:
Ale nebýt jich, tak tu na AF bude pár pisatelů, kteří mají vlastní sbastlené dalekohledy a to bude vše. Na nich je postavena celá naše současná amatérská astronomie - a ještě se nikdo neotrávil ani se mu nerozpadlo sklo ;D

hehe, no recht, ale ten pocit ked si clovek postavi jednoduchy refraktor zo sosovky kupenej v optike, spili dedovi novodur na kuchynsky odpad a prvy raz v tom zahliadne susedovu anezku zblizka (a potom aj Mesiac samozrejme:)) je na nezaCinanenie:)

ale spat ku karkoschkovi aby ma nevykopli, amateri vsetkych krajin, odporujucem. a k tomu kradnutiu prav co je tiez tak trochu Cinske, vsetky odkazy na pdf karkoschku su neplatne, a ja to ozaj mam kupene, len bys a zislo daco na vytlacenie este...
SW ED80, N130/1070
Ondra.P

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od Ondra.P »

podle me je vyssi cena dana hlavne malym nakladem, stejne jako u DVD vydavanych v malych seriich viz. http://zona.bloudil.cz/stalker/ /nechcete si nekdo objednat? bylo by bezva kdyby to vylisovali jeste letos /konec OT/ ;D

jinak Karkoschka ke stazeni v PDF je napr. tady:
http://avaxhome.ru/ebooks/science_books ... atlas.html
MaG
Kontaktovat uživatele:

Objevil jsem Karkoschku

Příspěvek od MaG »

No jestli cenu DVD dělá hlavně velikost série, tak pak se prodejci nemohou divit, že si je lidi nekupujou. Podle mně hlavní složkou je marže OSA a podobným ...

U knihy určené amatérským astronomům toto pravidlo platí asi výrazně víc, ale i tak je ta cena na dnešní dobu dost vysoká v porovnání s jinými knihami. Popravdě jsem docela žasnul, když jsem teď měl v knihkupectví pro sebe vybrat knihu a zjistil, že bez ohledu na tloušťku, či cenu papíru a množství fotek, většina stála podobné peníze a to ne zrovna malé..

Doba knihám nepřeje, zvláště když na každém druhém webu jsou odkazy na PDF že? ???
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Odpovědět