M42 - Orion
M42 - Orion
MaG : nechtěl bys to radši smazat. ? Dovedu pochopit, že nemáš svůj den, ale myslím, že tady už máš o sobě vyšší mínění, než je zdrávo u normálních lidí.MilAne: a ty svuj povzdech smazat nechces? Proc by ten, kdo se dopusti kritiky, musel mit o sobe vyssi mineni nez normalni clovek? Mam pocit, ze druha cast tveho pripevku odporuje pravidlum fora... "...nejsou vítány subjektivní soudy nad jednou konkrétní osobou"... 

Pavel Vabrousek
- Honza Ebr (honza42)
M42 - Orion
Mě se to ale stejně ani tak nelíbí.
Mě nemusíš vykládat o tom, co a proč Láďa fotí, jeho fotky sem žral dávno předtim, než se objevil tady, a určitě sem nebyl sám. Ale tohle mi přijde jako nepovedený, pokud vezmeš něco hrozně ostrýho a prokrelsenýho a uřízneš to kusem mlhy, ještě navíc geometricky rovně, to snad ani nemůže vypadat dobře. To už prostě ta obloha mohla být na pozadí úplně čehokoliv.
Já jsem ten poslední, kdo by hodnotil, jestli to má správnej sklon k obzoru Ale to, že se mi to nelíbí, říct můžu, ne?
Mě nemusíš vykládat o tom, co a proč Láďa fotí, jeho fotky sem žral dávno předtim, než se objevil tady, a určitě sem nebyl sám. Ale tohle mi přijde jako nepovedený, pokud vezmeš něco hrozně ostrýho a prokrelsenýho a uřízneš to kusem mlhy, ještě navíc geometricky rovně, to snad ani nemůže vypadat dobře. To už prostě ta obloha mohla být na pozadí úplně čehokoliv.
Já jsem ten poslední, kdo by hodnotil, jestli to má správnej sklon k obzoru Ale to, že se mi to nelíbí, říct můžu, ne?
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S
M42 - Orion
Víš, jestli se někomu něco líbí nebo ne, je samozřejmě jeho názor , a to bych nikomu nebral. A tím bych skončil.
Ale radit, jak by to měl udělat, jak bych to udělal já a jak on to mrší.... - to už jsou nedůstojné kecy do diskuse.
Ale radit, jak by to měl udělat, jak bych to udělal já a jak on to mrší.... - to už jsou nedůstojné kecy do diskuse.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
M42 - Orion
Honza: Můžeš, proč ne.
Když jsem ten obrázek viděl dneska, dřív, než se objevil na AF, tak jsem očekával přesně takovouhle směsku reakcí pozitivních i negativních. Ale na tom není nic špatnýho. Sto lidí - sto chutí. Mě se to líbí.
Du chrnět, doufám že z toho nebude nějakej nechutnej flamewar
Když jsem ten obrázek viděl dneska, dřív, než se objevil na AF, tak jsem očekával přesně takovouhle směsku reakcí pozitivních i negativních. Ale na tom není nic špatnýho. Sto lidí - sto chutí. Mě se to líbí.
Du chrnět, doufám že z toho nebude nějakej nechutnej flamewar

http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
M42 - Orion
Milane proboha brzdi. My tu prostě jen diskutujeme nad snímky, neměl bys nám v tom hned bránit.
Láďa Kamarád sem své snímky nedává proto, aby nám vysvětloval, že to je mozaika na zeď a proto vypadá nepřirozeně. On si to jistě vyslechne rád bez obalu, jak to cítíme a co bychom na tom vylepšili my, kdo se focením podobných věcí zabýváme. Pokud by chtěl slyšet jen názor fotografů, nebude to tu vůbec ukazovat. Navíc mu bylo taky jasně řečeno, že samotná fotka hvězd je sama o sobě parádní, tak proč by ji tu nemohl ukázat zvlášť. Rozumného člověka přece neurazí odlišný názor a doporučení jak by to prezentoval někdo jiný. To je prostě Astrofórum a jiný názor by neměl urazit.
Láďa Kamarád sem své snímky nedává proto, aby nám vysvětloval, že to je mozaika na zeď a proto vypadá nepřirozeně. On si to jistě vyslechne rád bez obalu, jak to cítíme a co bychom na tom vylepšili my, kdo se focením podobných věcí zabýváme. Pokud by chtěl slyšet jen názor fotografů, nebude to tu vůbec ukazovat. Navíc mu bylo taky jasně řečeno, že samotná fotka hvězd je sama o sobě parádní, tak proč by ji tu nemohl ukázat zvlášť. Rozumného člověka přece neurazí odlišný názor a doporučení jak by to prezentoval někdo jiný. To je prostě Astrofórum a jiný názor by neměl urazit.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
M42 - Orion
Já třeba nejsem astronom, takže z pohledu estetického se mi to moc líbí. Chápu, že když se někdo věnuje astronomii, tak ho tohle asi dost praští do očí, ale mě třeba vůbec ne. Dokonce jsem i chvíli hledal přechod mezi hvězdama, než jsem si uvědomil, kde ten přechod vlastně je Pokud se LKamarad snažil o realistické pojetí, tak je to blbě, ale pokud mu šlo o řekněme "výtvarnou" stránku věci, je to naprosto ok. To je jakoby vystavil svojí fotku třeba zebry u které bych pár bílých pruhů obarvil žlutě a pak by se na mě slítli ochránci zvířat, co jsem to jen mohl udělat 

M42 - Orion
Dosti postuchovani a zpatky k fotce:
Priklonim se k MaG a Honzovi, jako dve fotky by se mi to zamlouvalo asi vice nez jako takovato kolaz/montaz.
Ale jsme tady vsichni deformovani a tudiz je nase hodnoceni podobnych fotek asi dost daleko od "normalnich lidi".
Zatim nejvice mne oslovila predlonska Ladova fotka StarTrails z CeskoSaskeho Svycarska...tedy z tech s astro tematikou...
Priklonim se k MaG a Honzovi, jako dve fotky by se mi to zamlouvalo asi vice nez jako takovato kolaz/montaz.
Ale jsme tady vsichni deformovani a tudiz je nase hodnoceni podobnych fotek asi dost daleko od "normalnich lidi".
Zatim nejvice mne oslovila predlonska Ladova fotka StarTrails z CeskoSaskeho Svycarska...tedy z tech s astro tematikou...
Pavel Vabrousek
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
M42 - Orion
Je pravda, že kdyby byl MaG diplomatem, tak by země, kterou by zastupoval, byla často s někým ve válce Nicméně určitě vyjádřil názor na který má právo jako kdokoliv jiný. Pravda je tam někde venku..Láďa zasazuje fotky vesmírných objektů do nějakého rámce, kterým vyjadřuje víc než jen jejich prostou existenci. Tak jako z mnohých jeho fotek krajiny je i na této vidět záměr nám něco sdělit. Podle mě to, že se nejdná o mrtvý vesmír, zasazením do přírodní scenérie celá oblast Orionu ožívá, je jakoby vtažen do našeho světa a je jeho součástí. Je přece tak blízko! Promiňte mně takový popis, jen rozvíjím to, co napsal M.Myslivec. To není fotka, to je obraz. Ten je těžké hodnotit z pohledu na monitoru. Lepší je vidět ho vytištěný v příslušném formátu tak jako jsme někteřá viděli na MHV tu předešlou fotku Mléčné dráhy.
M42 - Orion
Zdravím
Mě se to líbí.Představa velký na zdi,jako část zimní oblohy,super.
Taky bych se přimluvil za větší rozlišení,to pak musí být něco.
Mě se to líbí.Představa velký na zdi,jako část zimní oblohy,super.
Taky bych se přimluvil za větší rozlišení,to pak musí být něco.
M42 - Orion
Tady je taky jeden (original 3800 x 8000 pix)
www.horolezec.cz/uschovna/Astro/5DmkII_ ... 1_wm.jpgJá sem taky jeden s těch "deformovaných", takže mě hned fláklo přez ksicht, že to je montáž.
Já taky myslím, že oba samostané snímky jsou lepší (perfektní), než takhle dohromady. Jak už bylo zmíněno, laik na to bude zírat s votevřenou hubou.
Ale jestli se stane, a budou tě kvuli tomu tahat zas do televize, tak jim tam řekni, že to je montáž, ať si lidi nemyslej, že takovýhle "oneshot" umíš jen ty. ;D
www.horolezec.cz/uschovna/Astro/5DmkII_ ... 1_wm.jpgJá sem taky jeden s těch "deformovaných", takže mě hned fláklo přez ksicht, že to je montáž.
Já taky myslím, že oba samostané snímky jsou lepší (perfektní), než takhle dohromady. Jak už bylo zmíněno, laik na to bude zírat s votevřenou hubou.

Ale jestli se stane, a budou tě kvuli tomu tahat zas do televize, tak jim tam řekni, že to je montáž, ať si lidi nemyslej, že takovýhle "oneshot" umíš jen ty. ;D
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
M42 - Orion

mail to:fun2mas(at)gmail.com
M42 - Orion
Taky si přisadím 
i mě to hned praštilo a řekl jsem si takhle snad ne. Oba snímky bych si také rád prohlédl zcela oddělené.
Na druhou stranu, když jsem si jej prohlédl znovu musím říci, že když se odprostím od toho, jak to vnímám vzhledem ke své deformaci, tak věřím že osmi lidem z deseti, vybraných někde na ulici, vyrazí dech. Škoda jen, že budou věřit tomu, že je to opravdu reálné, přesto že to nás deformované bije do očí :'(.
Pavel.

i mě to hned praštilo a řekl jsem si takhle snad ne. Oba snímky bych si také rád prohlédl zcela oddělené.
Na druhou stranu, když jsem si jej prohlédl znovu musím říci, že když se odprostím od toho, jak to vnímám vzhledem ke své deformaci, tak věřím že osmi lidem z deseti, vybraných někde na ulici, vyrazí dech. Škoda jen, že budou věřit tomu, že je to opravdu reálné, přesto že to nás deformované bije do očí :'(.
Pavel.
SeeStar_S50
M42 - Orion
http://farm7.staticflickr.com/6179/6219 ... 9432_b.jpg
myslim, ze to sem patri a ne do doporucuji odkaz (jedna se o obrazek a ne o text s informacni hodnotou).
P.S.: jiny muj prispevek patri ale asi opravdu spise do astrohumoru ;D
LK: co ten čedič? jinak v mejlu.
Slavek: tusim to byla bida, kolem 21.2 Lko v zenitu.
myslim, ze to sem patri a ne do doporucuji odkaz (jedna se o obrazek a ne o text s informacni hodnotou).
P.S.: jiny muj prispevek patri ale asi opravdu spise do astrohumoru ;D

LK: co ten čedič? jinak v mejlu.
Slavek: tusim to byla bida, kolem 21.2 Lko v zenitu.
M42 - Orion
Fotomontážemi a dokonce i "bodymontážemi" jsme obklopeni ze všech stran. Leze to na nás z časopisů i z dámského prádla
.
Já se na to dívám podobně jako na koláž - i ta, pokud je kvalitní, je uměleckým dílem a jednotlivé její komponenty mohou pocházet z mnoha zdrojů, přičemž nikdo nebude rozumovat, zda použitá Mona Lisa nemá mít správně klobouk, nebo že kachna plave obvykle vodorovně a nikoliv svisle, jak je to na koláži...
Jako výtvarné dílo s astrotématikou se mi to líbí a jistě nebylo autorovým cílem zhotovit vědecky přesný dokument. Souhlasím s tím, že při prezentaci by bylo vhodné na to upozornit...

Já se na to dívám podobně jako na koláž - i ta, pokud je kvalitní, je uměleckým dílem a jednotlivé její komponenty mohou pocházet z mnoha zdrojů, přičemž nikdo nebude rozumovat, zda použitá Mona Lisa nemá mít správně klobouk, nebo že kachna plave obvykle vodorovně a nikoliv svisle, jak je to na koláži...
Jako výtvarné dílo s astrotématikou se mi to líbí a jistě nebylo autorovým cílem zhotovit vědecky přesný dokument. Souhlasím s tím, že při prezentaci by bylo vhodné na to upozornit...
M42 - Orion
Zrovna dnes v APODu neco k prave probiranemu tematu: http://www.astro.cz/apod/ap120123.html