Zdravim Vas.
Na astroforum som sa registroval este len dnes

, ale pozeram ho uz dlhsie. Tiez by som vas chcel poprosit o radu pri kupe prveho dalekohladu.
Byvam na rodinnom dome na okraji dediny. Takze obloha je celkom ok. Pozoroval by som vacsinou zo zahrady pripadne balkona (velkost cca 1,5 x 4 m). Cenovy limit 600 - 700 eur. S pozorvanim moc skusenosti nemam, ale viem co mozem od toho asi ocakavat. Rad by som pozoroval hlavne deep sky objekty, ale nebranim sa nicomu

. Je mi jasne ze neuvidim farebne hmloviny,ale mne budu stacit aj tie machule

. Staci mi predstava tej neskutocnej vzdialenosti. Ozaj nemam o tom moc prehlad, ale podla toho co som tu cital vidim ze by to mohlo byt zhruba toto ?
http://www.dalekohlady.sk/?produkt=340
Chcel by som sa venovat hlavne pozrovaniu. Keby ma to chytilo v buducnosti mozno aj astrografia. Vlastim Canon EOS 600D. Ale viem, ze by som musel do toho investovat viac penazi. A este prosim vas co vsetko k tomu budem potrebovat. Ake okulare, filtry. Aspon pre zaciatok. Len ma prosim hned nesprdnite, ze naco chcem ako zaciatocnik tolko investovat do prveho dalekohladu

. Astronomiu milujem od malicka. Tomuto konicku som sa chcel venovat uz davno, ale praca a skola bola prednejsia

. Dakujem pekne ;)