Bill
PHD autoguiding nastavení
No na to není úpně jednochá odpověď. Samozřejmě nejjednodušší je kamerka typu QHY5 s výstupem ST-4 a kabel k montáži. Pak stačí jenom driver + PHD a je to. Pokud nemáš kameru s výstupem, máš 2 možnosti. USB udělátko, které ty výstupy má, nebo ovládat montáž SW pomocí komunikace s PC. Tam už je několik různých protokolů, kabelů a s tím moc zkušeností nemám. Takže se rozhodni, jak budeš ovládat montáž a podle toho se pak bude muset nají správný rádce 
Bill
Bill
M:736 750 113
zdravim.Chtel bych vas poprosit jestli nekdo nema PHD verzi 1.3...ve verzi 1.4 se mi pri capturingu kousne a program neodpovida.Verze 2.2.1 je mozek pro me docela dost slozitej pro nastaveno s parametru.Ktere jsou zde na forum.Na pointaci jsem ouzival lacertu a ted prez phd mi to nejak nejde...Diky moc
TS astrograf TS 8" UNC, Mergez 72,HEQ-5 Pro Synscan - GoTo,Lacerta MII ,EOS1000Dm,QHY 5L-II
Pro vlastni nastaveni PHD Guidingu mi přijde jako velice užitečný odkaz http://lightvortexastronomy.blogspot.cz ... orion.html
kde je vše potřebné (k mozku) dost podrobně vysvětleno i s patřičnými výpočty.
kde je vše potřebné (k mozku) dost podrobně vysvětleno i s patřičnými výpočty.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a stále nevím nic - tudíž to vím správně.
Astrotrac TT320X + objektivy + Canon xxxx, vlastní montáž EQ v Astro-budce, INDI projekt, QHY-9, GSO 200/800
Astrotrac TT320X + objektivy + Canon xxxx, vlastní montáž EQ v Astro-budce, INDI projekt, QHY-9, GSO 200/800
se mi pri capturingu kousne
Nemáš problém při komunikaci s kamerkou? Nekvalitní kabel, USB HUB ...
PHD je na to extrémně háklivé - když omylem odpojím kabel a nevypnu PHD (třeba při překládání montáže), tak to už nerozchodí a občas to je na restartování počítače - je problém to zabít přes správce úloh.
Nemáš problém při komunikaci s kamerkou? Nekvalitní kabel, USB HUB ...
PHD je na to extrémně háklivé - když omylem odpojím kabel a nevypnu PHD (třeba při překládání montáže), tak to už nerozchodí a občas to je na restartování počítače - je problém to zabít přes správce úloh.
ve 1.3 verzi mi to vyplivne pokazde a u verze 2... je ten mozek rozdelen do dalscih list a neni tak jednoduchy jak v predesle verzi...proste ve 2...je vse ok,ale starsi verze pord rapluje...
TS astrograf TS 8" UNC, Mergez 72,HEQ-5 Pro Synscan - GoTo,Lacerta MII ,EOS1000Dm,QHY 5L-II
Ten kabel ale zkusim diky 
kabel jsme vymenil, porad stejny.Ale nejka se mi podarilo sehnat veryi 1.13 a ta jede, tak to nechapu 
Zkousel jsme vsechny ruzny nastaveni v mozku a porad mi to pri kalibraci pise RA calibracion failed-Star din not move enought
Zkus zvětšit kalibrační krok, mně to taky dělalo a tohle pomohlo.
Zkousel jsme vsechny ruzny nastaveni v mozku a porad mi to pri kalibraci pise RA calibracion failed-Star din not move enought
ted jsem nad tim 3 hod sedel a porad to pise RA calibracion failed-Star din not move enought :(
Jakým způsobem "hýbáš" s montáží? Používáš ST-4 kabel, nebo komunikační protokol?
Jaký jsi měl kalibrační krok? Na krátký pointer dávám tuším 1500 nebo tak nějak.
Jaký jsi měl kalibrační krok? Na krátký pointer dávám tuším 1500 nebo tak nějak.
ahoj,
poprve jsem vyzkousel pointaci eq6, ohnisko 770mm, pointacni dalekohled megrez 72 kamerou qhy5IIL. zda se, ze to fungovalo - zkusil jsem 10 minutovou expozici a hvezdy byly kulate.
vidite nejakz problem na prilozenem logu nebo je takovy prubeh normalni nemam se pokouset o zmeny v nastaveni?? diky
pavel
poprve jsem vyzkousel pointaci eq6, ohnisko 770mm, pointacni dalekohled megrez 72 kamerou qhy5IIL. zda se, ze to fungovalo - zkusil jsem 10 minutovou expozici a hvezdy byly kulate.
vidite nejakz problem na prilozenem logu nebo je takovy prubeh normalni nemam se pokouset o zmeny v nastaveni?? diky
pavel
SW ED-80, WO Fluorostar 110, WO Megrez 72, Canon EOS 450D,40D, ASI 1600MM Pro mono, tr. 10x50, Fornax LighTrack, SW EQ6, Sigma 50/1.4, Canon 300/4L, Sigma 150/2.8 DG APO, Samyang 14/2.8
Montaz Heq5 scyscan,pouzivam Ascom prez St4 cabel a k tomu mam QHY5 IIL a pointacni dalekohled 200 mm.Kalibraci mam myslim 2000 -2500 Ale nevim jestli se neco nastavuje jedte v Ascomu nebo na ovladaci?