Vera necekane jasno u Beskyd a aspon jsem stihl za tu chvilku nafotit trocha kysliku. At to mam na oba kanaly casove stejne, 15xHa a 15xOIII, vse 300Sec na snimek. A doufam ze pocasi se umoudri at stihnu Siru a celkove vetsi pocet expozic na kazdy kanal.
Fotka ve vetsim rozliseni (zmenseno na 75%) na astrofotkach
Mlhovina NGC 7635 - Bublinka
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mlhovina NGC 7635 - Bublinka
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Podarilo se mi jeste dofotit par snimu v SII a pridal jsem i neco malo Ha a OIII. Celkovy cas na vsechny pasma pouhych 4:45hod. Tomu i odpovida sum na vyslednem obrazku.
Nakonec jsem udelal orez jen na bublinku a nejblizsi okoli.
Vetsi fotka na astrofotkach
Plna verze na astrobin
[edit]Opravil jsem odkaz na astrobin[/edit]
Nakonec jsem udelal orez jen na bublinku a nejblizsi okoli.
Vetsi fotka na astrofotkach
Plna verze na astrobin
[edit]Opravil jsem odkaz na astrobin[/edit]
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon R10, ASI220Mini, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Moj pokus o bublinu so sirsim okolim. Snazil som sa za to opat prehnane netahat pri stretchnuti ani pri doostrovani.
Kazdopadne som tentoraz BxT pouzil aj na konci starless uprav co sa mi prejavilo na temnom leme na hrane samotnej bubliny, to sa mi nepodarilo odstranit ani jemnejsim nastavenim BxT na non stellar (skoncil som pri 0.4 ako prijatelnom kompromise). Ten BxT ako posledny krok pred zlucenim naspat s hviezdami pridal obrazu naozaj znatelne na ostrosti a celkom sa mi to tak paci.
Ked som pouzil BxT az po scitani s hviezdami tak mi prisli hviezdy prilis ostre ale zaroven zaostril tie hmloviny o dost menej ako pri pouziti len na starless snimku.
Opat som bojoval s farbami cely cas ale nakoniec som to dostal do tejto formy s Narrowband normalization. Nie som s tym farebnym podanim este 100% spokojny, ale zatial je to to najlepsie co viem vyprodukovat.
Technikalie
412*300s RGB
55*300s L-Ultimate pocas splnu
Kamera: ZWO ASI 2600MC Duo
Montaz: AM5N/HEQ5 pro
Asiair
Postproces komplet v Pixinsight.
Kazdopadne som tentoraz BxT pouzil aj na konci starless uprav co sa mi prejavilo na temnom leme na hrane samotnej bubliny, to sa mi nepodarilo odstranit ani jemnejsim nastavenim BxT na non stellar (skoncil som pri 0.4 ako prijatelnom kompromise). Ten BxT ako posledny krok pred zlucenim naspat s hviezdami pridal obrazu naozaj znatelne na ostrosti a celkom sa mi to tak paci.
Ked som pouzil BxT az po scitani s hviezdami tak mi prisli hviezdy prilis ostre ale zaroven zaostril tie hmloviny o dost menej ako pri pouziti len na starless snimku.
Opat som bojoval s farbami cely cas ale nakoniec som to dostal do tejto formy s Narrowband normalization. Nie som s tym farebnym podanim este 100% spokojny, ale zatial je to to najlepsie co viem vyprodukovat.
Technikalie
412*300s RGB
55*300s L-Ultimate pocas splnu
Kamera: ZWO ASI 2600MC Duo
Montaz: AM5N/HEQ5 pro
Asiair
Postproces komplet v Pixinsight.
Tak este jedna verzia, tu som s farebnostou uz pomaly spokojny.
Spracovanie:
RGB aj L-Ultimate stacky:
SPCC
GraXpert
BxT Default
NxT nastavenie 0.8
SxT Default
Masked Stretch
GHS len jemne
Vytiahnutie O3 a Ha kanalov z L-Ultimate filtra v DBXstract scripte
Zmiesanie O3 a Ha z L-Ultimate filtra a RGB v CombineRGBAndNArrowband scripte
Local Histogram Normalisation
DarkStructureEnhance script
Narrowband Normalisation - Tu sa mi podarilo namiesat tie farby konecne celkom k spokojnosti
Curves
BxT sharpen 0.3 ale len v luminance vrstve, lebo ked som to nechal ist cez cely starless obraz tak to tvorilo hrozne artefakty. Pri nastaveni 0.3 je ten starless snimok na hrane, ale po screene s hviezdami mi to pride prijatelne.
Screen Stars (hviezdy boli stretchnute v Star Stretch a nasledne este jemne vytiahnute farby cez curves)
Budem rad za feedback
Spracovanie:
RGB aj L-Ultimate stacky:
SPCC
GraXpert
BxT Default
NxT nastavenie 0.8
SxT Default
Masked Stretch
GHS len jemne
Vytiahnutie O3 a Ha kanalov z L-Ultimate filtra v DBXstract scripte
Zmiesanie O3 a Ha z L-Ultimate filtra a RGB v CombineRGBAndNArrowband scripte
Local Histogram Normalisation
DarkStructureEnhance script
Narrowband Normalisation - Tu sa mi podarilo namiesat tie farby konecne celkom k spokojnosti
Curves
BxT sharpen 0.3 ale len v luminance vrstve, lebo ked som to nechal ist cez cely starless obraz tak to tvorilo hrozne artefakty. Pri nastaveni 0.3 je ten starless snimok na hrane, ale po screene s hviezdami mi to pride prijatelne.
Screen Stars (hviezdy boli stretchnute v Star Stretch a nasledne este jemne vytiahnute farby cez curves)
Budem rad za feedback