MartinV, Fra, AMM: v nasich nehostinych podminkach stredni Evropy (zima jako krava) ta DSLR jeste stale urcity smysl ma, obzvlast na pristich 6-7 mesicu
Fotky našich miláčků...:-))
Re: Fotky našich miláčků...:-))
koukam, decka, ze jsem to tu hezky rozproudil. Ono kdyz mas v noci 25, 26, 27 s vice stupnu Celsia, tak ten sum tam je hroznej. Reseni je fotit treba 90 expozic po 2 minutach, tam se z toho jakz takz da neco vydolovat. Hlavne to chce zvolit spravny objekt, protoze jedno DSO, co jsem tam fotil jaksi vubec nevyslo, protoze bylo moc slabe a ja vul si myslel, ze neco nafotim
holt jsem zmlsany CCD, coz je fakt.
MartinV, Fra, AMM: v nasich nehostinych podminkach stredni Evropy (zima jako krava) ta DSLR jeste stale urcity smysl ma, obzvlast na pristich 6-7 mesicu
A jak se vám líbí mobilní řešení Psiona, chlazená DSLR? Mě to přijde na cestování docela dobrá varianta.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
vla: na tom se mi krute nelibi ta cena, to je lepsi mini Atik 314L s vahou 400gramu, spotrebou 700-800mA pri 100% vykonu chlazeni, L+ ma navic regulovatelne chlazeni, takze udelat zdroj co vazi 0.7kg a ma kapacitu 8.8Ah, coz mam ted v planu a s nabijeckou vazi komplet cca 1.4kg je podle me cestovni reseni...
Psion: kolik mA (ci Wattu) "zere" to chlazeni Canona 40tky ? jen tak pro zajimavost.
Psion: kolik mA (ci Wattu) "zere" to chlazeni Canona 40tky ? jen tak pro zajimavost.
Jenže DSLR je zařízení schopné samostatné existence, jakákoli kamera samostatně nepracuje, takže ještě nějaký počítač. Proto mi přijde DSLR vhodnější na cesty, je to prostě jedna relativně dobře převozná věc. Napájení neřeším, baterka je vždy v autě a to bývá zpravidla na dosah. Pokud bych ho řešil musím k méně náročné kameře přidat notebook a jeho napájení a už to tak jednoznačně pro kamerku nevyjde. Cena je fakt krutá, ale přesto mi to přijde jako zajímavé řešení na cesty i noční výjezdy.
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
To "udelatko" chlazeni k DSLR je dobra feature, ale ta cena je udesna. To uz fakt radeji ccd kamerku a nejaky Asus EEE. Co se tyce spotreby el.energie, Asus s nabitou baterkou vydrzi dostatecne dlouho a ta CCD kamerka Atik (viz prispevek vyse od konihlava) toho moc nevezme. Kdyz to vezmu objemove, mam pocit ze fotak s "udelatkem" na chlazeni neni o moc mensi nez ccd kamerka s netbookem.
Kdyby tomu tak nebylo, prosim o korekci.
No a netbook se muze na cestach hodit treba i na koukani filmu, coz na fotaku nejde ;D
Kdyby tomu tak nebylo, prosim o korekci.
No a netbook se muze na cestach hodit treba i na koukani filmu, coz na fotaku nejde ;D
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
netbook se hodi i k tomu, ze tam muzu pak fotky z SD karty (kterou mam 2GB) z DSLR prehrat a uvolnit si misto. I kdyz pravda, ja jsem laptop pouzival jako casovac (zadny totiz nemam a neplanuji porizovat) a pro kontrolu ostreni.
Laptop sam vydrzi pres 5 hodin uplne v pohode coz je v lete na noc dostatecny vykon.
nebyt ta chlazena DSLR tak silene draha, tak by hodne teoreticky pripadala v uvahu zajimalo by me ale, kolik to chlazeni zere.
Laptop sam vydrzi pres 5 hodin uplne v pohode coz je v lete na noc dostatecny vykon.
nebyt ta chlazena DSLR tak silene draha, tak by hodne teoreticky pripadala v uvahu zajimalo by me ale, kolik to chlazeni zere.
Pepa to někde psal, tuším cca 3,5 A.
Kua! Kde jsou nějaké fotky "našich milááčků"... >:( 
/Akurát jakésy plky../
/Akurát jakésy plky../
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
Dnes jsem si pořídil další přírustek do rodiny:
WO Megrez 72 na stativu Baader:
Můj astrobastl: Kufřík na nářadí s výplní:
Takže se omlouvám všem za to počasí...
WO Megrez 72 na stativu Baader:
Můj astrobastl: Kufřík na nářadí s výplní:
Takže se omlouvám všem za to počasí...
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
Náhodou pěknej bastl. Hlavně, že to splní účel.
Petr
Petr
NWT 200/1000 Black Diamond, HEQ 5 SS, triedr D-6, Canon EOS 450D
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
Chefe gratuluju. Konečně máš ten svůj vytoužený malý přenosný dalekohled (na pátý pokus). Už se těším, jak se s ním mrknu. Doufám, že ho bereš na MAČovský výjezd.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
Když nad tím tak uvažuju, Dvader ho má taky..... Nedalo by se z toho udělat nějaké improvizované BINO? Nebo to jsou už moc tlusté tubusy?
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
- Honza Ebr (honza42)
martin: lidlskop je taky příliš tlustý a ladin z něj má to užasný bino - prostě stačí dát ty tubusy chytře tak, že oční rozestup je jiným směrem, než jak jsou vedle sebe - ale není to úplně triviální udělat.
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
Tak to ale budeme muset vzít na MAČovský výjezd i pilku
.
Zdravím na AF
Rozhodl jsem se trošku k drobné změně ve vybavení dá-li se to tak nazvat. Chtěl jsem trošku odlehčit sestavě a tak jsem upnutí dalekohledů vedle sebe nahradil upnutím nad sebou. Původní rybinové lišty už slouží jinému majiteli.
Po složení si montáž cca o 3kg ulevila a zároveň se celá sestava stala opticky robusnější.
Chci mít všechno precizní a tak jsem si navrhl upínací kruhy a novou spojovací lištu pro Borg a vše zadal k výrobě na CNC. Kabátek jsem opět volil matný elox. Jako inspiracemi při navrhování mi posložilo upnutí astrografu Martina Myslivce pomocí dvoudílných kruhů.
Výsledky můžete vidět níže. Zítra to ještě dovybavím DSLR, CCTV, Kendrickem ... atd. a uvidím.
Popis vybavení na snímku:
Takahashi FSQ-106ED, Borg 77ED, Losmandy G11
MartinV
Rozhodl jsem se trošku k drobné změně ve vybavení dá-li se to tak nazvat. Chtěl jsem trošku odlehčit sestavě a tak jsem upnutí dalekohledů vedle sebe nahradil upnutím nad sebou. Původní rybinové lišty už slouží jinému majiteli.
Po složení si montáž cca o 3kg ulevila a zároveň se celá sestava stala opticky robusnější.
Chci mít všechno precizní a tak jsem si navrhl upínací kruhy a novou spojovací lištu pro Borg a vše zadal k výrobě na CNC. Kabátek jsem opět volil matný elox. Jako inspiracemi při navrhování mi posložilo upnutí astrografu Martina Myslivce pomocí dvoudílných kruhů.
Výsledky můžete vidět níže. Zítra to ještě dovybavím DSLR, CCTV, Kendrickem ... atd. a uvidím.
Popis vybavení na snímku:
Takahashi FSQ-106ED, Borg 77ED, Losmandy G11
MartinV
Osobní stránky: http://dslr-astrophotography.cz/
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav
FSQ 106ED, Losmandy G-11 GoTo L4 (Ascom Gemini telescope.NET), EOS 40Dmod, Lunático EZG60, Lacerta MGEN, QHY5L II, SQM-L, Lenovo x200
Poz. stanoviště: Kamenný vrch, Stránské, Norberčany, Morav