Software pre amatera
Software pre amatera
Běhá dobře. Chybí ještě uživatelské nastavení souřadnic, barev, vyhledávání souhvězdí a zobrazení oblohy v zadaném hvězdném čase. Dále by se hodil kalendář úkazů, zákryty atd. nad čím pracuješ... Kostra programu je dobře funkční.
- PavelM
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Software pre amatera
Teď chci dodělat všechno co tam není úplně hotové a pak začít postupně přidávát další věci.
Software pre amatera
MaG napsal: Zkus kliknout vpravo na písmenka N, E, S, W... to by mohlo pomoci...Diky, slechetny zachrance, funguje to
. Vypada to na nejaky bug v programu ... :-/.
Triedry 12x40 a 10x50, SW ED80, Drbohlav mount 50mm, GS mount, SPC8, Webka Philips 840K
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Software pre amatera
No a ted si ale představ, že já bych chtěl někdy přesně opačnou věc. Jak vypnu horizont.. např. abych viděl i na Slunce pod obzorem
Má-li někdo radu pro mě, sem s ní. CdC je občas pro mě trochu záhadné.
A propos. Skytech vypadá suprově, fandím autorovi!!!
A propos. Skytech vypadá suprově, fandím autorovi!!!
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Software pre amatera
Máte někdo Skytech, nebo typ kde sehnat? Je to fakt moc pěkný...
"Sněhové vločky jsou v pekle vzácné" S. Weinberg
- PavelM
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Software pre amatera
Zatím jedině na www.gweb.cz/astro. V sekci Skytech.
Radous napsal: Máte někdo Skytech, nebo typ kde sehnat? Je to fakt moc pěkný...
Radous napsal: Máte někdo Skytech, nebo typ kde sehnat? Je to fakt moc pěkný...
Software pre amatera
"Sněhové vločky jsou v pekle vzácné" S. Weinberg
Software pre amatera
MaG napsal: No a ted si ale představ, že já bych chtěl někdy přesně opačnou věc. Jak vypnu horizont.. např. abych viděl i na Slunce pod obzorem
A propos. Skytech vypadá suprově, fandím autorovi!!!Pokud v Nastaveni->Parametry mapy v sekci Horizont nezaskrtnu policko Neviditelna, pak je horizont pruhledny a ja vidim i "pod zem" 8).
Jeste to lze skombinovat s nezobrazenim mistniho horizontu (Linie->Mistni horizont) a se zobrazenim Alt/az site aby preci jenom byl horizont oznaceny.
A propos. Skytech vypadá suprově, fandím autorovi!!!Pokud v Nastaveni->Parametry mapy v sekci Horizont nezaskrtnu policko Neviditelna, pak je horizont pruhledny a ja vidim i "pod zem" 8).
Jeste to lze skombinovat s nezobrazenim mistniho horizontu (Linie->Mistni horizont) a se zobrazenim Alt/az site aby preci jenom byl horizont oznaceny.
Triedry 12x40 a 10x50, SW ED80, Drbohlav mount 50mm, GS mount, SPC8, Webka Philips 840K
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Software pre amatera
Hoj ty štědrý večere! Tohle nastavení sem tam už měl. Tak to je naprosto super. Já pablb to prostě nemoh najít 
Tak vidět pod horizont je fakt dobrý. A to si vemte, jaký to bylo pod něj nevidět Třeba tuhle když sem koukal na Merkura.. dovedete si představit tu paseku, kdyby bylo vidět skrz? ;D
Tak vidět pod horizont je fakt dobrý. A to si vemte, jaký to bylo pod něj nevidět Třeba tuhle když sem koukal na Merkura.. dovedete si představit tu paseku, kdyby bylo vidět skrz? ;D
Martin Gembec, Astronomické události
-
martincz
- Věk: 46
- Kontaktovat uživatele:
Software pre amatera
Panove, dovolim si oponovat programem "Hallo Northern Sky". Neni moc rozsireny tady mezi diskutujicimi, ale muzu rict ze oproti CDc ma jednu hlavni vyhodu. Zobrazuje deepsky objekty jako bitmapy a to vcelku verohodne, vcetne pozice, pootoceni a realne uhlove velikosti. Doporucuju alespon vyzkouset.
CDc ma jiste jine prednosti, ale mam tuhle pomucku na aktualni stav oblohy, jupiterovych mesicu, faze mesice, komety a pod., a i kdyz znam oblohu stale jeste celkem dobre, perfektni orientace vcetne vizaze objektu, ktera se velmi blizi realite je pro me uprednostnujici.
Program je free a kdo chce tak http://www.hnsky.org
Nebo mate jine nazory?
CDc ma jiste jine prednosti, ale mam tuhle pomucku na aktualni stav oblohy, jupiterovych mesicu, faze mesice, komety a pod., a i kdyz znam oblohu stale jeste celkem dobre, perfektni orientace vcetne vizaze objektu, ktera se velmi blizi realite je pro me uprednostnujici.
Program je free a kdo chce tak http://www.hnsky.org
Nebo mate jine nazory?
www.petrasek.net | www.mmtech.cz | physics.cz
Software pre amatera
Několik názorů už padlo v diskuzi na téma HNSKY
Můj názor je jednoznačný, HNSKY je pro mě best, i když spolu s ním používám CdC (kvalitativně i kvantitativně má stále navrch). Poslední dobou je ale HNSKY stále lepší (nová verze viz odkaz na téma výše).
Můj názor je jednoznačný, HNSKY je pro mě best, i když spolu s ním používám CdC (kvalitativně i kvantitativně má stále navrch). Poslední dobou je ale HNSKY stále lepší (nová verze viz odkaz na téma výše).
Aleš Knobloch -- Astronomické informace -- AstroVIEW (web ve vývoji)
Software pre amatera
25. januára bola spustená nová verzia free realistického počítačového planetária Winstars. Pridaných je samozrejme niekoľko nových funkcií: V móde Solar System sa môžete napríklad pozrieť, ako by vyzeral Saturn na oblohe z jeho mesiaca Titanu. Peknú grafiku dotvára možnosť zapnúť si simuláciu atmosféry - oblakov. Potom môžete na počasie nadávať tak ako v skutočnosti.
http://www.winstars.net/english/index.html
http://www.winstars.net/english/index.html
http://www.astronom.cz/astropo/ - Visual deep-sky observing&&Kontakt na Skype: myzer16
Software pre amatera
Potrebujem poradit.
Ktore planetarium zobrazuje alebo obsahuje katalog pulzarov?
Ktore planetarium zobrazuje alebo obsahuje katalog pulzarov?
Rudy BASE ( Bojnice Amateur Space Ear ) "To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison
Software pre amatera
Rudy napsal: Potrebujem poradit.
Ktore planetarium zobrazuje alebo obsahuje katalog pulzarov?Guide
Ktore planetarium zobrazuje alebo obsahuje katalog pulzarov?Guide
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Software pre amatera
Ahoj včera jsem si stáhl WinStars 2 + Tycho 2 star catalogue ale ten katalog nejde nainstalovat,myslel jsem že ho stačí zkopírovat ale bohužel... Jesli stím máte někdo zkušenost podělte se prosím dík
http://www.winstars.net/english/download.html
http://www.winstars.net/english/download.html
49°43'9" N&&15°46'14" E
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6