Malá hvězdárna

Otázky, rady, tipy, návody...
Odpovědět
Pavuk_

Malá hvězdárna

Příspěvek od Pavuk_ »

ceres napsal:
Ak sa dobre pamatam, tak este za mojich cias v KOZMOSe sme o MilAn-ovej pozorovatelni/hvezdarni pisali (ale to uz je davno, neda sa nic robit, starneme ;)), ved bol castym ucastnikom sutaze Astrofoto a aj jej castym vyhercom To, ze napriklad ani ja neviem, ako sa casom vyvijal, asi nie je jeho chyba. Ale, pravdu povediac, zaujimalo by ma, ako pokrocil, podla prispevkov v tomto fore asi dost. Snad sa niekedy pochvali, ved ako sa vravi "dobre sa chvali samo" alebo "ak sa nepochvalis sam, nikto Ta nepochvali" :Dniekto nema potrebu chvalit sa, "chvalenie sa" nesie zo sebou aspekt resp. riziko zvysovania vlastneho EGA a niekto to skratka nepotrebuje (a to je dobre)

Pokial niekto prezentuje verejne vlastne uspechy formou vlastneho webu (napr.), to nepovazujem sa za chvalenie...inymi slovami, pokial je chvalenie "konstruktivne" t.j. okrem informacie, ze sa mi nieco podarilo, pridam aj navod-inspiraciu ako to mozu dosiahnut ini (samozrejme ak niekto zverejni svoje pozorovanie, nemusi pripajat detailnu mapku a navod na pouzitie dalekohladu ), tiez to nepovazujem za chvalenie sa
Mates
Věk: 63

Malá hvězdárna

Příspěvek od Mates »

[quote author=Pavuk_ link=board=atm;num=1139435079;start=75#75 date=02/27/06 - 12:53:13]to Milan: na to vykrese ma zaujalo: Katastrální úz.-Argentina, Investor: Fyzikální ústav AV ČR
takze asi nejaka "hocaka" strecha to asi nebude :o

Stránky pro ty, kdo nepoznali(tím nemyslím Pavuka, aby se neurazil), co je to za přístřešek :http://www-hep2.fzu.cz/Auger/cz/index.html
Pavuk_

Malá hvězdárna

Příspěvek od Pavuk_ »

Mates napsal: to Milan: na to vykrese ma zaujalo: Katastrální úz.-Argentina, Investor: Fyzikální ústav AV ČR
takze asi nejaka "hocaka" strecha to asi nebude :o

Stránky pro ty, kdo nepoznali(tím nemyslím Pavuka, aby se neurazil), co je to za přístřešek :http://www-hep2.fzu.cz/Auger/cz/index.html
ale kdeze, ja nie som "urazlivy" typ :)
Fakt je, ze som tu linku nepoznal, dik za tip.
Maros

Malá hvězdárna

Příspěvek od Maros »

Ahoj Mata,ako pokrocila stavba vasej hvezdarnicky?Podarilo sa od posledneho tvojho prispevku nieco na nej urobit? M.
Habl

Malá hvězdárna

Příspěvek od Habl »

RNT napsal: Do 16m2 by to mělo být v zastavěné oblasti pouze na ohlášku ... Tedy alespoň v ČR.
Asi jak který stavební úřad? Na ohlášku se dává pouze
přístřešek a pod. V daném případě se jedná o drobnou stavbu.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Duk

Malá hvězdárna

Příspěvek od Duk »

To MATA:
Je to pěkné dílko opravdu. Určitě rozpracované do těch nejmenších detailů.
Vzhledem k tomu, že mě čeko to isté, nedá mi abych se nezeptal na jednu otázečku, která mě dosti zajímá.
Detail otáčení kopule jsem viděl, máš nějakým způsobem vymyšlené zajištění? Mám tím na mysli extrémní větrné podmínky. Sic pravda, že to není kopule samostatně stojící na pláni. No přesto mě to konkrétně v tomto provedení točny zajímá.
Děkuji předem za informaci
mata

Malá hvězdárna

Příspěvek od mata »

Ahoj Maros,
celú kopulu už máme obitú drevom.Trvala nám to štyri víkendy . Začali sme robiť oplechovanie okrajov a okna . Na krytinu sme sa rozhodli dať asfaltový šindel . Momentálne máme kratšiu pauzu. Tatino - hlavný stavebný dozor a aj hlavný pracovník si pri lyžovačke poranil ruku tak musíme nejakú chvíľu počkať kým sa dá dokopy.
pozdravujem
Mata  :)
mata

Malá hvězdárna

Příspěvek od mata »

Ahoj DUK

Dávame dokopy dokumentáciu ,ktorá by Ti možno trocha pomohla aby si nemusel riešiť veci čo už raz boli vymyslené.Mali sme to síce v CADe všetko v jednom súbore ale dať to do takej formy aby sa v tom každý vyznal trvá dlhšie ako som myslela. Ak máš záujem môžem Ti poslať bočný nárys celej stavby so základnými kótami. Teraz robíme na detailoch kopule spolu s pojazdovým systémom.Proti samovoľnému otáčaniu sa to bude zaisťovať troma svorníkmi ktoré spoja pojazdovú-dolnú a obvodovú-hornú trubku.Momentálne na to používame dvojicu malých gumenných klinov,ktorými zaistíme hociktoré koleso. Vzhľadom na tvar kopule a jej hmotnosť nejaké samovoľné otáčanie vetrom alebo odfúknutie určite nehrozí.

Ahoj Maťa

Duk napsal: To MATA:
Je to pěkné dílko opravdu. Určitě rozpracované do těch nejmenších detailů.
Vzhledem k tomu, že mě čeko to isté, nedá mi abych se nezeptal na jednu otázečku, která mě dosti zajímá.
Detail otáčení kopule jsem viděl, máš nějakým způsobem vymyšlené zajištění? Mám tím na mysli extrémní větrné podmínky. Sic pravda, že to není kopule samostatně stojící na pláni. No přesto mě to konkrétně v tomto provedení točny zajímá.
Děkuji předem za informaci
Duk

Malá hvězdárna

Příspěvek od Duk »

Zdravím Tě MATA,
dík za informace ohledně kopule, v případě pokud budeš mít k dispozici nějakou dokumentaci budu velice rád. Jak uvádíš, spousta věcí se nemusí dělat zbytečně znovu, pokud již někdo dříve zjistil, kudy cesta nevede,
Hodně zdaru do finále !!!
Maros

Malá hvězdárna

Příspěvek od Maros »

Ahoj Mata,verim ze sa hlavnemu pracovnikovi a zaroven stavebnemu dozoru na stavbe hvezdarnicky ruka rychle zahoji a bude sa moct opet naplno zapojit do stavby :).Vkazdom pripade ma tesi kolko ste doteraz na nej urobili.Ak budes mat nejake nove foto ,ako to teraz vyzera,tak budem rad ak to sem das.maj sa zatial
Maros
mata

Malá hvězdárna

Příspěvek od mata »

Ahojte, pridávam pár najnovších fotiek.  Momentálne už niesú najaktuálnejšie ,lebo cez víkend sme napriek otcovej polochromej  :( ruke oplechovali celý obvod  tenkým nerezovým plechom. Teraz ideme dávať tenký lepenkový podklad pod šindel a  na to ako krytinu asfaltový šindel. pozdravuje Mata

Duk

Malá hvězdárna

Příspěvek od Duk »

Zdravím Mata,
vypadá to perfektně, opravdu
Co navrch ? Šindel a nebo plech ?
Chtělo by to už konečně jaro co
Hodně sil a zdaru do finále
Maros

Malá hvězdárna

Příspěvek od Maros »

Ahoj,Mata.
Mozem potvrdit co napisal predchvilou Duk.
Naozaj to vyzera perfektne.
Kedy odhadujes ze by to mohlo byt hotove?
mata

Malá hvězdárna

Příspěvek od mata »

Ahoj DUK
Dali sme dokopy výkres prierezu stavby tak Ti ho posielam na mail .Postupne ako dorobíme ostatnú dokumentáciu budem Ti to posielať
Ahoj
Duk napsal: Zdravím Mata,
vypadá to perfektně, opravdu
Co navrch ? Šindel a nebo plech ?
Chtělo by to už konečně jaro co
Hodně sil a zdaru do finále
mata

Malá hvězdárna

Příspěvek od mata »

Ahoj Maroš
ťažko hovoriť o konečnom dostavaní. Niekedy sa nám celkom darí,niekedy je to horšie.Ale priebežne tu dám nejaké informácie o momentálnom stave prípadne aj nejaké fotky
  Ahoj
Maros napsal: Ahoj,Mata.
Mozem potvrdit co napisal predchvilou Duk.
Naozaj to vyzera perfektne.
Kedy odhadujes ze by to mohlo byt hotove?
Odpovědět