Fotky našich miláčků...:-))
Ta ED80 je taky bílá - to je přebarvené neAno, je opískovaná a daná do stejného laku, jako ostatní dalekohledy.
Kafka
Refraktor 135/1602 s Chromacorem N, LUNT 35/400, Dobson SW 254/1200, Zeiss 63/840, SW ED 80/600, binar Zeiss 50/540, Somet binar 25x100, triedr Tento 20x60, triedr Zeiss Jenoptem 10x50w, kukátko Kasai WideBino 2,3x40.....
Refraktor 135/1602 s Chromacorem N, LUNT 35/400, Dobson SW 254/1200, Zeiss 63/840, SW ED 80/600, binar Zeiss 50/540, Somet binar 25x100, triedr Tento 20x60, triedr Zeiss Jenoptem 10x50w, kukátko Kasai WideBino 2,3x40.....
Tohle je moje sestava:
Re: Fotky našich miláčků...:-))
A ještě z jiného pohledu:

Nazdar kolezi - MP80,Kavka,Hvrož - sakra ty vaše dalekohledy a pozorovatelny se už nějak začínají vymykat "amatérismu" - krása všem blahopřeji, některým už podruhé a tiše závidím
.
P.S. do zimy snad budu mít taky pevnou pozorovatelnu byť v provizorním stavu a ne kopuli, která mě fascinuje, ale bude to príma to nervat pokaždé ven, zvlášť v zimě.
P.S. do zimy snad budu mít taky pevnou pozorovatelnu byť v provizorním stavu a ne kopuli, která mě fascinuje, ale bude to príma to nervat pokaždé ven, zvlášť v zimě.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Je to moc hezké. Mohu se zeptat na parametry kopule?
Vypadá veliká.
Vypadá veliká.
Kafka
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
hvrož: Zdravím na foru, pěkná práce, koukám, že přibyla nová podlaha. Co pohon, funguje jak má ?
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Martine pohon šlape jak hodinky.Ani nevím jak ti poděkovat za tak perfektně odvedenou práci.Seš zkrátka přes tu elektroniku machr.Nevadí ti že tykám?Připadalo mi to poněkud blbé už když jsi byl unás ale nenabídl jsem ti to.Souhlasíš?.Jinak jak jsem už povídal přes počitadla jsem asi šimpanz.Stalo se mi teď o výkendu když jsem chtěl trochu prověřit obraz TALa že mi montáž nechtěla najet na Mizara,Proč?Vega v pohodě ,Polárka taktéž ale Mizar na východ na druhou stranu.Sesouhlasím Polaris a jede na druhou stranu.Předtím to bylo bez problému v pohodě a teď nejsem schopen jí přinutit do Honících psů na M51.Jak to?Asi jsem truhlík.Nebo šimpanz.Co dělám blbě ksakru?
Jinak kopule je průměr tři a půl metru takže jen o necelý půlmetr na průměru větší než vaše.Máte to moc pěkně přístrojově vybaveno, to se mi moc líbí to technické provedení.Po té technické stránce a i pochopitelně stavební je to bez námitek.Je to bezvadné.Zamiloval jsem se jaksi do kopulí.Asi nemoc. 
Jsme kousek od sebe.
Jsme kousek od sebe.
Ale teď jsem si uvědomil že to sem nepatří to povídání. Tak pardon moc jsem se rozkecal. ::)
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Martine pohon šlape jak hodinky.Ani nevím jak ti poděkovat za tak perfektně odvedenou práci.Seš zkrátka přes tu elektroniku machr.Nevadí ti že tykám?Připadalo mi to poněkud blbé už když jsi byl unás ale nenabídl jsem ti to.Souhlasíš?.
Souhlasím
Mimochodem ta mechanika a vůbec celá montáž je udělaná velmi pěkně. Prakticky asi nejlíp ze všech doma dělaných, které jsem měl zatím možnost vidět nebo dokonce osazovat pohony.
Jinak jak jsem už povídal přes počitadla jsem asi šimpanz.Stalo se mi teď o výkendu když jsem chtěl trochu prověřit obraz TALa že mi montáž nechtěla najet na Mizara,Proč?Vega v pohodě ,Polárka taktéž ale Mizar na východ na druhou stranu.Sesouhlasím Polaris a jede na druhou stranu.Předtím to bylo bez problému v pohodě a teď nejsem schopen jí přinutit do Honících psů na M51.Jak to?Asi jsem truhlík.Nebo šimpanz.Co dělám blbě ksakru?
Píšeš že jsi sesouhlasil na Polárku. Ona ta montáž jede vždy v RA tou kratší cestou. U Polárky se špatně pozná od oka její hodinový úhel, takže ono to vlastně mohlo jet dobře, a třeb aby to tam i dojelo, jen to neřeší kolizi se sloupem. Ale HLAVNĚ ! : Kalibrace v RA je na Polárce velmi nepřesná. Stačí se v okuláru při zaměřování Polárky seknout v obloukové míře na sféře o malý kousek ale chyba v RA je veliká, protože Polárka je hodně blízko pólu. Pro EQ montáž jsou ve výpočtech na pólu (a velmi blízko něho) ve vztazích singularity, dokonce to tam mám nějak ošetřené, že hodně blízko k pólu to ani nejede, jinak by se zhroutily některé výpočetní rutiny v mikrokontroléru.
Kalibruj to na hvězdách dál od nebeského pólu a bude to určitě chodit.
Souhlasím
Mimochodem ta mechanika a vůbec celá montáž je udělaná velmi pěkně. Prakticky asi nejlíp ze všech doma dělaných, které jsem měl zatím možnost vidět nebo dokonce osazovat pohony.
Jinak jak jsem už povídal přes počitadla jsem asi šimpanz.Stalo se mi teď o výkendu když jsem chtěl trochu prověřit obraz TALa že mi montáž nechtěla najet na Mizara,Proč?Vega v pohodě ,Polárka taktéž ale Mizar na východ na druhou stranu.Sesouhlasím Polaris a jede na druhou stranu.Předtím to bylo bez problému v pohodě a teď nejsem schopen jí přinutit do Honících psů na M51.Jak to?Asi jsem truhlík.Nebo šimpanz.Co dělám blbě ksakru?
Píšeš že jsi sesouhlasil na Polárku. Ona ta montáž jede vždy v RA tou kratší cestou. U Polárky se špatně pozná od oka její hodinový úhel, takže ono to vlastně mohlo jet dobře, a třeb aby to tam i dojelo, jen to neřeší kolizi se sloupem. Ale HLAVNĚ ! : Kalibrace v RA je na Polárce velmi nepřesná. Stačí se v okuláru při zaměřování Polárky seknout v obloukové míře na sféře o malý kousek ale chyba v RA je veliká, protože Polárka je hodně blízko pólu. Pro EQ montáž jsou ve výpočtech na pólu (a velmi blízko něho) ve vztazích singularity, dokonce to tam mám nějak ošetřené, že hodně blízko k pólu to ani nejede, jinak by se zhroutily některé výpočetní rutiny v mikrokontroléru.
Kalibruj to na hvězdách dál od nebeského pólu a bude to určitě chodit.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Martine dík.A příště asi v montážích a navigacích viď. Měj se fajn. 
CPC 11", TS 20x80
Re: Fotky našich miláčků...:-))
Tak to je pěkné.Když tu montáž s tou dvoustovkou prohlížím je mi zima.No za nedlouho to nastane.Vždycky se mi odkrvují konečky ukazováčků a prostředníčků. ;D
tak tohle je můj dalekohled
http://od10k1.sweb.cz//muj%20dalekohled.jpg
Co je ten spagat v zadu za dalekohladom? Nie je to bezpecnostny prvok pred diviakmi? Nad niecim takym som uz rozmyslal
http://od10k1.sweb.cz//muj%20dalekohled.jpg
Co je ten spagat v zadu za dalekohladom? Nie je to bezpecnostny prvok pred diviakmi? Nad niecim takym som uz rozmyslal
SkyWatcher 254/1200
26mm setovy SkyWatcher 52°, 13mm Hyperion 68°, 6mm SkyWatcher Planetary WA 58°, Polarizacny filter, Farebne filtre #12,21, BAADER AstroSolar™ folia
26mm setovy SkyWatcher 52°, 13mm Hyperion 68°, 6mm SkyWatcher Planetary WA 58°, Polarizacny filter, Farebne filtre #12,21, BAADER AstroSolar™ folia
To vypadá jako elektrický ohradník pro dobytek, nebo něco jiného 
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo