MikroAstroČaj
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
MikroAstroČaj
Ja zkusim dorazit po 17h. Nemeli bychom dat echo do Mlyna, ze dorazime pozdeji nebo tam nekdo pujde rovnou na 17:30?
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
- Martin Vyskočil
- Věk: 44
MikroAstroČaj
Tak zavolal jsem do Mlyna, ze prijdeme pozde. Mame zarezervovanu zadni mistnost. Doufam, ze dorazite v hojnem poctu.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
MikroAstroČaj
Nejak jsem nemohl usnout >:( Ale diky tomu jsou na webu fotky z MACe uz ted. Je tam i par zaberu ze zahajeni IYA na Staromaku
Jsem zacatecnik, ale lecim se 
MikroAstroČaj
Jo a pripominam, ze pokud ma nekdo nejake fotky ze starsich akci a chtel by je tam pridat, at se mi ozve...
MikroAstroČaj
A kde si ty fotky můžu prohlídnout?
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
MikroAstroČaj
stana napsal: A kde si ty fotky můžu prohlídnout?
Třeba zde:
http://picasaweb.google.com/mikroastroc ... true&pli=1

Třeba zde:
http://picasaweb.google.com/mikroastroc ... true&pli=1
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
MikroAstroČaj
To bartaj:
čus,
jestli ty fotky jsou bez pointace, kolika sekundové expozice jsi dělal?
Jinak vypadají supr.
Slávek
CELESTRON 10x50 ED GRANITE, UC 22" Obssession, TS-Optics 86SDQ
MikroAstroČaj
Vidím, že tam na stole máte "malokuka"

Jináč slušná Zednářská slezina..
Akorát po Budvaru padají víka...Radši mám Plzeň..
Jináč slušná Zednářská slezina..
Akorát po Budvaru padají víka...Radši mám Plzeň..
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
- Honza Ebr (honza42)
MikroAstroČaj
Ahoj,
pokud by se někdo z MAČistů chtěl nesmazatelně zapsat do světových dějin miniaturním popiskem u obrázku v nevýznamném astronomickém časopise, má dnes neobyčejnou příležitost!
Tedy méně zmotaně: pokud by byl někdo tak hodný a přinesl na MAČ nějaké (pokud možno zajímavé) okuláry, nafotil bych (nebo nechal nafotit někým lepším, někdo mě napadá ) jako ilustrace k článku Z. Řehoře do příštího Astropisu. (Vítány jsou okuláry obvyklé i neobvyklé, či přímo zvláštní např. rozebrané... )
díky,
Honza
pokud by se někdo z MAČistů chtěl nesmazatelně zapsat do světových dějin miniaturním popiskem u obrázku v nevýznamném astronomickém časopise, má dnes neobyčejnou příležitost!
Tedy méně zmotaně: pokud by byl někdo tak hodný a přinesl na MAČ nějaké (pokud možno zajímavé) okuláry, nafotil bych (nebo nechal nafotit někým lepším, někdo mě napadá ) jako ilustrace k článku Z. Řehoře do příštího Astropisu. (Vítány jsou okuláry obvyklé i neobvyklé, či přímo zvláštní např. rozebrané... )
díky,
Honza
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 250D a R50, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Meopta S2 82HD, TAL MT-3S
MikroAstroČaj
honza42 napsal: Ahoj,
díky,
Honza
Ok, beru sebou Ethose
díky,
Honza
Ok, beru sebou Ethose
20” SW DOBSON GoTo, APM APO 152, Officina APO 130, TS APO 80, EQ8R, AZ-EQ6, AM5, Dobson SW 12", SW MAK 180, RASA 8, iOptron Pro AZ, 10" DK R. F. Royce; TeleVue EP; ASI: 294MC,462MC,662MC,2600MM,2600MCduo; Zeiss Bino; Quark Ha; ADC Gutekunst;
MikroAstroČaj
Ja bych vzal Hyperiona, ale uz se nestihnu stavit doma, takze nic nebude 
MikroAstroČaj
Tak já dneska nejdu vůbec... Budu služebně mimo Prahu. :-[
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
MikroAstroČaj
dvader napsal: Tak já dneska nejdu vůbec... Budu služebně mimo Prahu. :-[To je skoda, ja ti vzal kousek toho Komacelu na ukazku Tak tedy priste...
MikroAstroČaj
DDFifty napsal:
To bartaj:
čus,
Jsou tam expozice od 30s do max 3minut ..
víc ti řeknu na MAČi ... takhle by to bylo dlouhé psaní.
jsou to složeniny 8-34 snímků
To bartaj:
čus,
Jsou tam expozice od 30s do max 3minut ..
víc ti řeknu na MAČi ... takhle by to bylo dlouhé psaní.
jsou to složeniny 8-34 snímků
bóbiká dobson 250, triedr 10x50, CG5, equinox ED 80, lídlskop 70/700, Canon D350 a nějaké ty fíčury
&&http://picasaweb.google.cz/bartaj007
MikroAstroČaj
Fotky z MACe jsou opet na Picase. A pripominam, ze pokud by tam chtel nekdo pridat fotky z nejakych akci poradanych MACem (MAC, Hodhovice, Litice...), tak dejte vedet. Rad je tam pridam