Jupiter
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jupiter
Taktiež sa pridávam, super výsledok! Asi ten refrák/priemer sú v týchto podmienkach najvýhodnejšia partia
.
-
MiX
Hamr: pěkný snímek achromátem a malým průměrem. Každý takový výsledek pořízený v našich podmínkách potěší a povzbudí, že to stojí za to zkoušet.
Ludku pěkný
Přidávám taky jeden, je to snímáno bez L filtru, fotografie je zmenšená.

C11, Powermate 2x5x, ADC, ASI 224 MC 4.7.2020

C11, Powermate 2x5x, ADC, ASI 224 MC 4.7.2020
SW 250/1200, Celestron 6 SE, C11, EQ6
Děkuju,
Doby, také pěkný Jupík,
ta červená mi už nešla odstranit. Video bylo úplně červené. Blbě jsem nastavil vyvážení, ale je to hlavně notebookem, protože mám 3 a ten nejhorší jsem dal na hvězdárnu a on jednak nestíhá, jednak mrví barvy, už jsem to zaznamenal loni, jde do kontejneru a na hvězdárnu půjde v pořadí druhý, ten první mám na práci (kreslení baráků). Bylo mi líto ho vyhodit, když funguje, ale nemá to fakt cenu. Podmínky tak extra nebyly, myslím, že ten achromát má ještě na víc
, pevně v to doufám.
Doby, také pěkný Jupík,
ta červená mi už nešla odstranit. Video bylo úplně červené. Blbě jsem nastavil vyvážení, ale je to hlavně notebookem, protože mám 3 a ten nejhorší jsem dal na hvězdárnu a on jednak nestíhá, jednak mrví barvy, už jsem to zaznamenal loni, jde do kontejneru a na hvězdárnu půjde v pořadí druhý, ten první mám na práci (kreslení baráků). Bylo mi líto ho vyhodit, když funguje, ale nemá to fakt cenu. Podmínky tak extra nebyly, myslím, že ten achromát má ještě na víc
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
-
MiX
Pěkná SER videa ke stažení a složení:
https://www.cloudynights.com/topic/6631 ... good-home/
https://www.cloudynights.com/topic/6631 ... good-home/
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
MiX: dík za odkaz, to sú dáta, s ktorými sa už dá pracovať
.
edit: to video je paráda, keby toto tu máme aspon 2x do mesiaca, dalo by ta niečo zaujímavé na tých planétach fotitť (takto to u nás fotiť a čakať nejaké dobré výsledky, je ako postaviť kúpalisko na severnom póle a čakať, že raz prídu aj tropické dni)
.
edit: to video je paráda, keby toto tu máme aspon 2x do mesiaca, dalo by ta niečo zaujímavé na tých planétach fotitť (takto to u nás fotiť a čakať nejaké dobré výsledky, je ako postaviť kúpalisko na severnom póle a čakať, že raz prídu aj tropické dni)
- MayJ
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
Tak hoši, v noci z 12. na 13.7 byl parádní seeing!
Dávám konečně Jupitera novou 350tkou:-)
Sestava:
SW dobson flextube 350, ZWO ASI 290MM, PierroAstro ADC MKIII, Celestron barlow X-cell 2x, Baader R,G,B
Snímáno přes Sharpcap (10 ms, gain 300-350), 5 x 3000 frs na každý kanál.
Dávám konečně Jupitera novou 350tkou:-)
Sestava:
SW dobson flextube 350, ZWO ASI 290MM, PierroAstro ADC MKIII, Celestron barlow X-cell 2x, Baader R,G,B
Snímáno přes Sharpcap (10 ms, gain 300-350), 5 x 3000 frs na každý kanál.
- Přílohy
-
- JUPITER_FINAL.jpg (45.87 KiB) Zobrazeno 4528 x
- MayJ
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter ze včerejšího večera, podmínky nebyly zdaleka takové, jako předešlou noc, ale jsem spokojen za výsledek.
Stejná sestava: 14" newton dobson, ZWO ASI 290MM
Stejná sestava: 14" newton dobson, ZWO ASI 290MM
- Přílohy
-
- JUPITER_FINAL_13_7.jpg (41.2 KiB) Zobrazeno 4389 x
- MayJ
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter ze včerejšího večera...Podmínky nebyly nic moc, po půlnoci se seeing na chvíli trošku zlepšil.
Není to žádná hitparáda, ale mě se to líbí, tak dávám sem.
Sestava stejná
Není to žádná hitparáda, ale mě se to líbí, tak dávám sem.
Sestava stejná
- Přílohy
-
- JUPITER_FINAL2.jpg (41.01 KiB) Zobrazeno 4271 x
-
MiX
MayJ: Když uvážím, že za mých průměrných podmínek je dvoustovka téměř nepoužitelná, buď jdou všechna videa do koše, anebo nahrávání ani nespouštím, za mírně nadprůměrných podmínek jsou z 15-20 videí použitelná maximálně dvě (tedy 4 minuty), nadprůměrné podmínky jsem měl letos jenom jednou nebo dvakrát, a při gainu 300 mám expoziční časy kolem 14 ms u dvoustovky a 24 ms u stopadesátky a i tak má seeing dost času snímky rozmazat, tak musím říct, že tvoje snímání mono kamerou a tak velkým průměrem vidím jako o dost obtížnější úkol. Těším se na další snímky.
- MayJ
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc. tento snímek jsem teda dělal přes 15 ms expozici a nižší gain, ale "umí to dát" i 5 ms….Je to trošku složitější, ale zásadní rozdíl vidim v citlivosti mono kamery na jednotlivé kanály.
Jediné co musím pořešit je motorizované filtrové kolo, když se udělá dobrý seeing chce to točit filtry rychleji než při použití manuálního viz. video na youtube od Christopher Go.
Jediné co musím pořešit je motorizované filtrové kolo, když se udělá dobrý seeing chce to točit filtry rychleji než při použití manuálního viz. video na youtube od Christopher Go.
Pekné pokusy. MiX, klobúk dole na ten priemer zrkadla a za týchto podmienok.
Môj dnešný pokus po polnoci. Z 30000 snímkov spracované 5%. C11, ASI290MC, ADC.
Trochu som musel zatlačil na pílu, aby vyliezli nejaké detaily.
Môj dnešný pokus po polnoci. Z 30000 snímkov spracované 5%. C11, ASI290MC, ADC.
Trochu som musel zatlačil na pílu, aby vyliezli nejaké detaily.
Celestron C11, Takahashi Mewlon 210, Sky-Watcher ED120/900, Celestron CGEM, Celestron AVX, ZWO ASI 678MC.
- MayJ
- Kontaktovat uživatele:
Jupiter z 22. na 23.7.2020.
Seeing se celkem uklidnil, videa vypadali dobře, nicméně víc se z toho dostat nedalo.
Seeing se celkem uklidnil, videa vypadali dobře, nicméně víc se z toho dostat nedalo.
- Přílohy
-
- JUPITER__22_7_2020.jpg (41.14 KiB) Zobrazeno 3906 x