Cca 16 hodin z města + občas při měsíčku.
S50 + Pixinsight, 30s exp v EQ modu, zmenšeno na 50%.
Na to, že dam s50ku na parapet, ustavím a po nastavení plánu můžu jít spat, jsem nadmíru spokojený.
ZWO Seestar S50
Re: ZWO Seestar S50
- Přílohy
-
- M81_16hod_LN_hotove.png (1.52 MiB) Zobrazeno 498 x
Levenhuk R80 ED, MC-127/1900, Seestar S50
-------------
EOS600D
ASI662MC
-------------
EOS600D
ASI662MC
Asi si také budu pořizovat tuto hračku... Takže jedna hloupá otázka, jak je to s budoucí výměnou akumulátoru? Resp. mne zajímá jaký přesně akublok je do toho osazen a jestli bude časem nutné pořizovat jen nějaký atypický originál od ZWO nebo se tam pak dá nacpat nějaký ekvivalent sehnatelný tady v ČR. Třeba v AVACOM a dalších firmách, které se zaobírají bateriovou technikou.
Nebo, nemáte už někdo všeříkající fotku toho akumulátoru?
Nebo, nemáte už někdo všeříkající fotku toho akumulátoru?
S-W MAK127/1500, WO ZenithStar 71 APO Doublet ED, Celestron Advanced VX, QHY5 III 178C, Nikon Action EX 10x50, Celestron SkyMaster 15x70, LUNT 8x32 White-Light SUNoculars, ZWO Seestar S50
- Libor LiH
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze tohle resit je zbytecne. Mam ho 1,5 roku a vzhledem k tomu ze maka celou noc, tak mam k tomu pripojenou powerbanku. A ta vydrzi. A problem s baterkou nemam. Vzhledem k tomu, ze mam i Dwarf III, tal bych spis doporucil trpaslika. Umi darks, sirsi pole, 2 objektivy a vazi je 1,5kg. Takze v pohode do letadla. Pravda je, ze ovladani pres app je mizernejsi..
LiH http://www.mychparfotek.cz
SCT 11", LUNT LS60T B1200, TS 80/560, NEQ-6 SS, SA mini, ZWO ASI183 MM & 462MC, SeeStar S50, Dwarf III, Canon EOS R5, Canon EOS 5DIV, Canon EOS 6DmI, a pár objektivů
SCT 11", LUNT LS60T B1200, TS 80/560, NEQ-6 SS, SA mini, ZWO ASI183 MM & 462MC, SeeStar S50, Dwarf III, Canon EOS R5, Canon EOS 5DIV, Canon EOS 6DmI, a pár objektivů
Už je pozdě, dneska mi doma přistál právě ten Seestar
Ale i tak díky za rady. Já s tím ani moc cestovat nebudu, spíše skoro vůbec. A letadlo řešit fakt nemusím, protože do ciziny skoro nikam necestuji, natož letadlem... Prostě nesnáším cestování jako takové už z principu. Mám k tomu nějakou vypěstovanou averzi už z dětství, to je fakt na dlouhé vysvětlování
Jooo, až jednou budou funkční teleporty, to už bude opravdu o něčem jiném
Chápu, že teď hned řešit baterku je zbytečné. Šlo mi ale o to, že až přeci jenom jednou doslouží, tak aby ještě byla vůbec k sehnání. Tak zkouším zjišťovat už teď co mne jednou čeká. Už jsem fotky na netu našel a vypadá to fakt na nějaký třídrátový atyp
No uvidíme, třeba se Seestar rozpadne dřív než bude potřeba měnit tu baterku 
Chápu, že teď hned řešit baterku je zbytečné. Šlo mi ale o to, že až přeci jenom jednou doslouží, tak aby ještě byla vůbec k sehnání. Tak zkouším zjišťovat už teď co mne jednou čeká. Už jsem fotky na netu našel a vypadá to fakt na nějaký třídrátový atyp
S-W MAK127/1500, WO ZenithStar 71 APO Doublet ED, Celestron Advanced VX, QHY5 III 178C, Nikon Action EX 10x50, Celestron SkyMaster 15x70, LUNT 8x32 White-Light SUNoculars, ZWO Seestar S50
Ještě jsem se chtěl poradit... Je pro případné provozování EQ módu opravdu nutná ta originální fluidní stativová hlava za skoro 3k Kč? Jasně, je nastavitelná atd. Nestačilo by to ale nahradit třeba tímto Fixed Equatorial Wedge for ZWO SeeStar S50? 3D tiskárnu mám a s nějakými odolnějšími strunami jako ABS a ASA také umím tisknout...
Naposledy upravil(a) Jarous1 dne 14. 11. 2025, 17:56, celkem upraveno 1 x.
- Libor LiH
- Kontaktovat uživatele:
No jizni obloha je taky fajne... a tam autem moc nedojes :Jarous1 píše: ↑13. 11. 2025, 23:54 Už je pozdě, dneska mi doma přistál právě ten SeestarAle i tak díky za rady. Já s tím ani moc cestovat nebudu, spíše skoro vůbec. A letadlo řešit fakt nemusím, protože do ciziny skoro nikam necestuji, natož letadlem... Prostě nesnáším cestování jako takové už z principu. Mám k tomu nějakou vypěstovanou averzi už z dětství, to je fakt na dlouhé vysvětlování
Jooo, až jednou budou funkční teleporty, to už bude opravdu o něčem jiném
![]()
Chápu, že teď hned řešit baterku je zbytečné. Šlo mi ale o to, že až přeci jenom jednou doslouží, tak aby ještě byla vůbec k sehnání. Tak zkouším zjišťovat už teď co mne jednou čeká. Už jsem fotky na netu našel a vypadá to fakt na nějaký třídrátový atypNo uvidíme, třeba se Seestar rozpadne dřív než bude potřeba měnit tu baterku
![]()
Na baterku se vyprdni... az ti to klekne za par let.. tak si stejne koupis neco novejsiho..
LiH http://www.mychparfotek.cz