Dnes v noci
Pěkný Mars. V kolik cca hodin si snímal Proky? Mám kresbu z 00.30 SELČ, a porozuju určité shody s Tvou foto. Podle animací Marsu zde, myslím, že si snímal později....děkuji Leon
Děkuju za komentáře. Musel jsem se při zpracování dost držet. Mám tendenci snímky trochu přeostřovat..
Martine Aleš to pěkně popsal, Docela mě překvapuje kolik detailů zachytil tou 70kou.
Elon254: Tento kontrétní snímek jsem snímal minutu po půlnoci.
Já včera jen bezmocně koukal, jak se mi po obloze honí mraky. Ale něco jsem stihl. Zpočátku byl seeing výborný, ale s těmi mraky se zhoršil.
asi nejostřejší snímek
a toto je vše, co jsem skrz mraky mohl vidět
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Včerajší Mars, žiaľ len jedna použiteľná sada takže žiadne veľké čarovanie vo winjupose:
Trochu nechápem ten tvar planéty, medzi treťou a šiestou hodinou (ak si predstavíte disk ako ciferník hodín) planéta akoby viac trčala. Asi je to spôsobené albedovými útvarmi pri kraji planéty, inak si to neviem vysvetliť. Artefakty po skladaní to nie sú, je to viditeľné v každej farbe aj pri single point alignment.