HorseHead Flame Nebula

Astronomické snímky pořízené členy našeho fóra, upozornění na nové snímky objektů, odkazy...
Odpovědět
paulie

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od paulie »

Froggy: Já osobně bych zkusil spojit ve Photoshopu dlouhou expozici s krátkou. Vlož do první vrstvy dlouhou expozici a na ni do druhé vrstvy tu kratší. Musí na sebe pochopitelně pasovat.

Pak přidej kratší expozici černou masku (tj. skrýt vše). Pro vykrytí kritických míst máš dvě možnosti:

1) Do masky ručně štětcem domaluj bílou tam, kde chceš vrstvu zobrazit.

2) Zkopíruj tu krátkou expozici do schránky a vlož ji do masky. Tam, kde je na snímku nejvíce jasu, je v masce bílá a tam se také zobrazí krátká expozice (horní vsrtva) na úkor té delší (spodní vrstva) a naopak, tam kde je na snímku nejméně jasu, bude v masce černá a tam se zobrazí delší expozice. Pak je ještě možné masku upravit pomocí křivek, aby byl výsledek co nejlepší, případně je ještě možné masku rozostřit pomocí Gaussian Blur.

Obě možnosti je možné kombinovat. :)
MP

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od MP »

Tak jsem konecne aspon trochu zpracoval, co jsem nafotil v nedeli vecer po louceni s kometou. Podle ocekavani to neni nic moc - focene skrz zakal a jeste rozhybane vetrem. Tedy neco tam videt je, ale neodpovida to vynalozene namaze ( poctu expozic ) :

GS 600 ( N200/800 ), MPCC 2", Canon EOS 20D, 6x320+4x480sec. bez filtru, 4x480+4x640sec. s filtrem Baader UHC-S.

Napadlo mne, ze tech ne moc povedenych konskych hlav uz jsem v zivote vyfotil dost, tak bych je mohl slozit vsechny dohromady. Vsechny jsem je zrovna ted nenasel, ale tri jsem vyhrabal. Tady je vysledny kun :
Zadna slava, tri nedokonale snimky nedaji jeden dokonaly, ale je toho tam videt o trochu vic i proti tomu, co jsem vyfotil pred rokem a vyrez z nej mam jako logo v profilu.
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
Risben

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Risben »

To MP:
Když čtu jak nejsi spokojen se  snímky, které tady prezentuješ, tak přemýšlím jestli se vůbec mám někdy pokoušet o astrofoto, protože bych byl při porovnání s tímto (podle tebe nic moc) naprosto trapný. Pro mě jsou ty snímky prostě úžasné.
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
ladaS

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od ladaS »

To MP: ten výsledný snímek se mi fakt líbí. Je tam vidět hodně detailů a to mám na astrofotografiích rád. ;D
http://lsastrofoto.cz/ e-mail: l[dot]spejchlik[at]seznam[dot]cz
N200/800
refr.70/500
Canon EOS 7D MK II.,CCD QHY8
NEQ6SS
12” DOBSON FLEX TUBE 305/1500mm
MP

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od MP »

Risben napsal: To MP:
Když čtu jak nejsi spokojen se snímky, které tady prezentuješ, tak přemýšlím jestli se vůbec mám někdy pokoušet o astrofotoNeblazni, co bych mel delat ja, kdyz se podivam na krasne obrazky jinych kolegu. To bych jeste nemel jedinou fotku. Ja se proste o neco pokousim, kdyz to nevyjde podle mych predstav, tak mne to mrzi a pokousim se dal. Kdybych to zvladal levou zadni ke sve plne spokojenosti, tak by mne to prestalo bavit a delal bych zas neco jineho ...

Risben

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Risben »

MP napsal:
Neblazni, co bych mel delat ja, kdyz se podivam na krasne obrazky jinych kolegu.
Jestli myslíš kolegy v zahraničí s podstatně dražším vybavením o kterým se nám může jen zdát, kteří fotí v atmosférických a světelných podmínkách, které se zdejšími nelze srovnat (to bude asi i důležitější faktor), tak možná jo ;). Já si jen myslím Marku, že s vybavením, které máš (na naše poměry není špatné ;)) a podmínkami, které v ČR panují, tak ty tvoje jak říkáš "pokusy" patří v amatérské astrofotografii tady u nás prostě ke špičce :).
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
Bíba75
Kontaktovat uživatele:

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Bíba75 »

To: MP. ;)
Marku fakt moc krásný snímky!! když na to koukám tak cítím takovou motivaci která mě žene dopředu!! chtěl bych jednou dělat taky takové skvěké snímky jako děláš Ty!! jen tak dál !!! Supr práce!! ;)
Bíba 75
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 071 ,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
M.Adamovsky

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od M.Adamovsky »

taky jsem zkousel Orion, tentokrat s objektivem..timto snimkem bych Vas take vsechny rad pozval na moje nove stranky..Jsou sice ve vystavbe a snimku tam neni moc, ale presto..

http://hvezdarna.plzen-city.cz/foto/ada ... rafie.html

a slibeny snimek zde:

astropintr

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od astropintr »

M.Adamovsky napsal: taky jsem zkousel Orion, tentokrat s objektivem..timto snimkem bych Vas take vsechny rad pozval na moje nove stranky..Jsou sice ve vystavbe a snimku tam neni moc, ale presto..

http://hvezdarna.plzen-city.cz/foto/ada ... rafie.html

a slibeny snimek zde:

Moc hezký záběr! Dokonce je vidět i mlhovina Plamínek! Jen tak dále! :)
Skywatcher Newton 250/1200 na EQ - 6&&Skywatcher ED refraktor 80/600 na EQ - 6&&Canon EOS 350 D neupravený&&triedr 10x 50.&&binar 25 x 100
Alien_MasterMynd

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Alien_MasterMynd »

astropintr napsal:

Moc hezký záběr! Dokonce je vidět i mlhovina Plamínek! Jen tak dále! :)

On je tam pri trose snahy videt i kun Pekne :D
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm

http://www.alien-mastermynd.com
SKYMASTER

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od SKYMASTER »

Risben napsal:
Jestli myslíš kolegy v zahraničí s podstatně dražším vybavením o kterým se nám může jen zdát, kteří fotí v atmosférických a světelných podmínkách, které se zdejšími nelze srovnat (to bude asi i důležitější faktor), tak možná jo ;). Já si jen myslím Marku, že s vybavením, které máš (na naše poměry není špatné ;)) a podmínkami, které v ČR panují, tak ty tvoje jak říkáš "pokusy" patří v amatérské astrofotografii tady u nás prostě ke špičce :).
Risben

Marek nebude spokojeny dokud to americani se svymi primitivnimi nekolika metrovymi dalekohledy nezabali ale jen taci to u nas tahnou tam kam to jit ma Uz se tesim az mi zase na nejake setkani u stolecku s pivem a nekolika hodinami pokecu
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
Risben

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Risben »

SKYMASTER napsal:

ale jen taci to u nas tahnou tam kam to jit ma  :D

Naprostý souhlas Pavle :).
Risben
Vok

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Vok »

Tak jsem tyto objekty také nafotil, tentokrát už "z větší blízkosti" - tedy newtonem 168/f4. Není to nic extra, ale snažil jsem se... (a snad další snímky budou už jen lepší a lepší):

Podrobnosti vzniku snímku jsou tady:http://fotografiefk.net/Astrofoto/Deep/B33.htm
Refraktor 80 f/6, Newton 168 f/4,&&http://fotografiefk.net
MP

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od MP »

Vok napsal: Není to nic extra, ale snažil jsem se... (a snad další snímky budou už jen lepší a lepší):No, ja myslim, ze je to "docela dost dobry" i takhle. Vidim tam skoro vsechno, co by tam melo byt a nic co by tam byt nemelo. Takze gratuluji ! Vetsi obrazek by nebyl ?
Vok

HorseHead Flame Nebula

Příspěvek od Vok »

MP napsal:
No, ja myslim, ze je to "docela dost dobry" i takhle. Vidim tam skoro vsechno, co by tam melo byt a nic co by tam byt nemelo. Takze gratuluji ! Vetsi obrazek by nebyl ?
Moc díky. Abys věděl, docela jsi mě uklidnil. A proč uklidnil? Se snímkem byla docela práce. Tady je odkaz na jeden z "rawů" (900Kb!): http://fotografiefk.net/B33_RAW.jpg
Prostě ten můj newton zatím nekreslí tak, jak jsem si představoval (doufám, že můžu napsat zatím, protože se ho snad časem naučím líp seřídit)
Refraktor 80 f/6, Newton 168 f/4,&&http://fotografiefk.net
Odpovědět