PHD autoguiding nastavení
Re: PHD autoguiding nastavení
On beží na windows. Tam dmesg nepomôže.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
no updatnul sem APT na snimani, ale to uz je delsi dobu a od te doby to X krat jelo normalne..a minule na konci unora se to stalo poprve..2/3 noci to jelo jak vino a k ranu, po cca 60 fotkach to najednou udelalo tohle..a od te doby to nejak blbne..
Je fakt , ze v te dobe byly ty mrazy pres -10°..Zacnu tim ze vymenim kabel k point. kamerce..a uvidim co to bude delat..
Pozitivni na tom vsem je, ze me to donutilo to preswitchnout z ST-4 pontace na pulsni, ktera funguje stejne ale o kabel min.
dob. SW 16" GoTo, N 254/1000 mod
No tak to bude tou teplotou, to už se tu taky někde řešilo, a zrovna taky v době, kdy to šlo pod -10°C. Montáž může mít v takových podmínkách problém
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Montaz asi ani ne, ale spis ty kabliky ne
A kablíky se ti tam nějak zadrhávají? Nebo ztuhnou?
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
nezdrhavaji, tam prave nema o co..jde to od vytahu do hubu primo v montazi..dokud tam byl jeste ten ST-4 kabel tak moh, ale jak sem to prepnul na pulse guiding, tak uz je tam jen USBcko od kamerky do hubu v montazi..
A nezkusil jsi se znovu připojit a ovládat přes ST-4?
a nemá být u Mount misto "on camera" nastavení EQMOD ASCOM HEQ5/EQ6 ?
a nemá být u Mount misto "on camera" nastavení EQMOD ASCOM HEQ5/EQ6 ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
celou dobu sem jel na ST-4 a on camera - takhle mi to ale fungovalo bez problemu do tedka 3 roky..kdyz zacal hlasit ST-4 kabel problem switchnul semm to v ascomu toolboxu na pulse guiding a v PHD na EQ6 mod a jelo to bez problemu taky radove 30 minut..kalibrace probehla taky v poradku aspon podle logu
Ale v tom logu ti to píše : mount : "on camera "
lepší rada žádná než špatná
Ale jen v te prvni kalibraci..pak sem to prave prehodil na pulse guide a prehodil na EQ6 mod..
a to je i pred tou posledni pointaci..
Včera proběhl další test..na začátek jsem u vypnuté montáže vypojil a znovu zapojil všechny kabely a ještě jsem USB z point. Kamerky hodil do jiného portu v hubu montáže. Ten samý objekt a nebyl problém celou noc, kompletně na pulse guidingu..
Dá se nějak proměřit/ prověřit USB port na montáži, aniž by se to muselo rozebrat? Třeba šupnout do toho externí HDD, nebo tak něco..
Dá se nějak proměřit/ prověřit USB port na montáži, aniž by se to muselo rozebrat? Třeba šupnout do toho externí HDD, nebo tak něco..
Nevím o žádném USB testeru, ale s tím diskem by to mohla být dobrá metoda. Zkusit čtení většího objemu dat po delší dobu by ho mělo prověřit.
Astrofotky
Astrofotky
- pavelseb
- Věk: 40
- Kontaktovat uživatele:
Zapomněl jsem napsat jak sem pochodil. Tak to povolení vůle moc nepomohlo (skoky v RA se stále dělaly), ale pomohlo silné rozvážení. Teď se sice nějaký skok provede, ale je jich minimum. No a mezitím se oteplilo. Tak možná budu řešit příští rokpavelseb píše: ↑17. 02. 2025, 09:03 Ahoj. Nevím jestli to patří přímo sem ale montáž mi začala dělat divné skoky v Ra ose. Fotil jsem během Prosince několika minutové expozice a vše bylo v normálu. Ale najednou bez vědomého zásahu (tj. nic sem neměni na HW ani na SW) mi Ra osa dělá v "pravidelných" intervalech toto:
Zkoušeno směrem na východ (objekt M44 v 18:25). Před tímto byla provedena přesně na tom místě kalibrace. Přemýšlel jsem jestli to může být způsobeno třeba větší zimou?
Ra.png

GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
- amil
- Věk: 86
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím ,měl bych dotaz na PHD2 při zapnutí vyběhla tabulka s novým PHD2.Nezkoušel to někdo? Minulý rok mi to běhalo super a letos jsem to zapnul a na více hvězd mi to bralo jen ty slabé a pak mi to hlásilo ztráta hvězdy.Tak jsem o něco zvýšil SNR a gain kamery a již to zase šlape. No jo ale 2dny mi to trvalo.Tak nevím co s tím novým, když mi to ted běhá.
Dobson300/F6 Drbohlav,Newton fotokom. 135/F4,2 Drbohlav,N200/800 Drbohlav, dělostřel. binar 10x80 Meopta r.1956,Canon350Da,450Da Mmys,ASI 120 MM mini,point.60/240.
,NEQ6 Pro ,TV guid. MMys,
http://www.fotovesmirmilosevic.estranky.cz
,NEQ6 Pro ,TV guid. MMys,
http://www.fotovesmirmilosevic.estranky.cz
- alex
- Věk: 66
- Kontaktovat uživatele:
Neviem o akej tabuľke píšeš

Tie slabé nemohli byť hotpixely kamery? Spoznať to podľa toho, že sa nehýbu

Celestron NW 254/1200 na EQ-6 PRO, Canon EOS 400Dm, http://ameleg.webzdarma.cz