MHV (Mezní hvězdná velikost)
Re: MHV (Mezní hvězdná velikost)
Komu vyhovují oba termíny, tak nehlasuje, ne ? Výsledek je přeci stejný, pokud rozhoduje většina hlasů 

lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Má pravdu předsedo!Dansemacabre píše:Můžeš prosím upravit anketu, aby šlo hlasovat pro oba termíny? Takhle není úplně zřejmé, jestli ti kdo hlasovali pro jeden, mohou i ten druhý, nebo ne.
Ad MilAN:
Jasně, takhle se to dá brát také, ale přeci jen jsem přidal 3. volbu, bude to i pro nás organizátory šikovnější...
Takže prosím hlasujte znovu, děkuji!
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

Hlasování skončilo...
Letošní podzimní MHV bude tedy v září od 17. do 20. - od toho čtvrtka 17. pro ty, kdo budou chtít přijet již dříve (to uvedete v přihlášce v poznámce), jinak klasicky od pátku od večeře.
Přihlašování spustíme co nejdříve, během několika dní. Dám to zde vědět.
A snad nám korona a Vojtěch do toho zase nehodí vidle!
Letošní podzimní MHV bude tedy v září od 17. do 20. - od toho čtvrtka 17. pro ty, kdo budou chtít přijet již dříve (to uvedete v přihlášce v poznámce), jinak klasicky od pátku od večeře.
Přihlašování spustíme co nejdříve, během několika dní. Dám to zde vědět.
A snad nám korona a Vojtěch do toho zase nehodí vidle!

Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 

Ahoj všem,
přihlašování je spuštěno na adrese http://akce.astro.cz
Pozor:
Akce je zadaná již od čtvrtka 17.9., takže kdo chcete přijet až v pátek, musíte si změnit položku na správné datum - defaultně se totiž vyplňují koncová data!
Potvrzovat vás budeme nejdříve v úterý 1. září, v pondělí si totiž jedeme ještě jednou prohlédnout areál a udělat si poznámky o pokojích, takže vydržte...
Máme novou přihlašovací aplikaci, takže tolerujte případně mírné nedostatky (např. teď špatné zalamování textu). Připomínky a komentáře vítáme, pište mi je pomocí SZ.
Těšíme se na vás!
přihlašování je spuštěno na adrese http://akce.astro.cz

Pozor:
Akce je zadaná již od čtvrtka 17.9., takže kdo chcete přijet až v pátek, musíte si změnit položku na správné datum - defaultně se totiž vyplňují koncová data!
Potvrzovat vás budeme nejdříve v úterý 1. září, v pondělí si totiž jedeme ještě jednou prohlédnout areál a udělat si poznámky o pokojích, takže vydržte...
Máme novou přihlašovací aplikaci, takže tolerujte případně mírné nedostatky (např. teď špatné zalamování textu). Připomínky a komentáře vítáme, pište mi je pomocí SZ.
Těšíme se na vás!

Ještě drobnost:
Areál, na rozdíl od Zubří, má normálně v ceníku stanování...
V případě jedné osoby ve stanu je cena v podstatě totožná jako v té nevytápěné chatce. Takže i my budeme držet stan za stejnou cenu jako chatku.
Pokud byste někdo chtěli, napište do přihlášky “Budu ve vlastním stanu”.
Areál, na rozdíl od Zubří, má normálně v ceníku stanování...
V případě jedné osoby ve stanu je cena v podstatě totožná jako v té nevytápěné chatce. Takže i my budeme držet stan za stejnou cenu jako chatku.
Pokud byste někdo chtěli, napište do přihlášky “Budu ve vlastním stanu”.

Tak jsme to tam dnes zkoukli...
Areál to je poměrně velký, ale pěkný. Bar bude fungovat dle potřeby, elektrika na „louku“ zcela bez problémů, parádní jižní obzor.
V rámci fitness a utužování kondice bude pozorovací louka na zcela opačném konci areálu než bar, takže se těšte na 250 metrů a 20 m převýšení na pivko.
Jídlo bude jedno bez výběru, dáme dohromady nějaký rozumný jídelníček.
Zatím jste nikdo nenahlásili nějaké případné diety či vegetariánskou stravu. Takže pokud jste zapomněli, napište!
Během dvou dnů si nějak v hlavě srovnáme to ubytování (jsou víceméně hlavně velkokapacitní pokoje či apartmány - 4 až 6 osob) a začneme potvrzovat (zatím jsme v klidu pod kapacitou, takže kdo jste se přihlásili, určitě jedete).
Pokud si dáte dohromady sami nějaké skupinky, pomůže nám to. Pište to buď mě do SZ nebo na ten mail mhv...
Areál to je poměrně velký, ale pěkný. Bar bude fungovat dle potřeby, elektrika na „louku“ zcela bez problémů, parádní jižní obzor.
V rámci fitness a utužování kondice bude pozorovací louka na zcela opačném konci areálu než bar, takže se těšte na 250 metrů a 20 m převýšení na pivko.

Jídlo bude jedno bez výběru, dáme dohromady nějaký rozumný jídelníček.
Zatím jste nikdo nenahlásili nějaké případné diety či vegetariánskou stravu. Takže pokud jste zapomněli, napište!
Během dvou dnů si nějak v hlavě srovnáme to ubytování (jsou víceméně hlavně velkokapacitní pokoje či apartmány - 4 až 6 osob) a začneme potvrzovat (zatím jsme v klidu pod kapacitou, takže kdo jste se přihlásili, určitě jedete).
Pokud si dáte dohromady sami nějaké skupinky, pomůže nám to. Pište to buď mě do SZ nebo na ten mail mhv...

- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Mrknul jsem do mapy, ani to tak daleko není max 180m
Doufám že nebude jídelníček ČT guláš, PA svíčková, SO rajská, NE koprová
Jsem na to zvědav a těšíme se v silné sestavě skalních účastníků.

Doufám že nebude jídelníček ČT guláš, PA svíčková, SO rajská, NE koprová

Ještě ti chybí znojemská, cibulová a segedínPsion píše:Mrknul jsem do mapy, ani to tak daleko není max 180m![]()
Doufám že nebude jídelníček ČT guláš, PA svíčková, SO rajská, NE koprová![]()

- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Ajo, zapomněl jsem na večeři 

- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Pokud můžu poprosit, tak za mne ne rajskou, koprovou a segedín 

http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Tak já myslím, že by měla být nějaká astronomická jídla, ne?MMys píše:Pokud můžu poprosit, tak za mne ne rajskou, koprovou a segedín
Třeba čočka, ořechová hvězda, ryby, ... vše zásadně s oblohou!

Teď vážně:
Vybereme standardní chutná jídla, která nejsou kontroverzní a která by měla vyhovovat všem.

- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Když už česká kuchyně, tak pro inspiraci se zachováním cen 

- Přílohy
-
- Bez-názvu.jpg (562.79 KiB) Zobrazeno 1457 x
- Beda
- Věk: 81
- Kontaktovat uživatele:
pokud by se to nějak podařilo a na jídelníčku se ještě objeví achromatická čočka s antireflexní polevou, tak přijeduPsion píše:Když už česká kuchyně, tak pro inspiraci se zachováním cen

- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Mezigalaktický řízek, Newtonova vinná klobása, Vybroušený bůček, Zkolimovaný ptáček tedy něco v tomto duchu? 

- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Psion: krásný jídelák z "šedých" dob. Česká kuchyně má světové jméno. Málokdo ví, že z kečupem už se vaří několik tisíc let a smažený český eidam je odpověď na oblibu slavnějšího sýru Edam z Holandska.
Kamarád vařil na lodi a samozřejmě, pořád se dělali ryby, těstoviny a asijská kuchyně... nic jiného nikdo neznal. Nakonec vytáhli moudra i z kámoše a najednou byli všichni najedení, protože uvařil omáčku s knedlíkem. Prostě jídlo
to jen tak mimo téma. Buďme hrdí na naši kuchyni. Inspirovala v mnohém i francouzské gurmány!
Ovšem dnes aby člověk v záplavě hamburgerů, pizza těsta a podobných nesmyslů poctivé jidlo pohledal. On to taky ale musí někdo umět uvařit.
Kamarád vařil na lodi a samozřejmě, pořád se dělali ryby, těstoviny a asijská kuchyně... nic jiného nikdo neznal. Nakonec vytáhli moudra i z kámoše a najednou byli všichni najedení, protože uvařil omáčku s knedlíkem. Prostě jídlo

Ovšem dnes aby člověk v záplavě hamburgerů, pizza těsta a podobných nesmyslů poctivé jidlo pohledal. On to taky ale musí někdo umět uvařit.
Lectorem iustus...