Sky-Watcher MAK90 + EQ1
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
Můžu ti poskytnout data ze 130/1000, snímané to bylo na Phillips SPC900nc tuším za 15mm okulárem, a to už na téměř hranici možností toho dalekohledu. Je to loňský Jupiter. V *.rar je video rozložené na jednotlivé *.bmp soubory. Můžeš si je zkusit zpracovat, uděláš si představu jak to například vypadá.
http://www.ulozto.cz/3932750/output-rar
Proč jsem ti psal to co jsem psal, ohledně webové kamery a videa z digitálního fotoaparátu? Když chvilku pohledáš, dočteš se nejen tady na fóru ten pravý důvod, proč tomu tak je.
edit MilAN: na té fotce to filtrové kolo vypadá pomalu do půlky tubusu :) ale je to nádherný...
urobil som ho narychlo, vyzera pekne. ako vysledok obcasneho fotenia by mi to uplne postacovalo..
ja som odfotil jupik takto: nepouzival som hodinovy stroj, nechal som ho len prejst cez zorne pole.. klasicky fotoaparat s videokamerou.. asi 15 sekundove video.
a afokalne z ruky, pri iso 1600
http://www.ulozto.cz/3932750/output-rar
Proč jsem ti psal to co jsem psal, ohledně webové kamery a videa z digitálního fotoaparátu? Když chvilku pohledáš, dočteš se nejen tady na fóru ten pravý důvod, proč tomu tak je.
edit MilAN: na té fotce to filtrové kolo vypadá pomalu do půlky tubusu :) ale je to nádherný...
urobil som ho narychlo, vyzera pekne. ako vysledok obcasneho fotenia by mi to uplne postacovalo..
ja som odfotil jupik takto: nepouzival som hodinovy stroj, nechal som ho len prejst cez zorne pole.. klasicky fotoaparat s videokamerou.. asi 15 sekundove video.
a afokalne z ruky, pri iso 1600
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
P.S. To Milan: A kolik to stojí?

/Ta jednoduchá soustava/...Ono aby veselý prudící kolega se dostal do obrazu.. :oLehce za to asi pořídíš Dobsona 400/1600 + Ethos

lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
Lehce za to asi pořídíš Dobsona 400/1600 + Ethos

BINGOU!!

Snad už se rozsvěcuje někomu v kebuli... ;D
Jó jsem svině když řeknu, že tem Mak 90 by si asi zasloužil, když,...no to je fuk :-/ :-[
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
hm a to je zle, ze ma nakoniec presvedcili o tom, ze mak90 je slaby?
urobil som nieco zle, ze som zmenil nazor? je to trestne, ze sa na tom bavis? divne.. Je za to trest smrti Možná by jen některé tvoje příspěvky neměli začínat něčím arogantním a pak končit příspěvky začínající nie, neboj nic, já jsem nikdy a nikde nepisal...
Zamysli se...
P.S.: na SZ od tebe jsem odpověděl.
urobil som nieco zle, ze som zmenil nazor? je to trestne, ze sa na tom bavis? divne.. Je za to trest smrti Možná by jen některé tvoje příspěvky neměli začínat něčím arogantním a pak končit příspěvky začínající nie, neboj nic, já jsem nikdy a nikde nepisal...
Zamysli se...
Lectorem iustus...
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
Je za to trest smrti Možná by jen některé tvoje příspěvky neměli začínat něčím arogantním a pak končit příspěvky začínající nie, neboj nic, já jsem nikdy a nikde nepisal...
Zamysli se...
NEVYMYSLAJ SI..
niekto si tu VYMYSLEL alebo DOMYSLEL fakt, ze chcem fotit iba z okna.. ja som mu na to napisal, ze som to nikdy a nikde nepisal..
moje prispevky nie su arogantne.. ibaze kopec prispevkov je tu posmesnych na moju adresu..
vela ludi mi tu pekne poradilo, vysvetlilo, uznal som ich nazor.. zvysok, par jedincov sa tu len posmieva, vymyslaju si to, co som nenapisal, prekrucaju a poplietavaju.. smiesne, az nebezpecne..
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
to viktormt: Tady jsi to třeba psal, že jsi fotil přes okno, a že to jde. Jo jde to, proč ne... ale...
hm, preco sa potom robi tolko druhov teleskopov, ked najlepsi je dobson? ja nie som tak narocny, ako vy..
z okna nikdy nie je obraz mizeria. fotil som cez okno spustu veci. je to to iste, ako z balkona alebo mimo mesto (vo dne, ci v noci).
Víš tady na fóru je hodně lidí, kteří mají například dost vysoké vzdělání, nebo se tomuto koníčku věnují několik desítek let, jsou starší a zkušenější, a proto myslím, že jejich názory by zasloužily v nemálo případech tesat do kamene, a zasloužili by si trochu úcty.
Jsou tu i tací, kteří by mohli naspat "astronomickou bibly" kterou by měli všichni začátečníci pečlivě číst (2x).
Když pak nechceš dát na jejich rady, a argumentuješ jim několikrát úplnýma nesmyslama, nesmíš se divit, že to potom takto dopadá...
hm, preco sa potom robi tolko druhov teleskopov, ked najlepsi je dobson? ja nie som tak narocny, ako vy..
z okna nikdy nie je obraz mizeria. fotil som cez okno spustu veci. je to to iste, ako z balkona alebo mimo mesto (vo dne, ci v noci).
Víš tady na fóru je hodně lidí, kteří mají například dost vysoké vzdělání, nebo se tomuto koníčku věnují několik desítek let, jsou starší a zkušenější, a proto myslím, že jejich názory by zasloužily v nemálo případech tesat do kamene, a zasloužili by si trochu úcty.
Jsou tu i tací, kteří by mohli naspat "astronomickou bibly" kterou by měli všichni začátečníci pečlivě číst (2x).
Když pak nechceš dát na jejich rady, a argumentuješ jim několikrát úplnýma nesmyslama, nesmíš se divit, že to potom takto dopadá...
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
neboj nic, to ze si to ty nezvladom (nezvladol by si cvaknut jupiter ani z 50/600az), neznamena, ze sa to neda alebo je to tazke.. potom to par fotiek hodim.. tak se pak nediv i tomu, že reakce na tebe jsou leckdy i posměšné. Někomu to stačí říct jednou, někomu stokrát, než pochopí, že to co mu někdo vysvětluje, není jeho utkvělá představa, ale také a to co by se zde mělo cenit nejvíc ZKUŠENOST.
Takže to není o uražení nějaké vyšší sféry AF, ale na druhou stranu ti doporučuji přečíst si celé AF a toto vlákno znovu.
... jo a zamyslet se...
Takže to není o uražení nějaké vyšší sféry AF, ale na druhou stranu ti doporučuji přečíst si celé AF a toto vlákno znovu.
... jo a zamyslet se...
Lectorem iustus...
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
NEVYMYSLAJ SI..
niekto si tu VYMYSLEL alebo DOMYSLEL fakt, ze chcem fotit iba z okna.. ja som mu na to napisal, ze som to nikdy a nikde nepisal..
moje prispevky nie su arogantne.. ibaze kopec prispevkov je tu posmesnych na moju adresu..
vela ludi mi tu pekne poradilo, vysvetlilo, uznal som ich nazor.. zvysok, par jedincov sa tu len posmieva, vymyslaju si to, co som nenapisal, prekrucaju a poplietavaju.. smiesne, az nebezpecne..
Nejen tobe: Nesmite (nejen) tu astronomii brat tak vazne.
Jinak tvoje prispevky nechteji moc slyset nazor, ktery je proti tvemu. Je to sice celkem lidske, ale pak se neptej takhle, ale cti a az se dozvis sam odpoved nebudes ji hledat jinde. A jelikoz ti to tu asi nerikam jen ja, tak na tom neco bude.
Newton 203/1200, dobson
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
to viktormt: Tady jsi to třeba psal, že jsi fotil přes okno, a že to jde. Jo jde to, proč ne... ale...
-fotil som jupiter, mesiac a slnko cez okno.
-fotil som jupiter, mesiac a slnko z balkona
--bolo to to iste.
-to nie je vymysel
-nie, nebudem stale fotit z okna, fotil som len niekolko krat.
-fotil som jupiter, mesiac a slnko cez okno.
-fotil som jupiter, mesiac a slnko z balkona
--bolo to to iste.
-to nie je vymysel
-nie, nebudem stale fotit z okna, fotil som len niekolko krat.
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
Nejen tobe: Nesmite (nejen) tu astronomii brat tak vazne.
Jinak tvoje prispevky nechteji moc slyset nazor, ktery je proti tvemu. Je to sice celkem lidske, ale pak se neptej takhle, ale cti a az se dozvis sam odpoved nebudes ji hledat jinde. A jelikoz ti to tu asi nerikam jen ja, tak na tom neco bude.
vidis a o tom to je.. podla mna to tu ludia beru moc vazne.. ked napisem, ze ked si ten 130 newton s eq2 kupim a dokazem s nim bez navigacie a motorceka urobit snimky planet - a niekomu to pride nerealne, az smiesne, chyba nie je vo mne. vsetko sa da, len treba chciet. trosku sa potrapit..
mne take snimky budu stacit, detailne.. nepotrebujem super fotku ako s dobsona..
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
.
... jo a zamyslet se...
znova sa opakujem.. ludia to beru moc vazne. kedysi som sa pytal na fotenie cez 50/600az - niekto mi pisal, ze je to nerealne. aj napriek tomu som vymyslel system ako s tym fotit a nafotil som - k 50/600 zodpovedajucu kvalitu. ide to a o tom to je.
teraz je to to iste. ludia mi tvrdia - so 130 newtononom a eq2 to nepojde..
... jo a zamyslet se...
znova sa opakujem.. ludia to beru moc vazne. kedysi som sa pytal na fotenie cez 50/600az - niekto mi pisal, ze je to nerealne. aj napriek tomu som vymyslel system ako s tym fotit a nafotil som - k 50/600 zodpovedajucu kvalitu. ide to a o tom to je.
teraz je to to iste. ludia mi tvrdia - so 130 newtononom a eq2 to nepojde..
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
vidis a o tom to je.. podla mna to tu ludia beru moc vazne.. ked napisem, ze ked si ten 130 newton s eq2 kupim a dokazem s nim bez navigacie a motorceka urobit snimky planet - a niekomu to pride nerealne, az smiesne, chyba nie je vo mne. vsetko sa da, len treba chciet. trosku sa potrapit..
mne take snimky budu stacit, detailne.. nepotrebujem super fotku ako s dobsona..Takhle jsem to nemyslel... Ale to nevadi, preju hodne stesti ve vyberu teleskopu a nasledne mista v pribytku!
No a jeste neco, ono ti zde drtiva vetsina radi tak, aby to trapeni bylo co nejkratsi, reps. aby melo nadeji na konec.
Kdyz se viktorovi ten jeho Jupiter libi, neberme mu to!
A co tvoje usili v dosazeni vesmiru?
Newton 203/1200, dobson
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
Takhle jsem to nemyslel... Ale to nevadi, preju hodne stesti ve vyberu teleskopu a nasledne mista v pribytku!
No a jeste neco, ono ti zde drtiva vetsina radi tak, aby to trapeni bylo co nejkratsi, reps. aby melo nadeji na konec.
vdaka.. ja sa trapenia nebojim, nepotrebujem aby mi snimky same padali z teleskopu ako si to tu niekto zase vymyslel

Sky-Watcher MAK90 + EQ1
viktormt: 99% lidi, co tu cte ta "zverstva", ktera zde pises, by Ti nejradeji reklo, ze jsi vul, ale nemaji na to odvahu. Ja Ti to tedy uprimne rikam (protoze me je tak nejak u zadnice, kdo si co mysli).
Tupec (hlupak) je ten, kteremu nestaci informace dat az uplne pod nos a X krat vysvetlit proc tomu tak je a to je zrovna Tvuj pripad. On se totiz nedokaze/nenecha poucit.
Pak jsou lidi, kterym netreba nic moc rikat (jen nasmerovat) a oni si to nastuduji a zjisti samy a hlavne nad tim premysleji! Nauc se pouzivat svoji sedou kuru mozkovou a nebud tu dale za hlupaka!
fuj to jsem hnusnej ;D
P.S.: kup si SW MAK 90 na EQ1 a pak nam napis, jak to s nim jde, at hovoris vecne k praxi a ze zkusenosti. Jinak si zbytecne placas jatra.
Tupec (hlupak) je ten, kteremu nestaci informace dat az uplne pod nos a X krat vysvetlit proc tomu tak je a to je zrovna Tvuj pripad. On se totiz nedokaze/nenecha poucit.
Pak jsou lidi, kterym netreba nic moc rikat (jen nasmerovat) a oni si to nastuduji a zjisti samy a hlavne nad tim premysleji! Nauc se pouzivat svoji sedou kuru mozkovou a nebud tu dale za hlupaka!
fuj to jsem hnusnej ;D
P.S.: kup si SW MAK 90 na EQ1 a pak nam napis, jak to s nim jde, at hovoris vecne k praxi a ze zkusenosti. Jinak si zbytecne placas jatra.
Sky-Watcher MAK90 + EQ1
jednoducha otazka:
co je na tej fotke zle? je to len vystup z registaxu, bez dalsich uprav..