Takže abych to shrnul,jsem totální trdlo jak jste si asi všimli vy profíci,donedávna jsem nepoznal ani světové strany,ted už vím kde se nachází Mars,kde vychází měsíc,kdy .. proste zaklady mam,nainstalovano pro orientaci Stellarium,ruzne weby ulozeny jako např tohle super forum,astro.cz atd (něco takového jako je tohle forum jsem hledal,paráda tady btw děkuji za přijetí,jsem nadšený z vesmíru však víte už jsem tam byl zachránit svět

Takže je jasné skrz mých 114mm že nebudu potřebovat ani 3mm ale staci mi 4mm a barlow asi vubec nepotřebuju.Jediné co potřebuju je,vědět jestli můžu ten okulár koupit nějaký zvětšený jakože nechci v prostředku okuláru tečku jestli mi rozumíte,chtěl bych to mít na oko rozšířené celé.Mimochodem nechápu k čemu a proč je to dobré.
Děkuji předem všem za rady a přeju příjemný a ničím nerušený,nádherný a oblohou posetý krásný večer .-)
Edit: Vím že nemám dobrý dalekohled jak jsem tak četl a skoro nic neuvidím,dalekohled je asi pr začátečníky a uvidím počítám s dobrým okulárem jen 3 planety krom teda měsíce a země ale chtěl bych jej trochu vybavit no,aby byla podívaná co nejlepší,jestli mi rozumíte.Teď jak vidím měsíc,je to o trošku lepší než z dobrého loveckého dalekohledu no,asi tak.
Jinak je mi 33 let.