Žádný rock, heavy metall ani dechovku v přírodě neposlouchám. Hudba nepatří k nočním pozorováním do přírody Kochám se,ale krásami vesmírných objektů a maximálně poslouchám kvákání žab, nebo houkání sovy.
Za dobrou hudbou si raději zajdu na koncert
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Já bych při pozorování rozhodně nic poslouchat nemohl, když jsem v přírodě tak jí ctím a nechci jí rušit v nočnim spánek. A taky na sebe hlavně nechci upozorňovat. No ale když jsem doma tak se oddávam hlavně death a trash metalu a českýmu grind coru
No, jestli se speeduješ LSD a pozuruješ, tak potěš PánBůh.
I když, možná vidíš krásně barevně i podmrakama a ušetříš za filtry, si stejně myslím, že k pozorování patří vůně venkova, ticho noci a bezmračná noc, že?
Shqwert napsal: No, jestli se speeduješ LSD a pozuruješ, tak potěš PánBůh.
I když, možná vidíš krásně barevně i podmrakama a ušetříš za filtry, si stejně myslím, že k pozorování patří vůně venkova, ticho noci a bezmračná noc, že? Já potřebuju hluk, tuny betonu a blikající obrazovky ...prostě "táto hudba sa mi spája s astronómiou" a byla to sranda....
Jen jedna maličkost. Při pozorování poslouchám hudbu jen když na to mám náladu a když, tak používám hezká velká sluchátka abych na sebe neupozorňoval okolí. Stačí, že do světlých míst nosím sluneční brýle(červené) i v noci.
A pro hodně odvážné ;D A nieco pre velmi odvaznych mam aj ja http://www.youtube.com/watch?v=KXN9r6tPgHU
Toto je asi jedina kapela, ktorej komplet diskografiu mam zakupenu
Fakt velmi vhodne pre "browsing" po oblohe
Pre znalcov farmaceutickych pripravkov podotykam, ze halcyon (halcion) je dost ucinne (a niekde aj zakazane) sedativum (triazolam)
Toz ale my drogy nepotrebujeme.
Dovolil bych si do této sekce vložit připomenutí na Mike Oldfielda, který sem určitě patří.
A speciálně upozorňuji na jeho poslední album Music of the Spheres, které je s astro tématikou přímo svázané, viz. http://www.mikeoldfield.org/news/260208.htm
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis
Já mám také nejraději ticho, resp. přírodní zvuky (bublání nedalekého potůčku, mrouskání koček apod.). Když už bych si ke kochání vesmírem něco z hudby pustil, tak nejspíš Jean Michel Jarre - Oxygene, nebo něco takového.
V době, kdy jsem dělal dlouhé exposice na film a déle jak hodinu seděl s okem přilepeným na pointačním okuláru, jsem si pouštěl rádio, nejčastěji ČR2.
Kafka
Refraktor 135/1602 s Chromacorem N, LUNT 35/400, Dobson SW 254/1200, Zeiss 63/840, SW ED 80/600, binar Zeiss 50/540, Somet binar 25x100, triedr Tento 20x60, triedr Zeiss Jenoptem 10x50w, kukátko Kasai WideBino 2,3x40.....
Já ten Cosmic Light mám před sebou je to má jedna z nejoblíbenějších. Tohle CD jsem kupoval asi před 10 lety.
Ale u dalekohledu a i u jiné práce upřednostňuji klid.