Viděl jsem neidentifikovaný úkaz na obloze (UFO)

Pozorovací techniky, odkazy na stránky s pozorováním, umělé družice, ufo a vůbec veškerá pozorování, která se jinam nehodí
Odpovědět
Karell
Kontaktovat uživatele:

Viděl jsem nevysvětlitelný úkaz na obloze (UFO)

Příspěvek od Karell »

Přidávám se na stranu volta. Situace je vážná. V čase 1:58 je na poskytnutém videu vidět bezprecedentní útok laserovými zbraněmi vysokého výkonu.

Regulus

Příspěvek od Regulus »

Ad Regulus:
Ty videa nejsou ze stejného času. Paní začala natáčet ihned v 2.16 a její video má 3 minuty. Video ode mne je z 2.21.
Nevíš, jestli Karin tedy viděla konci pozorování objekt ve stejném tvaru jako Ty? A můžu ještě vědět kde na které fotce máš ten stožár vodojemu?
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Algol77 (Jakub Koukal)
Věk: 48
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Algol77 (Jakub Koukal) »

Pro Milana: věžový vodojem v Kohoutovicích

http://www.kafelanka.cz/mista/vodojem7.php

Volte, máš čas psát 22 příspěvků, z nichž většina byla spekulace a dohady, ale nemáš čas prohlídnout reálný důkazy? Nenech se vysmát...

A nebudeš tomu věřit, ta tvoje oprace zesvětlení videa zabere 5 minut i se s puštěním PC a uvařením kafe

A hlavně sem se ti chtěl omluvit, si tu na AF totiž jediný, kdo má ještě něco na práci, zatímco my ostatní se kopeme do zadku:-)
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Na snímku od volta ale není anténní stožár z vodojemu, ale z paneláku. A vodojem  už bude mít  signální světlo!

................
PS :
http://www.tomb.cz/storage/201111192237 ... 0029cb.jpg

více
http://www.tomb.cz/projekty.php?akce=zo ... =&od_blok=#
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Při vší úctě způsob, jakým tu volt prezentuje své pozorování je bohužel hodný tónu, jakým je s ním jednáno. Mohl si jej ušetřit, kdyby prostě hodil materiály v originální podobě ke stažení a každý si je mohl upravit. Už jen prezentace onoho "zesvětleného snímku", který má histogram vpravo úplně prázdný ukazuje na kvalitu, s jakou je volt schopen s materiály pracovat. To se potom nelze divit, že se v tom někdo ztrácí.

Vzhledem k tomu lze pouze konstatovat, že se už druhý den dobře bavím a nejen já. Ostatně vedl jsem nedávno mailovou diskuzi s někým, kdo nafotil nejspíš letadlo před Měsícem a odkazoval mně na obří loď poblíž Měsíce, takže nejčastější syndrom těchto typů lidí je nejspíš ten, že lpí na své teorii že objekt byl daleko a tudíž větší, aniž se jejich názor zakládá na dokazatelných faktech. Když jim to pak někdo jiný spočítá, lpí na svém, ačkoli to je trapné.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Maser
Věk: 45

Příspěvek od Maser »

Názor si udělejte sami. Já se kloním k hypotéze, že to nebyl pozemský objekt. Pravděpodobnost, že by v naší výbavě byly stroje, které za 1 sekundu zrychlí tak, že zmizí z obzoru, mi přijde menší, než, že se jednalo o nepozemský stroj.To, že blikal jak pouťová atrakce nám může připadat divné, ale spekulovat nad tím nemá cenu - o účelu toho objektu totiž nevíme vůbec nic.Nechci nějak vytrhávat věty z kontextu, ale tyhle příspěvky mluví za vše. ;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Regulus

Příspěvek od Regulus »

No nevim, na mimozamšťany bych to taky netipoval, pravděpodobné to věru není, ale můžeme to 100% vyloučit? Ne, protože nevíme co to je (nebo někdo snad ano? Světýlko vodojemu nebo co?) Zatím je to UFO, dokud to nebude IFO, tak to pidimužící klidně můžou být, stejně jako ty lesní víly ;)
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
JaS

Příspěvek od JaS »

Pokud jsou Voltovi výpočty správné a stojí si za nimi, měl by požádat ŘLP jestli evidují na TAR Brno nějaký objekt v uvedenou dobu. Myslím že jako státní podnik placený z našich daní by ty informace poskytnout mohl.Tady se stejně nic nezjistí..
CPC 800 XLT GPS, SW 80/400 na AZ3,okuláry VIXEN VLW 13 a 8mm, OMNI 40mm, SUPER PL. 10 a 25mm, triedr 10x50
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Tuhle poznámku jsem tady měl už 2x, volt ji přešel, myslím si že proto, že nezapadala do jeho schématu. Myslím si taky, že pokud by něco zaznamenali, už dávno bychom o tom věděli.
Homer
Věk: 70

Příspěvek od Homer »

Tuhle poznámku jsem tady měl už 2x, volt ji přešel, myslím si že proto, že nezapadala do jeho schématu.
V tom bude zakopaný pes - trochu mi to evokuje vzpomínky na Pacala :-).
Slávek.M

Příspěvek od Slávek.M »

Pokud by to byli mimozemšťani tak by radary určitě něco zaznamenaly - pochybuji, že pokud by měli nějakou stealth technologii tak by si nad městem poblikávali jako na diskotéce. Já se přikláním k MMysovu většímu RC modelu - nevím proč si autor tak skálopevně stojí za tím, že to 100% být model nemůže...nebo cokoli jiného co tu padlo či ještě nepadlo a má jen svou pravdu, která je pro něho absolutně neoblomná a přikládá tím pod oheň této hádavé "diskuzi". Na druhou stranu mě čtení této diskuze každý večer vždy na nějakou dobu docela zabaví, protože je opravdu co číst :-)
Pentax K-5 mod. & K-1...
výběr z bižuterie (10-17FE, 11-18/2.8, 14/2.8, 15-30/2.8, 31/1.8, 50/1.4, 85/1.4, 100/2.8, 135/2.0, 300/4, 150-450...)
SW NEQ-6 PRO SS, SW Star Adventurer
Maser
Věk: 45

Příspěvek od Maser »

Proti obloze viděli kromě světel i tmavý obrys disku (toto jsem si nechal znovu potvrdit a trvala na tom). Poté se disk pootočil, několikrát zablikal a obrovským zrychlením odletěl z dohledu. Doba, za kterou zmizel z dohledu byla asi 1 sekunda.Jěště mě tak napadlo, co to přesně znamená, že disk odletěl z dohledu?
Mám to chápat tak, že odletěl o několik kilometrů dál a to za asi 1 sekundu?
Takže vyvinul rychlost několik kilometrů za sekundu a neudělal za sebou jasnou stopu ionizovaného vzduchu podobně jako bolid?

Já nechci nějak zpochybňovat výpovědi očitých svědků, ale není všechno takové jak to vypadá. :-?
http://www.youtube.com/watch?v=4q0zBWG- ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=hAXm0dIuyug
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Odstranil jsem karneadův příspěvek porušující pravidla.
JaS

Příspěvek od JaS »

Na druhou stranu lidem co "něco" viděli jako Volt docela závidím. Já tam nahoře kolikrát nevidím ani to co bych tam vidět měl ;D
CPC 800 XLT GPS, SW 80/400 na AZ3,okuláry VIXEN VLW 13 a 8mm, OMNI 40mm, SUPER PL. 10 a 25mm, triedr 10x50
vl.siska

Příspěvek od vl.siska »

Asi bych se měl také k tématu vyjádřit. Volt nám ohlásil své pozorování a také jsme se jím zabývali. Případ zatím uzavřen nemáme (jsme amatéři a jsou dovolené), ale nějaké dílčí závěry lze udělat.
K diskutovaným možnostem vysvětlení:
- Letadlo - Mohlo by být - ve chvíli kdy se přibližuje nebo odlétá, je zdánlivý pohyb minimální po dosti dlouhou dobu. Jenže podle sítě ŘLP v tu dobu poblíž žádné letadlo nebyl - jediné strartovalo z Brna-Tuřan a směřovalo na opačnou stranu - k východu. Směr pozorování (JZ) tomu neodpovídá.
- Helikoptéra - To samé, navíc nebyl slyšet zvuk.
- Dálkově ovládaná hračka/helikoptéra/letadélko - Zatím nejpravděpodobnější hypotéza, modeláři jsou opravdu vynalézaví a mají stále lepší hračky. Je ale divné, že se objekt nepohyboval.
- Satelit - By se pohyboval
- Laserová show - Tak především diskotéková světla nepoužívají lasery, jak se obecně předpokládá, ale halogenové výbojky. Těmi se obvykle svítí na oblaka. Pravdou je, že se tato světla dokáží odrazit i od různě teplých vrstev vzduchu - odraz pak není tak jasný a hlavně je to velmi vzácný jev. Uvedeným směrem jsme nenalezli žádný pravděpodobný zdroj (diskotéky, noční kluby pod.)
- Balón - Noční lety balonů jsou obvykle zakázány, osvětlení by však v tom případě vypadalo jinak (bílý nebo červený zábleskový maják a obrysová světla).
- Halucinace - ne - Je k dispozici video.
- Vodárenská věž - ne - Výškové budovy, stožáry a podobné stavby jsou standardně osvětleny  stálým červeným světlem.
- osvětlená blikající reklama (bilboard) - Tenhle fujtajbl by sice mohl vyvolat uvedené efekty, ale určitě ne v 45° výšce.
Závěr jsme zatím neudělali. O tom, že by šlo o něco mimozemského, nespekulujeme - pokud se pozorování nevysvětlí, zůstane tento případ jako UFO (neidentifikovatelné, u nás jako kategorie C).

Srdečně všechny zdraví
Vladimír Šiška
www.projektzare.cz
Odpovědět