Fotky Měsíce
Fotky Měsíce
ivanmsk:
Pěkná úprava, docela mne to namlsalo, ale je to komerční sw, takže si nechám zajít chuť. Má AstroArt nějakou speciální a pro astrofoto dosti nutnou funkci, kterou nenahradím freewarovým PhotFiltre ?
Pěkná úprava, docela mne to namlsalo, ale je to komerční sw, takže si nechám zajít chuť. Má AstroArt nějakou speciální a pro astrofoto dosti nutnou funkci, kterou nenahradím freewarovým PhotFiltre ?
Fotky Měsíce
George_CZ napsal: Má AstroArt nějakou speciální a pro astrofoto dosti nutnou funkci, kterou nenahradím freewarovým PhotFiltre ? Netusim, ktore funkcie ma PhotFiltre. Na spracovanie astronomickych obrazkov pouzivam len AstroArt, takze zial neviem poradit...
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Neděláš z toho příliš vědu ? To zlikvidování nerovnoměrného modrého pozadí jde v jakémkoli editoru, který umí pracovat s výběrem oblasti, saturací a úrovněmi obrazu. V Adobe PS mi to trvalo asi tak 30sec. Tady skoro nezáleží na SW, ale na uživateli 
Mimochodem, nebylo by lepší místo laborováním nad SW úpravami fotit Měsíc v noci a taky foťák k okuláru přidělat souose, pak takovéhle problémy vznikat nebudou.
Mimochodem, nebylo by lepší místo laborováním nad SW úpravami fotit Měsíc v noci a taky foťák k okuláru přidělat souose, pak takovéhle problémy vznikat nebudou.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Fotky Měsíce
Tak som chcel vyskusat prvu fotku cez novy dalekohlad (NWT 203/1000) na Mesiaci.
26.4.2007, 23:30 LSEČ, afokalne digitalom Olympus C-50, drzany rukou za okularom 25 mm, ISO 160, 1/120 s
spracovanie: trochu doostrene v Registaxe, Neat Image, Photoshop
Sice to sem davam az teraz, ale akosi pred maturou nie je vela casu na astronomiu. :-/
26.4.2007, 23:30 LSEČ, afokalne digitalom Olympus C-50, drzany rukou za okularom 25 mm, ISO 160, 1/120 s
spracovanie: trochu doostrene v Registaxe, Neat Image, Photoshop
Sice to sem davam az teraz, ale akosi pred maturou nie je vela casu na astronomiu. :-/
http://astrofotografia.sk/
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)
SW Newton 203/1000, SW ED 80, refr. 102/500, tr. 10x50, EQ-6 Syntrek, EQ-5M, Canon EOS 350D mod., Philips SPC900NC, QHY-5, Olympus C-760 UZ, clip CLS, okuláre 25, 10 (SW Plossl) a 5, 9mm (SW Planetary Pl.)
Fotky Měsíce
MMys napsal: Neděláš z toho příliš vědu ? To zlikvidování nerovnoměrného modrého pozadí jde v jakémkoli editoru, který umí pracovat s výběrem oblasti, saturací a úrovněmi obrazu. V Adobe PS mi to trvalo asi tak 30sec. Tady skoro nezáleží na SW, ale na uživateli 
Běžné úpravy mi nedělají problém, ve PhotoFiltre znám většinu funkcí a řadu jich běžně používám. Zpracování astrofotek ale má svá specifika, proto jsem se ptal na rozdíl sw. Už jsem si ale sám stáhl demo AstroArtu a začínám tušit k čemu jsou některé spec. fce (sčítání, násobení fotek aj.)
Tvé fotky jsou mi vzorem, ale já zatím jen zkouším, co jde a nejde, se sw úpravami si moc nehraji. A nemám zatím skoro žádné foto vybavení a tomu odpovídají i výsledky. Ale díky za rady.
PS: ten Měsíc na modrém nebi byl záměr, nevěděl jsem co z toho vyleze
Běžné úpravy mi nedělají problém, ve PhotoFiltre znám většinu funkcí a řadu jich běžně používám. Zpracování astrofotek ale má svá specifika, proto jsem se ptal na rozdíl sw. Už jsem si ale sám stáhl demo AstroArtu a začínám tušit k čemu jsou některé spec. fce (sčítání, násobení fotek aj.)
Tvé fotky jsou mi vzorem, ale já zatím jen zkouším, co jde a nejde, se sw úpravami si moc nehraji. A nemám zatím skoro žádné foto vybavení a tomu odpovídají i výsledky. Ale díky za rady.
PS: ten Měsíc na modrém nebi byl záměr, nevěděl jsem co z toho vyleze
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Ano, ale to co píšeš se týká jen snímků slabých objektů, kde je občas třeba nějakých nestandardních úprav, které běžné editory nenabízejí (kalibrace pomocí dark a flat snímků, průměrování více snímků, DDP, dekonvoluce...). Ale ani jedno z toho není obvykle potřeba na Měsíc. Měsíc se fotí prakticky stejně jako denní snímky, takže pokud ho chceš mít pěkný, prostě ho musíš pěkně už vyfotit. Honit to pak nějakým zpracováním nemá u Měsíce příliš význam. Maximálně běžné úpravy jako úpravy urovní a vyvážení bílé.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Fotky Měsíce
MMys: připadám si jak na prvním stupni zš - číst a psát umím (= základy fotografie. IT apod.) ale zjišťuji že je toho třeba znát/umět mnohem více ... ::) a mít alespoň nějaké vybavení 
Dík, pěkný den.
Dík, pěkný den.
Fotky Měsíce
To Rob_B:
No,pěkný úlovek. Na to, že máš před maturitou, tak jsi se pěkně uvolnil a vyfotil hezký Měsíc. Jen tak dál. Přeji mnoho úspěchů, jak ve focení, tah hlavně teď u té maturity.
No,pěkný úlovek. Na to, že máš před maturitou, tak jsi se pěkně uvolnil a vyfotil hezký Měsíc. Jen tak dál. Přeji mnoho úspěchů, jak ve focení, tah hlavně teď u té maturity.
-
LbA
Fotky Měsíce
Taky krvavy Mesiac som dlho nevidel ::)
http://picasaweb.google.com/ladislav.ba ... 7527562322
Info som vlozil do komentara pod obrazok
http://picasaweb.google.com/ladislav.ba ... 7527562322
Info som vlozil do komentara pod obrazok
Fotky Měsíce
LuKo78 napsal: To Rob_B:
Diky moc...
Diky moc...
http://astrofotografia.sk/
-
LbA
Fotky Měsíce
Nielen astronomovia fotia Mesiac.
Nasiel som na jednom blogu toto :O
http://lubosminarik.blog.sme.sk/c/94983 ... ptika.html
Aj televizna technika vie divy Celkom pekne zabery ::)
Skusim od autora ziskat podrobnosti, ako a cim to snimal. Dufam, ze prezradi
Nasiel som na jednom blogu toto :O
http://lubosminarik.blog.sme.sk/c/94983 ... ptika.html
Aj televizna technika vie divy Celkom pekne zabery ::)
Skusim od autora ziskat podrobnosti, ako a cim to snimal. Dufam, ze prezradi
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Fotky Měsíce
Zkusil jsem včera při focení Venuše s Měsícem různá ohniska od 18 mm do 1000 mm. Tady je výcvak z primárního ohniska dalekohledu. Asi by zasloužil kolimaci, možná je to i vloženým barlowem, ale trochu je to zabarvené na okrajích. Není to ale tak hrozné. Dobu focení jsem snad zvolil ideálně, když obloha byla ještě dost světlá.
Když teď koukám na to zaostření, není vyloučeno, že nestačí, fotit to z ruky
Když teď koukám na to zaostření, není vyloučeno, že nestačí, fotit to z ruky
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Fotky Měsíce
MaG napsal: Zkusil jsem včera při focení Venuše s Měsícem různá ohniska od 18 mm do 1000 mm. Tady je výcvak z primárního ohniska dalekohledu.
Trochu jsem si s tím pohrál Martine, doufám, že se nebudeš zlobit... Zkoušel jsem, kolik z toho popelavého svitu vyleze. Jsou tam pěkné detaily, hlavně ty světlé krátery. Podle mě by to mohlo být ještě lepší mít víc fotek a zprůměrovat je kvůli šumu, tady se musí hnát kontrast do dosti extrémních mezí.
Trochu jsem si s tím pohrál Martine, doufám, že se nebudeš zlobit... Zkoušel jsem, kolik z toho popelavého svitu vyleze. Jsou tam pěkné detaily, hlavně ty světlé krátery. Podle mě by to mohlo být ještě lepší mít víc fotek a zprůměrovat je kvůli šumu, tady se musí hnát kontrast do dosti extrémních mezí.
Fotky Měsíce
foceno FZ8 v ruce za 20mm okulárem Skyluxu, pouze oříznuto, zmenšeno a lehce upraveno ve PhotoFiltre.
Fotky Měsíce
paulie napsal:
Podle mě by to mohlo být ještě lepší mít víc fotek a zprůměrovat je kvůli šumu, tady se musí hnát kontrast do dosti extrémních mezí.
Skládání snímků není přeci žádný všelék . Tady přeci stačí 2-3x prodloužit expozici a je tam vše. A to bez šumu. 7Mpix.foťák při 100 ISO a expozici 3s snad dovede udělat obrázek 600x 600 bez šumu ?
Podle mě by to mohlo být ještě lepší mít víc fotek a zprůměrovat je kvůli šumu, tady se musí hnát kontrast do dosti extrémních mezí.
Skládání snímků není přeci žádný všelék . Tady přeci stačí 2-3x prodloužit expozici a je tam vše. A to bez šumu. 7Mpix.foťák při 100 ISO a expozici 3s snad dovede udělat obrázek 600x 600 bez šumu ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz