V poslednej dobe sa len tak hrám s nasnímanými dátami. Počasie a iné okolnosti akosi neumožňujú získať vlastné dáta. Takže toto je materiál od kamaráta. Skúšal som spojiť 120s a 900s expozíciu. Zatiaľ teda nič moc, ale dáta majú potenciál, tak to skúsim možno ešte raz.
Edit: na doporučenia Ceresa som obrázok prepracoval, tak sem dávam novšiu verziu.
Randisi, tohle by některým jedincům neuškodilo podstupovat jako terapii. Pointovat 20 x 5 minut v -15 ručně. Vůbec ti to nezávidím a i při vědomí toho je ta fotka výborná!
to hamr: Moc pěkná kompaktovka. Klobouk dolů. Zkusil bych v něčem poopravit tu hvězdu vlevo dole, aby neměla tak ujetý paprsky, a bude to úplná bomba. Příjemný dojem na mě dělá šum, který tam vzniknul. Nevim, má to takový svojke kouzlo, než ty ostatní uhlazený snímky...
Pánové díky,byl jsem překvapen, že to ten Canon s CHDK takhle zvládnul. Byl to vlastně první serióznější pokus s CHDK a 60s přes dalekohled. Takže chci příště zkusit něco dalšího, jasnějšího.
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Po dnešním snímámí Měsíce a Jupitera vzhledem k tomu že byl dobrý seeing jsem se rozhodl vyzkoušet kamerku DBK21 na Velké mlhovině v Orionu -M42 .Upraveno v Registax a Photoshop.
Toto je výsledek.