Fotky Měsíce
Fotky Měsíce
dik, já vím já to udělal kuli kratší expozici jinak snímky s iso100 taky mám ale mín ostrý
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
gsokuba: Mě se ta tvá fotka dost líbí, je vidět, že si to hned napoprvé zvládl na úrovni.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Fotky Měsíce
děkuju, to potěší já jenom doufám že se to bude zlepšovat,třeba levá strana tam mi chybjej detaily ono je to taky tím že zaostřit opravdu neni žádná sranda
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
Fotky Měsíce
Pro gsokuba,
mě se tvůj Měsíc taky líbí, nekecáš, že je první? To já bych tu svůj první vůbec nemoh ukázat
.
mě se tvůj Měsíc taky líbí, nekecáš, že je první? To já bych tu svůj první vůbec nemoh ukázat
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Fotky Měsíce
opravdu nekecám dalekohled mám asi měsíc a pozroval jsem zatim asi tak 4x a tohle bylo moje vůbec první focení s novým canonen 450D 
Fotky Měsíce
gsokuba: nato, že jak píšeš, je to Tvůj první snímek, to vypadá moc dobře. Jen tak dál.
http://lsastrofoto.cz/ e-mail: l[dot]spejchlik[at]seznam[dot]cz
N200/800
refr.70/500
Canon EOS 7D MK II.,CCD QHY8
NEQ6SS
12” DOBSON FLEX TUBE 305/1500mm
N200/800
refr.70/500
Canon EOS 7D MK II.,CCD QHY8
NEQ6SS
12” DOBSON FLEX TUBE 305/1500mm
Fotky Měsíce
to gsokuba:
krasne na prvu fotku. paci sa mi ze si zacal celym mesiacom a nie dakym rozmazanym detailom.
tesim sa na dalsie fotky
mitovka
krasne na prvu fotku. paci sa mi ze si zacal celym mesiacom a nie dakym rozmazanym detailom.
tesim sa na dalsie fotky
mitovka
mitovka
Fotky Měsíce
děkuju moc jsem rád že to někdo dokáže ocenit;) ,letos ještě chystám koupi kamery SPC900NC na fotografie za okulárem protože s tou 450D je tohle opravdu o hubu:-X takže radši fotim s fotákem zastrčenym ve výtahu,navíc co jsem koukal tak ta kamerka jde skvěle modifikovat a nechat z ní defakto jenom vnitřek což se mi líbí protože se taky občas rád v něčem pohrabu ;D
Fotky Měsíce
Vidím, že se všichni shlédli v SPC900NC. 
Mě se s tou mou nikdy nepodařil ostrý detail Měsíce.
Připadá mi, že nízký šum je na úkor vyšších frekvencí, které jsou potřeba k zachycení nejmenších podrobností na kontrastním měsičním povrchu.
Kamera se mi osvědčila při snímání planet.
Z web kamer mi na Měsíc funguje nejlépe Logitech Fusion 1,3 Mpix.
Mě se s tou mou nikdy nepodařil ostrý detail Měsíce.
Připadá mi, že nízký šum je na úkor vyšších frekvencí, které jsou potřeba k zachycení nejmenších podrobností na kontrastním měsičním povrchu.
Kamera se mi osvědčila při snímání planet.
Z web kamer mi na Měsíc funguje nejlépe Logitech Fusion 1,3 Mpix.
Murphyho zákon seeingu: Seeing je nejhorší v okamžiku expozice.
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
dobson 400/1828, dobson 305/1500 na paralaktickém stolku, MAK 127, MTO, SKYMASTER 15x70
http://astrofotky.cz/~aquarius
Fotky Měsíce
Blbej Měsíc!
Teda já jen, že by stačilo, kdyby svítil tak dva dny v měsíci..
P.S. Jinak hezká fotka!
Ostatně se nebudu opakovat a jen teda, že jako nefotič čučím a rád, na topic věnovaný focení oblohy..
Máte ty snímky pánové kolikrát lepší jak z knih, co mám doma..
Takže smekám...A jak jsem už řekl dřív! Všechny snímky tu prezentované se mi líbí ale nebudu sem pořád psát chválu! Napíšu příspěvek, až se mi nějaký snímek líbit nebude...Ale o tom dost pochybuju..
Teda já jen, že by stačilo, kdyby svítil tak dva dny v měsíci..
P.S. Jinak hezká fotka!
Ostatně se nebudu opakovat a jen teda, že jako nefotič čučím a rád, na topic věnovaný focení oblohy..
Máte ty snímky pánové kolikrát lepší jak z knih, co mám doma..
Takže smekám...A jak jsem už řekl dřív! Všechny snímky tu prezentované se mi líbí ale nebudu sem pořád psát chválu! Napíšu příspěvek, až se mi nějaký snímek líbit nebude...Ale o tom dost pochybuju..
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Fotky Měsíce
no já první myslel že to je taková obyč webkamera než jsem našel stránku kde byla uplně rozmontovaná a následně na ní nasazená ta železná objímka co je na okuláru ted nevim jak to nazvat.
jinak všem moc dík za pozitivní rakce a ještě přidám odkaz na wallpaper 1280x1024 co jsem z toho uklohnil a dal na svůj profil v devianartu
http://rhintin.deviantart.com/art/moon- ... -103835684
jinak všem moc dík za pozitivní rakce a ještě přidám odkaz na wallpaper 1280x1024 co jsem z toho uklohnil a dal na svůj profil v devianartu
http://rhintin.deviantart.com/art/moon- ... -103835684
Fotky Měsíce
Dnešní východ měsíce.
Fotil sem to přez SCT 200/2000mm na Canon EOS 20D (mod. - bez filtru) a to z otevřenýho okna paneláku. Horizont je asi 6km daleko. Barvy sem musel upravit.
Až na ten svinčík na čipu se mi to docela povedlo.
Větší na klik
Mám tu i pár snímků v sekvenci, ve formě videa.
Fotil sem to přez SCT 200/2000mm na Canon EOS 20D (mod. - bez filtru) a to z otevřenýho okna paneláku. Horizont je asi 6km daleko. Barvy sem musel upravit.
Až na ten svinčík na čipu se mi to docela povedlo.
Větší na klik
Mám tu i pár snímků v sekvenci, ve formě videa.
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Je to luxusní východ. Na ty podmínky super počin.
Martin Gembec, Astronomické události
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Maser: Zaujímavý východ Mesiaca, sála z toho zvláštna atmosféra
.
Túto noc počasie dovolilo, tak som sa hral s novou planetárnou kamerkou /autoguiderom - QHY5. Seeing bol samozrejme na zaplakanie, tak som skúsil aspoň "widefield" Mesiac, teda mozaiku (väčší na klik):
Je to mozaika piatich snímkov 1280x1024 px fotených priamo v ohnisku N200/1000.
Túto noc počasie dovolilo, tak som sa hral s novou planetárnou kamerkou /autoguiderom - QHY5. Seeing bol samozrejme na zaplakanie, tak som skúsil aspoň "widefield" Mesiac, teda mozaiku (väčší na klik):
Je to mozaika piatich snímkov 1280x1024 px fotených priamo v ohnisku N200/1000.
Fotky Měsíce
Pro rick01 :
Bobrý snímek. Moc se mi to líbí. A celý horizont na pravé straně- paráda.
fidler
Bobrý snímek. Moc se mi to líbí. A celý horizont na pravé straně- paráda.
fidler