EQ6 PRO SkyScan
EQ6 PRO SkyScan
Dôvod mám iba ten, že som čítal na fórach, že pomohlo hodne prečistenie a premazanie ložísk a tak som to rozobral a začal čistiť a keď to už mám rozobrané, tak sa to snažím spraviť čo najlepšie.
EQ6 PRO SkyScan
Ahoj,no prešiel som si kompletnou štrapáciou s vyčistením a výmenou ložísk.Nikdy viac! >:(
Ako ti radia chlapi ,určite by som sa na to vykašlal.Tá montáž má svoju kvalitu(odpovedajúcej ceny) a i samotný chod a plynulosť montáže je v určitých mantineloch.
Nerozoberal by som to pretože nepride mi to ako nejak veľký prínos oproti pôvodnému stavu.Iné by bolo keby tam niečo neprirodzene hrkalo...(dačo povoleme,zlomené)
Skladal som to viacej krát a teraz by som montáž zložil i po slepiačky ,tým chcem povedat že som bol stale s niečim nespokojný a vrtal som sa v nej.
Monentálne ju stále mám ale chcem si ju nechat na vizuál (samozrejme že sa s nou dá i fotit) ale ked som chcel trochu kvalitnejší chod montáže (i nosnosť) kúpil som ojazdenú G53f.
Treba to riadne zvážiť !
Peter
Ako ti radia chlapi ,určite by som sa na to vykašlal.Tá montáž má svoju kvalitu(odpovedajúcej ceny) a i samotný chod a plynulosť montáže je v určitých mantineloch.
Nerozoberal by som to pretože nepride mi to ako nejak veľký prínos oproti pôvodnému stavu.Iné by bolo keby tam niečo neprirodzene hrkalo...(dačo povoleme,zlomené)
Skladal som to viacej krát a teraz by som montáž zložil i po slepiačky ,tým chcem povedat že som bol stale s niečim nespokojný a vrtal som sa v nej.
Monentálne ju stále mám ale chcem si ju nechat na vizuál (samozrejme že sa s nou dá i fotit) ale ked som chcel trochu kvalitnejší chod montáže (i nosnosť) kúpil som ojazdenú G53f.
Treba to riadne zvážiť !
Peter
Peter Jurista
https://astrophotography-jurista.com/
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
EQ6 PRO SkyScan
Ale on píše, že ji už rozebral ( minulý čas ), takže rady aby to nedělal jsou zcela zbytečné! ;D
EQ6 PRO SkyScan
Ďakujem za reakcie. Už zvažovať nič nemusím, lebo je už rozobraná. Už ide iba o to, čo najlepšie to spraviť. pepe30 ak si to už robil. Možeš napísať niečo k pôvodným otázkam? Význam to má min.kôli tomu, že tam dám určite kvalitnejšiu vazelínu. Ďakujem.
EQ6 PRO SkyScan
Jaké jsou paremetry té nekvalitní a za jakou a s jakými parametry to vyměníš?
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
EQ6 PRO SkyScan
Použijem štandartnú lithiovú vazelínu. A ak mi nikto nenapíše niečo použitelné k tím malým ložiskám v bode 1-mojej otázky, tak to iba vystriekam teflónovým sprayom. Inak, úplne čerstvá informácia, tá pôvodná v ložiskách, o ktorej sa veĺa ludí vyjadrilo, že je ako lep, tak nebude až tak zlá, lebo som včera zoškrabal, koľko som mohol a nechal som ju v mrazáku schladiť na -28 stupňov a jej viskozita je len o niečo horšia ako lithiová,ktorú som takto testoval tiež. A obyčajná žltá vazelína,ktorú používam na všetko, stvrdla na tvrdosť štorvelky pri tejto teplote.
EQ6 PRO SkyScan
Jenže to lepidlo krásně vyrovnává drobné výrobní nepřesnosti, proto ho tam Číňan dává. Už jsem slyšel od některých vylepšovatelů, že by to příště určitě nachali jak to je. On se s tím veřejně nikdo moc nechlubí, ale originál vazelína je tam zdá se oprávněně.
EQ6 PRO SkyScan
A ak mi nikto nenapíše niečo použitelné k tím malým ložiskám v bode 1-mojej otázky, tak to iba vystriekam teflónovým sprayom. .Když jsi tak studoval ta fóra, tak jistě víš, co s tím dělali. A co bych s tím navrhovaj já, jsem psal hned v prvním příspěvku.
P.S : prostříkat je sprejem je ta největší pitomost, co sedá udělat. . Zrovna tak, jako rozebírat něco, co funguje a nevím , proč to dělám .
Neviděl jsem žádné grafy PE u montáží EQ6 Synscan, kde by se něco po těch úpravách zlepšilo. A o tom, co kdo zmršil , tím se nikdo nechlubí.
Pokud jsi pročítal AF, tahle diskuse, kde se doporučovalo na nic nesehat, tu proběhla s tímhle závěrem několikrát.
P.S : prostříkat je sprejem je ta největší pitomost, co sedá udělat. . Zrovna tak, jako rozebírat něco, co funguje a nevím , proč to dělám .
Neviděl jsem žádné grafy PE u montáží EQ6 Synscan, kde by se něco po těch úpravách zlepšilo. A o tom, co kdo zmršil , tím se nikdo nechlubí.
Pokud jsi pročítal AF, tahle diskuse, kde se doporučovalo na nic nesehat, tu proběhla s tímhle závěrem několikrát.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
EQ6 PRO SkyScan
...Inak, úplne čerstvá informácia, tá pôvodná v ložiskách, o ktorej sa veĺa ludí vyjadrilo, že je ako lep, tak nebude až tak zlá, lebo som včera zoškrabal, koľko som mohol a nechal som ju v mrazáku schladiť na -28 stupňov a jej viskozita je len o niečo horšia ako lithiová,ktorú som takto testoval tiež...Tak toto tvoje zistenie je dúfam dostatočne presvedčivé, aby si si urobil obraz o tých "zaručených" radách. Tento poznatok by bolo vhodné napísať takýmto písmom. Aby to už iní majstri nerobili len z toho dôvodu, že niekde niečo čítali. 
mail to:fun2mas(at)gmail.com
EQ6 PRO SkyScan
Dôvod mám iba ten, že som čítal na fórach, že pomohlo hodne prečistenie a premazanie ložísk a tak som to rozobral a začal čistiť a keď to už mám rozobrané, tak sa to snažím spraviť čo najlepšie.
Určitě jsi se dočetl i o tom, že po složení se v dost případech vlastnosti dost zhoršily
Dal jsem si tu práci s pročtením mnohých "super tuning" návodů a skoro v polovině (přiznaných!) případů to nedopadlo moc dobře.
Určitě jsi se dočetl i o tom, že po složení se v dost případech vlastnosti dost zhoršily
Dal jsem si tu práci s pročtením mnohých "super tuning" návodů a skoro v polovině (přiznaných!) případů to nedopadlo moc dobře.
M:736 750 113
EQ6 PRO SkyScan
Peter ked uz si to rozobral daj si zalezat na dokladnom osadeni lozisk.Osadenie pomocou predpripravenych pripravkou na rovnomerne osadenie lozisk a ja som pouzil i lepidlo Loctik na loziska.Ked som to mal rozobrate vymenil som vsetky loziska za kvalitne SKF loziska.su omnoho presnejsie a tuhsie.Vazelinu som pouzil litiovu.A posledna vec na ktoru si treba dat pozor je pritlak utiahnutia matice ktora stahuje danu os DE/RA.Drzim palce:-)
Peter Jurista
EQ6 PRO SkyScan
Ale, že ste mi naložili. Škoda, že ste s rovnakým odhodlaním nepísali aj niečo, čo by mi nejak v danej chvíli pomohlo.Okrem Pepe30. Podľa vla to zvládne iba strojárský inžinier.Ešte dobre, že som to nevedel,keď som si projektoval dom, aj keď som iba elektrotechnik.Podľa FunTomasa nesmiem veriť všetkému,čo čítam.Škoda,že 90% informácií získavam čítaním.
MilaN napísal"P.S : prostříkat je sprejem je ta největší pitomost, co sedá udělat."Super. A prečo je teflónový sprej taky zlý?Teflón nereaguje prakticky s ničím.Ak čisté ložisko streknem a vytvorím teflónovy film a potom to premažem,by malo byť OK.Montáž má 6 rokov. Moc som ju nepoužíval.A bolo to vidieť aj na niektorých miestach,kde pôvodná vazelína zoschla.Okrem toho pohyb nebol taký plynulý, ako by som chcel.To je celý príbeh.Ale niečo ste mi naznačili.Puzdrené ložiská neotvárať,nalisované nesťahovať,namazať
a zložiť.Ďakujem za reakcie.
MilaN napísal"P.S : prostříkat je sprejem je ta největší pitomost, co sedá udělat."Super. A prečo je teflónový sprej taky zlý?Teflón nereaguje prakticky s ničím.Ak čisté ložisko streknem a vytvorím teflónovy film a potom to premažem,by malo byť OK.Montáž má 6 rokov. Moc som ju nepoužíval.A bolo to vidieť aj na niektorých miestach,kde pôvodná vazelína zoschla.Okrem toho pohyb nebol taký plynulý, ako by som chcel.To je celý príbeh.Ale niečo ste mi naznačili.Puzdrené ložiská neotvárať,nalisované nesťahovať,namazať
a zložiť.Ďakujem za reakcie.
EQ6 PRO SkyScan
Z tohoto příspěvku vyplývá, že tvé znalosti strojařské problematiky jsou na úrovni limitně se blížící nule. Na to abys znal alespoň základy nemusíš být ing, to jsem ti ani nepsal, stačil by i všeobecný přehled, který ti chybí. Takže můžeme jen popřát, aby to dobře dopadlo. :)1.Malé puzdrené ložiská uchytujúce šnek, ste nejako otvorili a čistili,
lebo mám pocit, že ak vylúpnem tú kovovú krytku,už to nenasadím.
2.Ložiskánalisované v mosadznom ozubenom púzdre ste vyrazili a tak čistili, alebo ste celé púzdro strčili do rozpúšťadla.Tak by sa to dalo vyčistiť aj bez vyrazenia ložiska, lebo mám obavu, že by som to nemusel
tak ľahko nasadiťnaspäť. Horšie je, že jedno také Re ložisko je aj nalisované priamo v odliatku montáže.
lebo mám pocit, že ak vylúpnem tú kovovú krytku,už to nenasadím.
2.Ložiskánalisované v mosadznom ozubenom púzdre ste vyrazili a tak čistili, alebo ste celé púzdro strčili do rozpúšťadla.Tak by sa to dalo vyčistiť aj bez vyrazenia ložiska, lebo mám obavu, že by som to nemusel
tak ľahko nasadiťnaspäť. Horšie je, že jedno také Re ložisko je aj nalisované priamo v odliatku montáže.
EQ6 PRO SkyScan
...Podľa FunTomasa nesmiem veriť všetkému,čo čítam...Na toto si nepriamo prišiel predsa sám! Žiaľ je to tak. Na 99% nie je potrebné túto montáž rozoberať a premazávať. V podstate ti to potvrdil aj Pepe30, ktorý ti poradil aj ako to ďalej skladať len preto, lebo to sám spravil. A ak si si dobre prečítal, čo napísal hneď prvé - už nikdy viac! 
mail to:fun2mas(at)gmail.com
EQ6 PRO SkyScan
Dnes som telefonoval s Pepe30. KOnštruktívny rozhovor, plný konkrétnych podnetov.Úplny opak konverzácie v tomto vlákne. Vla,očakával by som pri Tvojom veku a skúsenosťach, že to tu povedieš a usmerníš ku konštruktivite.A nie kvetnato matematicky rozoberať moje nevedomosti.Aby sa kvalita astro-forum diskusií nezvrhávala na úroveň teenage chatu.Naštastie sú tu ľudia ako Pepe30,ktorí majú úprimnú snahu poradiť. Toto rob takto, na toto si daj pozor,toto nerieš.
Asi tak.Všimnite si príspevky MMys.Presne k veci,fakty.Takže ďakujem všetkým a Vla, urobím maximum,aby moje vedomosti konvergovali k nenulovej hodnote.
Asi tak.Všimnite si príspevky MMys.Presne k veci,fakty.Takže ďakujem všetkým a Vla, urobím maximum,aby moje vedomosti konvergovali k nenulovej hodnote.