Jednoduchá otázka - jednoduchá odpověď
Ahoj.
Pokud si dalekohled koupíš v e-shopu, nebude s největší pravděpodobností žádný problém. Pokud vím, tubusy se balí do dvojicích kartonů + nějaký ten polystyren, což odolá i hrubšímu zacházení.
Několik už jsem jich na autě měl, a vždy to dojelo v pohodě.
Pokud ho budeš posílat sám, nebo ti ho někdo bude posílat, chce ho opravdu pečlivě balit , jak říkám "nešetřit na odpadu" a poslal bych ho Českou poštou.
ps: a jak vypadá dalekohled než dojede na adresu?
edit: snad všechny přepravní služby mají pokud se nepletu cca 1-2% reklamací na poškozené zásilky, a z toho množství doručených balíků je to opravdu zanedbatelné množství.
to kesi: myslím si, že poštou to neposílají kvůli ceně, ne kvůli nekvalitě služeb.
Kuba ;)
Pokud si dalekohled koupíš v e-shopu, nebude s největší pravděpodobností žádný problém. Pokud vím, tubusy se balí do dvojicích kartonů + nějaký ten polystyren, což odolá i hrubšímu zacházení.
Několik už jsem jich na autě měl, a vždy to dojelo v pohodě.
Pokud ho budeš posílat sám, nebo ti ho někdo bude posílat, chce ho opravdu pečlivě balit , jak říkám "nešetřit na odpadu" a poslal bych ho Českou poštou.
ps: a jak vypadá dalekohled než dojede na adresu?
edit: snad všechny přepravní služby mají pokud se nepletu cca 1-2% reklamací na poškozené zásilky, a z toho množství doručených balíků je to opravdu zanedbatelné množství.
to kesi: myslím si, že poštou to neposílají kvůli ceně, ne kvůli nekvalitě služeb.
Kuba ;)
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
Bude to dobson 200 nejspiš ze supra-praha,zkusím se s nima domluvit
Díky caribic10 a Kesi za rychlou odpověď
Díky caribic10 a Kesi za rychlou odpověď
Bude to dobson 200 nejspiš ze supra-praha,zkusím se s nima domluvit
Díky za rychlou odpověď
Tak to vůbec neřeš...bez obav to dojde v pohodě, a myslím že ze Supry to chodí zrovna poštou (teda alespoň mě ho dovezl).
Díky za rychlou odpověď
Tak to vůbec neřeš...bez obav to dojde v pohodě, a myslím že ze Supry to chodí zrovna poštou (teda alespoň mě ho dovezl).
caribic10 Díky
Objednávám
Objednávám

- kesi
- Věk: 47
- Kontaktovat uživatele:
caribic10: ahoj, asi máš pravdu, jenom teď mi došla poštou montáž a krabice byla trochu pomačkaná (rohy) a i polystyrén uvnitř byl rozbitý.
Ze Supry mi došel Dobson 200 poštou v pořádku.
Ze Supry mi došel Dobson 200 poštou v pořádku.
Zeiss Victory SF 10x42
No jo, on je to problém. Šetří se na kartonový krabicích. Většinou jeden kartonový obal absolvuje několik cest, mnohokrát ve vlhku, zatížení, jízdě po válečkových drahách, šoupání po zemi apod. Nakonec než se to k tobě dostane, karton to už prostě nevydrží, a začne měknout a mačkat se.
Nakonec to ovšem dopadá tak, že se to hodí na chybu dopravce nebo společnosti. Přitom to ale kolikrát vůbec tak není, a na vině je odesílatel, který nedokáže nebo šetří a zásilku kvalitně nezabalí.
Nakonec to ovšem dopadá tak, že se to hodí na chybu dopravce nebo společnosti. Přitom to ale kolikrát vůbec tak není, a na vině je odesílatel, který nedokáže nebo šetří a zásilku kvalitně nezabalí.
Žáleží taky na tom jak s tím dopravce zachází. Pokud to do auta bude házet jak balík slámy tak napomůže sebelepší zabalení.
SW 305/1500, 200/1000 Celestron 102/1000, Bresser 60/800, TS 25x100UHC triedr 20x60
Žáleží taky na tom jak s tím dopravce zachází. Pokud to do auta bude házet jak balík slámy tak napomůže sebelepší zabalení.
Nemáš pravdu.
Osobně neznám žádného dopravce který by dovolil aby se kurýr hrubě choval k zásilkám. Na depech je to vyloučeno kvůli kamerovému systému ( astronomickým finančním postihům ), a jestli s tím někdo na trase hází, a chová se k tomu jako dobytek, má osobní problém a měl by se nechat vyšetřit. V tom případě je to individuální problém.
Věř mi, pracuji jako kurýr hodně let, a několik služeb jsem prolezl... ;)
Nemáš pravdu.
Osobně neznám žádného dopravce který by dovolil aby se kurýr hrubě choval k zásilkám. Na depech je to vyloučeno kvůli kamerovému systému ( astronomickým finančním postihům ), a jestli s tím někdo na trase hází, a chová se k tomu jako dobytek, má osobní problém a měl by se nechat vyšetřit. V tom případě je to individuální problém.
Věř mi, pracuji jako kurýr hodně let, a několik služeb jsem prolezl... ;)
Tak ještě že tak. Tak jsem k různým šlužbám neměl důvěru.
SW 305/1500, 200/1000 Celestron 102/1000, Bresser 60/800, TS 25x100UHC triedr 20x60
Nechtěl jsem být hnusnej, ale je to opravdu tak.
Lidi jsou masírovaný médii kde ti ukazují dva idioty na letišti co hází se zavazadly, kurýra co hodí TV za plot apod.
Věř mi, není tomu tak. Tlak který vedou tyto společnosti na dopravce je tak veliký, že si to nikdo v této době nedovolí.
Kuba
Lidi jsou masírovaný médii kde ti ukazují dva idioty na letišti co hází se zavazadly, kurýra co hodí TV za plot apod.
Věř mi, není tomu tak. Tlak který vedou tyto společnosti na dopravce je tak veliký, že si to nikdo v této době nedovolí.
Kuba

Vcera som ked som ustavoval dalekohlad tak som mal uplne rozostrene aby boli z hviezd kruzky a teda vedel presnejsie zamerat do stredu zorneho pola. Vsimol som si pritom ze cez obraz chodia take ciary. Pripominalo to vlniacu sa vodu. Bolo to teda nejake vlnenie vzduchu len teraz neviem ci to bolo vnutry tubusu kvoly nevytemperovanemu dalekohladu alebo to bolo dalej v atmosfere.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Pokud to je pomalé a chová se to, jako by něco vytékalo ( bubliny,pohybující se vlna...), je to od primárního zrcadla. Pokud to je rychlejší ,zdrojem je často samotný pozorovatel - stačí vložit ruku před tubus. Pokud je to rychlé a mizí při tom i difrakční kroužky, je to špatný seeing v atmosféře A pokud to proudí jedním směrem, může to být přesun vzduchových hmot - třeba přechod fronty nebo tah teplého vzduchu ve vyšší atmosféře -například od elektráren.
Zkus se na to zaměřit - když dáš na chvilku ruku před dalekohled, hned uvidíš, co se děje
Zkus se na to zaměřit - když dáš na chvilku ruku před dalekohled, hned uvidíš, co se děje
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Bolo to dost pomale takze to asi bolo od zrkadla. Dalekohlad bol vonku len asi pol hodinu takze sa nemal cas vytemperovat uplne. Dakujem.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Paralaxa Měsíce se asi nedá spočítat jen z jeho azimutů a elevací pro dvě pozorovací stanoviště, že? Musí se to vzít proti hvězdnému pozadí, aby se měl kam promítnout?
Hvězdy tam jsou vhodné jen pro to, aby bylo možné určit přesně úhly. Pokud to dokážeš s tou přesností ze dvou míst a budeš moci přesně definovat souřadnou soustavu na obou místech, tak by to matematice nemělo vadit.
lepší rada žádná než špatná