MMys píše: ↑14. 11. 2024, 18:24 Pánové, nejste s tímhle tématem na AF tak trochu off-topic. Já sice chápu, že fyzika s astronomií trochu souvisí, ale tohle je spíš na nějaké fyzikální fórum a akademickou diskuzi. Ve zdejší komunitě asi moc lidí, kteří by se k tomu dokázali relevantně vyjádřit, nebude.
A prosím slušně, nebo to budu muset zamknout.
Díky, MMys
Dobrý den,
kdo chce slušně diskutovat na téma alternativní gravitace, tak k tomu potřebuje použít tu fyziku. Jedině tak je člověk schopen se dobrat nějakého alternativního astronomicko-fyzikálního modelu gravitace, a proto si myslím že gravitace si určitě zaslouží nějaký ten prostor na astronomickém foru.
Nejde moc dobře aplikovat jak píšete: ,,fyzika s astronomií trochu souvisí"
Pokud třeba i jen vyslovíme slovo gravitace, tak si myslím z mého laického a amatérského hlediska, že fyziku už jen vyslovením toho slova přímo olizujeme.
Abych toto téma co nejvíce zpřístupnil úplně pro každého, tak aplikuji v diskuzi jen fyziku pro základní školy. A o pár příspěvků výše to i zmiňuji.
Pokud zde ve vláknech najdete v mém jediném příspěvku fyziku určenou pro vysokou školu které nikdo nerozumí, tak toto vlákno ihned zamkněte.
Mým cílem je vést tuto diskusi slušně a věcně, a proto se snažím účastníky neustále vracet k hlavnímu tématu tohoto vlákna.
Pokud vidíte v jediném mém příspěvku něco neslušného vůči komukoliv zde a nebo nějak hrubě porušuji pravidla fora, tak to zamkněte hned. (mluvím jen za sebe)
Ostatně vy jste ten co to nakonec rozhodne a kdo určuje pravidla tohoto fóra.
----------------------------------------------------
Ještě dodatek: zde uvádím přímý a konkrétní důkaz, že těžce srozumitelnou vysokoškolskou rétoriku překládám lidem do srozumitelného jazyka.
viewtopic.php?t=49&start=15
Jedná se o příspěvek 24 a můj příspěvek je 25.
Nemohu souhlasit, že by moje rétorika patřila na akademickou půdu.