Výběr triedru
Re: Výběr triedru
Je to možné. Canony jsem rovnou vyřadil kvůli tomu, že stabilizace zaspala dobu. Navíc mi přijdou velké a těžké (nehledě na model). Perfektní triedr s IS prostě zatím neexistuje
S Aterou II jsem hodně spokojený, kvalita obrazu je výborná a dalekohled není na 18x50 těžký, ale také má drobné mouchy. Kdybych měl vybrat největší mínus, tak je potvora opravdu hodně náročná na přesnou polohu očí. A to i když jsou na ní perfektní očnice (tyto od Nikonu, kdyby někdo potřeboval), bez nich bych ji vážně nechtěl. Ještě jsem se zpětně podíval a vyšla na 22 tisíc, ne 24.
Vixen VMC260L, SD115S, SD81SII
V čem je problém s canoní stabilizací, co vím má menší rozsah než ostatní výrobci, ale do některých Canonů jsem koukal a tohle mi problém opravdu nedělalo.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
Já jsem Canony nezkoušel. Vyřadil jsem je předem kvůli moc velké hmotnosti a o neduzích stabilizace jsem jen četl (birdforum, cloudynights, pěkná recenze je na posec, atd.). Musím říct, že jsem šel cíleně po Xx50. Canon má starší technologii stabilizace, fuzzing a otravné rozmazávání obrazu, artefakty při pohybu a barevnou vadu vnášenou stabilizací, tekutina ve vap hranolech prý po 10-15 letech může změnit vlastnosti a stabilizace může haprovat, nebo rovnou odejít, gumový povrch je prý po letech lepkavý... Jelikož to opakují různé zdroje, neměl jsem důvod jim nevěřit a dohledat si to může každý.
Jinak se omlouvám za nepřesnost, Atera je 16x50. U té můžu říct, že stabilizace je výborná, hmotnost tak akorát a ostrost na středu v kombinaci vysokou brilancí špičková. Asi má nějaké ty vady u kraje, ale těch si nevšímám, jelikož se všemi triedry stejně dívám středem.
Jinak se omlouvám za nepřesnost, Atera je 16x50. U té můžu říct, že stabilizace je výborná, hmotnost tak akorát a ostrost na středu v kombinaci vysokou brilancí špičková. Asi má nějaké ty vady u kraje, ale těch si nevšímám, jelikož se všemi triedry stejně dívám středem.
Vixen VMC260L, SD115S, SD81SII