Ahoj všem.
Nakonec sem se rozhodl rošířit tuto asi nejdelší diskuzi
Celou dobu sem s Marsem váhal ale nakonec sem pár hodin před opozicí vyměkl a šel s prosíkem na návštěvu k velkému dalekohledu (40cm), což se setkalo s kladnou odezvou a já viděl na Marsu tak malé detaily při cca 200 nás. zvětšení, že to ještě dnes nemůžu pochopit.
Zdravím Lukyho, taky sem uvažoval o triedru, ale on mi potvora teď ukazuje obrazy dva - asi sou vyhozený hranoly.. tak sem se nemohl rozhodnout, který obraz mám použít ke kouknutí na Mars
Neméně tak zdravím Martina Myslivce, jenž prokázal své obří zkušenosti a udělal nám radost s fotkou Deimose, což v Čechách asi málokdo zvládne.
No a jinak díky za ten humor s přepady při nočním focení. U mě to začalo už v roce 1996 při focení Hyakutake. Když mě na svém posedu viděl myslivec, asi se pořádně lekl, pak se mě nechápavě ptal co tam dělám a vysvětlení, že fotím kometu mělo účinek potaď, že fotku sem udělal a padal pryč Vono v 10 večer koukat téměř do hlavně pušky nebylo nic milýho...
S baterkou to na mě nikdo nezkoušel, ale běžně se musí člověk krýt před kužely aut. :hi: